آخرین اخبار
۱۹ تير ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰
بازدید:۱۶۷
صد انلاین | یک نشریه غربی با استناد به محافل نزدیک به کاخ الیزه اعلام کرد که از دیدگاه فرانسه، "اولاف شولتز"، صدراعظم آلمان و "جو بایدن"، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، از پیشرفت بیشتر اوکراین در جهت عضویت در ناتو جلوگیری می کنند.
کد خبر : ۹۷۹۰۳
 

به گزارش صد آنلاین ،  به نقل از "ان تی وی"، اوکراین مدت هاست که به دنبال عضویت در ناتو بوده است. در اجلاس یک سال پیش سران ناتو کی یف از درک و کشف این مسئله که درهای این ائتلاف آنطور که انتظار می رفت باز نیست، ناامید شد. حالا کاخ الیزه اعلام کرده است که از آن زمان تاکنون پیشرفت کمی در این راستا حاصل شده است - و انگشت اتهام را به سمت برلین و واشنگتن نشانه رفته است.

 

 

 

 

از دیدگاه فرانسه، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان و جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، از پیشرفت بیشتر اوکراین در جهت عضویت در ناتو جلوگیری می کنند.

محافل نزدیک به امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه اندکی قبل از برگزاری نشست سران کشورهای این ائتلاف نظامی در واشنگتن گفتند: در نهایت، این تصمیم متحدان است که اوکراین را برای پیوستن به ناتو دعوت کنند. با این حال، چنین تصمیمی با مقاومت شدید آلمان و ایالات متحده مواجه خواهد شد.

بر این اساس کاخ الیزه اعلام کرده که این موضوع قبلاً در اجلاس سران ویلنیوس در سال گذشته وجود داشت، جایی که اوکراینی‌ها با ناراحتی فراوان متوجه شدند که درهای ناتو آنطور که انتظار می‌رفت باز نیست. الیزه اعلام کرد که در نشست سران ناتو در واشنگتن احتمالا سناریوی مشابهی رقم خواهد خورد.

چشم انداز ناتو برای اوکراین مدت هاست که موضوعی بحث برانگیز در داخل این ائتلاف بوده است. کشورهایی مانند آلمان و آمریکا از صدور دعوتنامه رسمی برای پیوستن در شرایط فعلی خودداری می کنند. دلیل اصلی این نگرانی است که چنین اقدامی می تواند منجر به تشدید بیشتر جنگ در اوکراین شود.

از سوی دیگر، چندین متحد دیگر نیز وجود دارند که استدلال می کنند که باید به روسیه به وضوح نشان داده شود که نمی تواند مانع از پیوستن اوکراین به ناتو شود. در این منطق، این امید وجود دارد که دعوت از اوکراین به ناتو حتی به پایان سریعتر جنگ منجر شود.

اکنون یک سازش می تواند توصیف روند الحاق اوکراین به عنوان غیرقابل توقف یا "بازگشت ناپذیر" در بیانیه اجلاس سران باشد. با این حال، این در واقع با دیدگاه اصلی آلمان در مورد فرآیندهای الحاق در تضاد است. بر این اساس، یک کاندیدای الحاق تنها در صورتی می‌تواند در این مسیر پیشرفت کند که الزامات اصلاحات را برآورده کند - و اگر تحولاتی وجود داشته باشد که با ارزش‌ها و استانداردهای غربی سازگار نباشد، باید انتظار عقب‌نشینی داشته باشد.

کشورهای ناتو در واقع در سال 2008 به توافقی اصولی برای پذیرش اوکراین در این ائتلاف نظامی دست یافته بودند. در آن زمان، در نشست بخارست، توافق شد که اوکراین به عضویت ناتو درآید - اما بدون هیچ جدول زمانی.

انتظار می‌رود ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین نیز مهمان نشست سه روزه در سطح عالی باشد که از سه‌شنبه آغاز می‌شود. قرار است روز پنجشنبه نشست شورای موسوم به ناتو-اوکراین با حضور وی برگزار شود.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو هم اخیرا با تکرار ادعای قبلی درباره شرط پیوستن اوکراین به این ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا، گفته است که هیچ تضمینی وجود ندارد که کی‌یف ظرف 10 سال آتی به ناتو ملحق شود.

استولتنبرگ که اول اکتبر سمت خود را ترک و آن را به مارک روته، نخست وزیر هلند واگذار خواهد کرد، در گفت‌وگو با سی‌بی‌اس‌نیوز توضیح داد که چرا امیدوار است تا اوکراین به‌جای سه سال آتی، تا سال 2034 به عضویت ناتو دربیاید.

استولتنبرگ افزود: مهم‌ترین موضوع در حال حاضر برای ناتو این است که حمایت از اوکراین را افزایش دهد و اطمینان حاصل کند که این کشور پیروز می‌شود. این پیش‌شرط عضویت احتمالی اوکراین در ناتو است.

دبیرکل ناتو هفته گذشته در گفت‌وگویی ابراز امیدواری کرده بود که کی‌یف ظرف یک دهه آتی به ناتو ملحق شود. این اظهارات پس از آن مطرح شد که ناتالیا گالیبارنکو، سفیر کی‌یف در ناتو به پولیتیکو گفته بود که اوکراین خواستار پیشنهادی "برگشت‌ناپذیر" مبنی بر عضویت نهایی در ناتو در جریان اجلاس آتی این ائتلاف در واشنگتن است. این اجلاس از امروز تا 11 جولای برگزار می‌شود.

این در حالی است که مسکو گسترش ناتو به سمت مرزهای خود را تهدیدی موجودیتی علیه خود می‌پندارد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تاکید کرده است که تمایل اوکراین برای پیوستن به ناتو یکی از دلایل اصلی آغاز عملیات نظامی در این کشور بوده و بی‌طرفی کی‌یف را یکی از پیش‌شرط‌های برقراری صلح با همسایه‌ بلندپروازش عنوان کرده است.

 
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها