باشگاه سپاهان روز گذشته از مدیرعامل و معاون باشگاه پرسپولیس شکایت کرد تا مشخص شود حواشی دیدار پرسپولیس و سپاهان همچنان ادامه دارد. پیروز میرحیدری، عضو هیئت مدیره سپاهان، در گفتگوی خود با برنامه شبهای فوتبالی در خصوص این مسابقه و درگیریهای هواداران سپاهان و پرسپولیس صحبت کرد.
او در ابتدا در خصوص اتفاقات و حواشی مسابقه توضیح داد: به من گفته بودند نمایندهای از باشگاه پرسپولیس روی خط میآیند اما مثل اینکه نیامدند. گرچه دوستان باشگاه پرسپولیس از راههای متعددی صحبت میکنند اما من به رسم ادب و اخلاق سعی میکنم درباره مباحث کلی صحبت کنم که کمتر درباره آن صحبت شده است. من در کمیته انضباطی هم گفتم خیلی از حوادثی در این سالها اتفاقات افتاد، به نحوه برگزاری مسابقات برمیگردد. مثلا ریشه حادثهای که برای سرباز احمدی اتفاق افتاد، این بود یک نفر خارج از میدان تصمیم گرفت هواداران پرسپولیس کنار هواداران سپاهان بنشینند. این کار صد درصد غلط بود. یا در سال ۹۸ و همین بازی اخیر هواداران پرسپولیس را بالای سر هواداران سپاهان بودند. بدنامی این اتفاق غیر از باشگاهها برای چه کسی میماند؟ ما باید یک تجدید نظر اساسی کنیم.
او در پاسخ به اینکه اعتراضی به جایگذاری تماشاگران نداشتند، گفت: نمایندگان ما در جلسه شب قبل از گفته بودند که این موضوع حادثهساز و مشکلساز خواهد شد اما متاسفانه توجهی نشده بود.
میرحیدری در پاسخ به اینکه چرا حواشی دیدارهای پرسپولیس و سپاهان تا این حد بالاست، گفت: من به عنوان کسی که از روی سکو وارد این مسئولیت شده میگویم این موضوع به سالها قبل برمیگردد. متاسفانه رکن قضایی فدراسیون در این سالها برای حوادث مشابه رأیهای عجیب و غریب داده است؛ ترقه به صورت سرباز احمدی برخورد میکند و چشمش آسیب میبیند و ۳ امتیاز کسر میکند. در بازی برگشت همین اتفاق برای هوادار سپاهان میفتد اما انگار نه انگار اتفاقی افتاده و پرسپولیس قهرمان شد. در مباحث حقوق جزا میگویند وقتی جرمی اتفاق میفتد، وجدان جمعی جامعه دچار خدشه میشود و شما با مجازات به دنبال بازگرداندن جامعه به حالت قبل هستید اما متاسفانه خیلی وقتها این اتفاق نمیفتد و بنابر مصلحتسنجیها، اتفاقاتی میفتد که در ذهن جامعه باقی میماند. رفتارهای دوگانه زیادی در ذهن هواداران سپاهان هست. انتقاد من این است که در طول این سالها رکن قضایی فدراسیون فوتبال در حوادثی که رخ داده، ابتدا به شدت هیجانی رفتار کردهاند، به خصوص اگر اسم سپاهان مطرح بوده است، اما بعد از آن که حکمی را در خصوص سپاهان صادر کردند، تعقل ایجاد شده است. این رویه دوگانه مشکلساز است.
او با اشاره به نقش رسانهها در این اتفاقات عنوان کرد: متاسفانه بعضی از رسانهها، برخی از حوادث را نشان میدهند و برخی را نشان نمیدهند. اینکه شما امروز با هر کسی در خیابان صحبت کنید، اسم سرباز احمدی را به شما خواهد گفت اما هوادار سپاهان، آقای مسلم داوری را نمیشناسد، هنری است که رسانه دارد. متاسفانه مشکل ما این است که برخی مسائل را بنابر منافع یا مصلحت، اطلاعرسانی نمیکنیم.
عضو هیئت مدیره سپاهان در خصوص نقش باشگاهها در کنترل این حواشی عنوان کرد: من از دوستان کانون هواداران پرسیدم که شما برای این بازی پرچم نبردید که انرژی تماشاگر ما تخلیه شود؟ گفتند پرچمها را در لحظه ورود از ما گرفتند. اگر به خاطر داشته باشید خیلی در ورزشگاهها ترقه استفاده میشد اما ما با رفتار جایگزین (استفاده از دودزا) توانستیم استفاده از ترقه را کم کنیم. شاید سادهترین کار، یک رفتار جایگزین باشد اما خود کمیته انضباطی ما همین رفتار را هم محکوم میکند. به هر حال همه باشگاههای ما باید سعی کنند که به سمت اصلاح رفتار برویم. ما باید از لحاظ فرهنگی و فنی در فوتبال به جایی برسیم که تماشاگران اصلا ننشینند. هدف فوتبال این است اما متاسفانه اتفاقاتی میفتد که ناخوشایند است. ما باید به سمت اصلاحش برویم، اما باز هم تاکید میکنم اگر حوادث به تناسبش دیده نشود، اشکالات زیادی به وجود میآید. برای مثال هواداران پرسپولیس از دو ساعت قبل از بازی تا نیم ساعت بعد از بازی ده دقیقه هم تیم خودشان را تشویق نکرده بودند اما هواداران ما میزان تشویق تیم سپاهان بیشتر از ۶۰ درصد بود اما اینها در رسانه دیده نمیشود و برخورد درستی هم صورت نمیگیرد. این عدم وجود تناسب باعث ایجاد این حواشی بین پرسپولیس و سپاهان میشود.
او در پایان گفت: متاسفانه ما هیچ مقررات مدونی در حوزه رسانه در فوتبال و ورزش نداریم. در مسابقات ACL عنوان یک خبرنگار باید در یک سایت ثبتنام کنید و پوزیشن شما به عنوان عکاس و خبرنگار مشخص است. هیچوقت در هیچ ورزشگاهی نمیبینید که از هوادار در حین بازی گزارش تهیه کنند. من از یکی از دوستان شنیدم که یک نفر که شغلش هم خبرنگاری نیست، در بازیهای سپاهان به عنوان خبرنگار ثبتنام میکند و به پشت دروازه سپاهان میآید و به بازیکن فحش میدهد و هیچ کار خبرنگاری هم نمیکند. این قبل از اینکه توهین به هوادار و بازیکن و باشگاه باشد، توهین به کاوری است که خبرنگار پوشیده است. برای مثال من شنیدم در کنفرانس خبری بعد از بازی با پرسپولیس، چند خبرنگار بین خودشان میگویند طوری سوال بپرسیم که روی اعصاب آقای مورایس برویم. بنا به چه دلیلی؟ چرا باید این کار را کنیم؟ نمیشود سوال بهتری پرسید؟ خبرنگاران خوب باید همت کنند تا افرادی که دنبال اهداف دیگری هستند، قادر به فعالیت نباشند.
21458/خ