به گزارش صد آنلاین ، هر سال در فصل بهار، هزاران عقاب خالدار بزرگ برای تولید مثل سفری سخت را از شرق آفریقا و یونان به جنوب بلاروس پشت سر میگذارند.
به گزارش روزیاتو، اخیراً یک پژوهش برای اولین بار به بررسی تأثیر جنگ اوکراین بر این مهاجرت سالانه پرداخته است.
محققان دانشگاه آنگلیای شرقی دریافتند که مدت کوتاهی پس از حمله روسیه به اوکراین، مسیر معمول مهاجرت این پرندگان تغییر کرده است.
چارلی راسل، نویسنده اصلی این مطالعه گفت:
جنگ در اوکراین تأثیر مخربی بر مردم و محیط زیست داشته است.
یافتههای ما، بینشی نادر در مورد چگونگی تأثیر درگیریها بر حیات وحش ارائه داده و درک ما را از تأثیرات احتمالی قرار گرفتن در معرض چنین رویدادهایی که پیشبینی یا نظارت بر آنها دشوار است، بهبود میبخشد.
در این مطالعه، محققان بررسی کردند که آیا مهاجرت عقابهای خالدار بزرگ تحت تأثیر حمله روسیه به اوکراین قرار گرفته است یا خیر.
این تیم قبلاً در حال مطالعه این گونه بوده و عقابها را با دستگاه GPS ردیابی میکردند.
این کار به محققان اجازه داد تا حرکت و مهاجرت عقابها را قبل و اندکی پس از تهاجم روسیه در ماه فوریه سال ۲۰۲۲ مقایسه کنند.
تجزیه و تحلیل دادههای GPS نشان داد که پیش از جنگ، این پرندگان مسیر مهاجرت خود را از جنوب اروپا (ماده ها) و شرق آفریقا (نرها) به سمت مقصد اصلی تولید مثلشان در جنوب بلاروس دنبال میکردند.
با این حال، پس از فوریه ۲۰۲۲، عقابها مجبور شدند از مسیرهای قبلی خود انحراف زیادی داشته باشند و به طور متوسط ۸۵ کیلومتر اضافی را طی کنند.
مهاجرت عقابهای ماده پس از جنگ ۲۴۶ ساعت طول کشید و عقابهای نر ۱۸۱ ساعت در مسیر مهاجرت خود بودند؛ در حالی که این زمان پیش از درگیری به ترتیب ۱۹۳ ساعت و ۱۲۵ ساعت بود.
۳۰ درصد از این پرندگان در اوکراین توقف کردند که پیش از این ۹۰ درصد در سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ بود.
برخی از توقفگاههای مهم در مسیر مهاجرت عقابهای خالدار مانند استان پولشه در اوکراین، در سال ۲۰۲۲ به طور کلی مورد استفاده قرار نگرفتند.
این نوع اختلالات میتوانند تأثیرات قابل توجهی بر رفتار و به طور بالقوه سلامتی عقابها داشته باشند.
برای گونههایی که در این مناطق زاد و ولد میکنند یا سایر گونههایی که آمادگی کمتری در برابر این اختلالات دارند، احتمالاً تأثیرات منفی بسیار بیشتر خواهد بود. این موضوع نگرانکننده است.
محققان هشدار داده اند که این تغییر در مسیر مهاجرت میتواند اثرات ماندگاری برای عقابهای خالدار بزرگ داشته باشد.
دکتر ادهام اشتون بات، بومشناس ارشد پژوهشی در بریتانیا تصریح کرد:
جمعیت پرندگان مهاجر مانند عقابهای خالدار بزرگ در سراسر جهان به شدت در حال کاهش است و ما باید تأثیرات مخرب فعالیتهای انسانی بر این گونهها را بهتر درک کرده و کاهش دهیم.