به گزارش صد آنلاین، با توجه به اینکه بخش زیادی از زائران به صورت زمینی عازم این سفر میشوند انتخاب مرز زمینی یکی از نکاتی است که میتواند به آنها کمک کند. لذا در این بخش فاصله ۶ مرز کشور با تهران بررسی شده است.
معرفی مرزهای ایران و فاصله آن تا پایتخت ایران (تهران):
مرز
استان
فاصله تا تهران
مهران
ایلام
۷۶۶ کیلومتر
خسروی
کرمانشاه
۷۰۰ کیلومتر
شلمچه
خوزستان
۹۲۰ کیلومتر
چذابه
خوزستان
۹۰۹ کیلومتر
باشماق
کردستان
۶۱۷ کیلومتر
تمرچین
آذربایجان غربی
۷۷۹ کیلومتر
بعد از آگاهی از مسافت مرز تا مقصد زائران، اطلاع از فاصله مرزهای ایران تا عتبات عالیات (نجف، کربلا، کاظمین و سامرا) میتواند به برنامهریزی سفر کمک کند که در ادامه به آنها اشاره شده است:
فاصله مرزهای ایران تا شهر نجف
مرز
مقصد
مسافت
مهران
نجف
۳۰۳ کیلومتر
خسروی
نجف
۳۸۰ کیلومتر
شلمچه
نجف
۴۶۰ کیلومتر
چذابه
نجف
۳۹۰ کیلومتر
باشماق
نجف
۵۴۸ کیلومتر
تمرچین
نجف
۶۸۰ کیلومتر
فاصله مرزهای ایران تا شهر کربلا
مرز
مقصد
مسافت
مهران
کربلا
۲۷۹ کیلومتر
خسروی
کربلا
۳۱۵ کیلومتر
شلمچه
کربلا
۵۴۹ کیلومتر
چذابه
کربلا
۴۶۰ کیلومتر
باشماق
کربلا
۴۶۳ کیلومتر
تمرچین
کربلا
۶۰۰ کیلومتر
فاصله مرزهای ایران تا شهر کاظمین
مرز
مقصد
مسافت
مهران
کاظمین
۲۸۳ کیلومتر
خسروی
کاظمین
۲۰۳ کیلومتر
شلمچه
کاظمین
۵۷۵ کیلومتر/ ۶۲۱ کیلومتر
چذابه
کاظمین
۵۷۵ کیلومتر
باشماق
کاظمین
۵۱۱ کیلومتر
تمرچین
کاظمین
۴۹۴ کیلومتر
در ایام اربعین علاوه بر شهرهای کربلا و نجف، دو شهر کاظمین و سامرا نیز محل تردد زائران است؛ لذا آگاهی از فاصله این شهرها به یکدیگر میتواند در برنامهریزی سفر کمک ویژهای به زائران کند:
شهر
شهر
مسافت
نجف
کربلا
۷۸ کیلومتر
نجف
کاظمین
۱۸۰ کیلومتر
نجف
سامرا
۲۸۷ کیلومتر
کربلا
کاظمین
۱۱۵ کیلومتر
کربلا
سامرا
۲۲۰ کیلومتر
سامرا
بغداد
۱۱۰ کیلومتر
در ادامه به مهمترین و پرتکرارترین سوالات زائرینی که پیاده به کربلا میروند، میپردازیم. با صد آنلاین همراه باشید.
سوالات کلیدی:
آیا حتماً باید کل مسیر را پیاده برویم؟
خیر! هر چند که لحظه ی رسیدن به کربلا به صورت پیاده لحظه ی فوق العاده ای است و تجربه ی طول مسیر باعث می شود خستگی از یاد انسان برود اما اگر زائری به هر دلیل قادر به طی کردن راه به صورت پیاده نباشد می تواند به وسیله خودرو هایی که بین راه وجود دارد بقیه مسیر را با ماشین طی کند. این خودرو ها را ارتش و یا مواکب آماده کرده است و معمولاً کامیونت، و کامیون می باشد که زائرین را به صورت گروهی تا کربلا می برند.
چه مدت پیاده خواهیم رفت؟
معمولاً این مسافت را در ۳ روز و ۲ شب طی میکنند. یعنی از صبح زود سه روز مانده به اربعین حرکت کرده و شب اربعین به کربلا می رسند.
در طول شب شرایط پیاده روی چگونه است؟
معمولاً بعد از ساعت ۹ شب مسیر پیاده روی خلوت تر می شود و اکثر موکب داران تا اذان صبح استراحت می کنند اما در این میان کم نیستند موکب دارانی که شب را هم متناسب با شب خدماتی ارائه می کنند که زائرین شب رو را کمک کند. به عنوان مثال چایی و شیر داغ عده ای هستند که ترجیح می دهند تا اذان صبح پیاده روی کرده و بعد از طلوع آفتاب بخوابند.
شروع مسیر پیاده روی کجاست؟
برای آن که خود را به شروع مسیر پیاده روی برسانید، از درِ باب الساعه حرم امام علی (ع) خارج شوید و مستقیم در کناره خیابان امام زین العابدین و یا خیابان امام جعفر صادق (ع) حرکت کنید. خود را به بزرگراه کربلا برسانید و در کنار دیگر مشتقان و زائران حسینی به راه خود ادامه دهید. پیدا کردن ادامه مسیر پیاده روی کار چندان سختی نیست و کافیست تا به دنبال نشانه ها و خیل جمعیت بروید.
برای پیدا کردن مسیر چه کنیم؟
از نزدیکی حرم که پیاده روی را شروع کنید، از ابتدا تا آخر مسیر ستون هایی می بینید که شماره گذاری شده اند و به آن ها «عمود» می گویند. از ابتدای نجف تا انتهای شهر ۱۸۲ عمود وجود دارد و از آن پس شماره عمودها دوباره صفر شده و عمودهای بین نجف تا کربلا آغاز می شوند. فاصله عمودها ۵۰ متر است و شماره آخرین عمود در ورودی کربلا ۱۴۵۲ است.
آیا سربازان غایب میتوانند به پیادهروی اربعین بروند ؟
مشمولان غایب بر اساس قانون اجازه خروج از کشور را ندارند و نمیتوانند به مراسم پیاده روی اربعین در کشور عراق بروند. در روزهای گذشته برخی از مشمولان غایب با مراجعه به ادارات پلیس گذرنامه توانسته بودند که گذرنامه ویژه اربعین دریافت کنند. صدور گذرنامه اربعین برای مشمولان غایب باعث شد تا این افراد برای خروج از کشور به مرزها مراجعه کنند، اما متوجه شدند که پلیس اجازه خروج به آنها را بر اساس قانون نمیدهند.
اگر در عراق گذرنامه خود را گم کردیم چه کنیم؟
رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه گفت: اگر در عراق گذرنامه خود را گم کردید یا اینکه گذرنامههایتان مخدوش شد باید حتما به مراکز کنسولگری ایران در شهرهای مختلف عراق مراجعه کنید.او توضیح داد: ایران در کشور عراق در شهرهای بصره، بغداد، کربلا، نجف و سامرا دارای کنسولگری است و زائران در صورت نیاز میتوانند برای مشکلاتی که در خصوص گذرنامه دارند، به این کنسولگریها مراجعه کنند.