آخرین اخبار
۲۲ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۵
بازدید:۲۰۸
صد آنلاین | دلال، دَلار یا دَرار که برخی به آن نمک سبز نیز می‌گویند یک نوع چاشنی شمالی برای مزه دار کردن گوجه سبز است که از ترکیب سبزی‌های محلی تهیه می‌شود و عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارد.
کد خبر : ۸۰۲۶۰

درست کردن دلار خانگی تنها به ۳۰ دقیقه زمان برای شستن و چرخ کردن سبزیجات مختلف نیاز دارد.

در ادامه این بخش می‌توانید با مراحل طرز تهیه سبزی دلال شمالی آشنا شوید.


مرحله اول: سبزی‌ها را تمیز کنید و بشویید

برای شروع سبزی‌های را پاک کنید و قسمت‌های خراب و پلاسیده آن‌ها را جدا کنید. برای تهیه دلال نیازی به جدا کردن ساقه سبزی‌ها نیست، تنها بهتر است ساقه نعنا را جدا کنید. سپس سبزی‌ها را چندین دور آبکشی کنید و در ترکیب نمک و سرکه قرار دهید تا خوب ضدعفونی شوند.

در انتها دوباره سبزی‌ها را بشویید و چند دقیقه صبر کنید تا آب اضافه‌شان گرفته شود.

مرحله دوم: سبزی‌ها را خشک کنید

بعد از این که آب اضافه سبزی‌ها گرفته شد، آن‌ها را روی پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شوند. قبل از این که سبزی‌ها را چرخ کنید، باید آن‌ها را به خوبی خشک کنید. این کار مانع کپک زدن دلال می‌شود و ماندگاری آن را افزایش می‌دهد.

طرز تهیه دلال برای خوردن گوجه سبز؛ به روش سنتی

مرحله سوم: سبزی‌ها را چرخ کنید

به طور سنتی برای تهیه دلال سبزی‌ها را چند بار با چرخ گوشت چرخ می‌کنند که کاملا ریز و یکدست شوند. اما شما می‌توانید برای خرد کردن سبزی‌ها از سبزی خرد کن یا غذاساز نیز خرد کنید. در این روش‌ها حتما سبزی را چند بار خرد کنید تا کاملا نرم و ریز شود.

مرحله چهارم: نمک را اضافه کنید

در زمان چرخ کردن یا خرد کردن سبزی‌ها باید نمک را در چند مرحله اضافه کنید. به خاطر داشته باشید که اگر نمک را دیر به سبزی دلال اضافه کنید، رنگ دلال شما تیره می‌شود. نمک نه تنها به دلال طعم و مزه می‌بخشد، بلکه برای افزایش ماندگاری و حفظ رنگ آن نیز اهمیت زیادی دارد.

طرز تهیه دلال برای خوردن گوجه سبز؛ به روش سنتی

مرحله پنجم: دلال را در ظرف مناسب بریزید

بعد از آماده کردن دلال باید آن را در یک ظرف شیشه‌ای و تمیز بریزید. می‌توانید دلال را به اندازه یک شیشه کوچک در یخچال قرار دهید و آن را در عرض چند ماه مصرف کنید. بهتر است باقیمانده آن را در یک ظرف درب دار بریزید و در فریزر بگذارید.

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه دلال برای خوردن گوجه سبز

در اینجا به چند نکته در مورد دلال مخصوص گوجه سبز اشاره خواهیم کرد.

طرز تهیه دلال برای خوردن گوجه سبز؛ به روش سنتی

  • اگر برای تهیه دلال خانگی به سبزیجات محلی مثل کوتکوتو، بو انجیر و چوچاق دسترسی ندارید، می‌توانید به جای آن‌ها از گشنیز و نعنای خرد شده نیز استفاده کنید.
  • برای تهیه دلال شمالی با گوجه سبز حتما از مقدار مناسبی نمک استفاده کنید. در صورتی که نمک این چاشنی کم باشد، خیلی زود کپک می‌زند و کیفیت خود را از دست می‌دهد.
  • روش تهیه دلال ماست با دلال گوجه سبز متفاوت است. معمولا برای تهیه دلال ماست از سیر تازه نیز استفاده می‌شود.
  • برای تهیه دلال به هیچ عنوان نباید از مقدار زیادی سبزی خالواش استفاده کنید، زیرا در این صورت طعم چاشنی شما تلخ می‌شود.
  • از آن جایی که دلار طعم شوری دارد، نباید بیش از حد استفاده شود. به خاطر داشته باشید که این چاشنی برای افرادی که فشار خون بالایی دارند مناسب نیست.
  • می‌توانید از این چاشنی برای مزه دار کردن خیار، پرتقال، چغاله بادام، کیوی و میوه‌های ترش مزه دیگر نیز استفاده کنید.
  • فراموش نکنید که برای تهیه این چاشنی حتما از سبزیجات تازه و محلی استفاده کنید تا طعم آن لذیذتر شود.
  • برای تهیه دلار مازندرانی باید از ترکیب سبزی‌هایی مثل خالواش، چوچاق، زلنگ و اناریجه با مقداری نمک استفاده کنید.
  • دلال بافت کاملا نرمی دارد و از همین رو سبزی آن باید به خوبی خرد شود. بهتر است برای خرد کردن سبزی این چاشنی از چرخ گوشت استفاده کنید.
  • در قدیم برای له کردن سبزی دلال ابتدا آن را خرد می‌کردند و بعد با استفاده از سنگ و ظرف سفالی به نام نمکار یا نمکیار آن را با دست می‌سابیدند تا کاملا له شود.
  • می‌توانید از این چاشنی برای مزه دار کردن کاهو سکنجبین نیز استفاده کنید.
  • می‌توانید از سبزی دلال رشتی برای مزه دار کردن زیتون پرورده و کال کباب شمالی نیز استفاده کنید.
  • از آن جایی که دلال طبع گرمی دارد، می‌توانید آن را با انواع میوه‌های سرد میل کنید. گرمی این چاشنی سردی میوه‌ها را برطرف می‌کند و مانع ایجاد بلغم می‌شود.
  • از مهم‌ترین خواص سبزی دلال می‌توان به جلوگیری از نفخ، کاهش اسید معده، شادابی پوست و مو، کاهش قند خون، تقویت سیستم گوارش و جلوگیری از سردی بدن اشاره کرد.
 
21458/غ
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها