آخرین اخبار
بازدید:۹۷۱
کاندیدایی می‌تواند رئیس‌جمهور ایران شود که اکثر آراء شرکت کنندگان را بدست بیاورد و اگر هیچ کدام از کاندیداها به این حد نصاب نرسد، انتخابات به دور دوم می‌رود.
کد خبر : ۹۵۳۴۰

 طبق اصل ۱۱۷ قانون اساسی، رئیس‌جمهور با اکثریت مطلق شرکت کنندگان انتخاب می‌شود. علاوه بر این به موجب ماده ۱۲ قانون انتخابات ریاست‌جمهوری با کسب اکثریت مطلق آراء انتخاب می‌شود.

 

 


در اینجا اکثریت مطلق آراء یعنی منتخب مردم بیش از ۵۰ درصد کل آرای مأخوزه را بدست آورد.

ملاک محاسبه اکثریت مطلق آراء چیست؟

مبنای محاسبه اکثریت مطلق کل آرای مأخوذه: آرای صحیح + آرای باطله مأخوذه

مصادیق مهم آرای باطله مأخوذه کدام است؟

۱-آرای سفید

۲- آرای ناخوانا طبق توافق شورای نگهبان و وزارت کشور، اگر روی برگ رأی فقط نام‌هایی غیر از نام نامزدها نوشته شود، (مثلاً کسی فقط بنویسد ناصر حجازی)، ناخوانا محسوب می‌شود.

۳- آرایی که نام بیش از یک نامزد روی آن نوشته شده باشد.

۴- آرایی که علامت‌گذاری شده باشد. (مثلاً رویش شکل کشیده شده باشد.)

در چه صورتی انتخابات ریاست‌جمهوری به دور دوم می‌رود؟

مطابق قانون اگر هیچ یک از کاندیداها نتوانند بیش از ۵۰ درصد کل آراء را بدست آورند، انتخابات به دور دوم می‌رود و مطابق ماده ۱۳ انتخابات دو نامزدی که بیشترین آراء را در مرحله اول کسب کرده‌اند، برای رسیدن به کرسی ریاست جمهوری با هم رقابت می‌کنند.

در ادامه اصل ۱۱۷ قانون اساسی آمده است: اگر بعضی از کاندیداهایی که بیشترین رای را در دور اول آورده‌اند، انصرف بدهند، از میان سایر کاندیداهایی که بیشترین رای را آورده‌اند، دو فرد که بیشترین رای را دارند وارد رقابت می‌شوند.

دور دوم انتخابات چه زمانی برگزار می‌شود؟

بر اساس ماده ۱۴ قانون انتخابات، مرحله دوم انتخابات یک هفته بعد یعنی در جمعه ۱۵ تیرماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

تبلیغات مرحله دوم انتخابات ۱۴۰۳ چه زمانی شروع می‌شود؟

بر اساس ماده ۶۷ قانون انتخابات، فعالیت کاندیداهایی که به دور دوم انتخابات راه پیدا کنند، از زمان اعلام نتایج رسمی آراء مرحله اول شروع و ۲۴ قبل از انتخابات ۱۵ تیر به پایان می‌رسد.

انتهای پیام/88887

اشتراک گذاری:
ارسال نظر