تیم ملی ایران در حالی باید هنگام تعطیلات نوروزی دو مسابقه برابر ترکمنستان برگزار کند که به میدان رفتنش در روزهای ابتدایی سال طی ۲۶ سال گذشته اصلا اتفاق عجیب و غریبی محسوب نمیشود و اتفاقا در خلال آن ماجراهای تلخ و شیرینی هم به وقوع پیوسته است.
تیم ملی فوتبال کشورمان در نوروز سال ۱۳۸۴ دو پیروزی فوقالعاده شیرین و بسیار مهم کسب کرد که نقشی اساسی در راهیابی ما به جام جهانی ۲۰۰۶ داشت ولی یک اتفاق تلخ این ماجرای شیرین را تا حد بسیار زیادی تحت تاثیر قرار داد. ما پنجم فروردین سال ۱۳۸۴ با نتیجه ۲ بر یک در ورزشگاه آزادی ژاپن را شکست دادیم و وحید هاشمیان که آن زمان بازیکن بایرن مونیخ محسوب میشد، هر دو گل ایران را به ثمر رساند. ۵ روز پس از این مسابقه هم با گلهای دو ملیپوش استقلالی و پرسپولیسی یعنی مهدی مهدویکیا و جواد نکونام توانستیم کره شمالی را در پیونگ یانگ مغلوب کنیم تا در آستانه صعود به جام جهانی قرار بگیریم. نتایج تیم ملی در نوروز ۸۴ فوقالعاده بود ولی یک اتفاق تلخ، شیرینی این پیروزیها را در دهانمان خشک کرد.
پس از برتری ایران مقابل ژاپن در ورزشگاه آزادی، بروز پارهای ناهماهنگیها برای خارج کردن مردم از استادیوم موجب شد یک عده زیر دست و پا بمانند و متاسفانه تعدادی از هموطنانمان بر اثر ازدحام جمعیت دچار جراحات سنگین شده و جان خود را از دست دادند. بعد از این اتفاق تیم ملی مورد انتقاد قرار گرفت اما واقعیت این بود که فوتبال در چنین ماجرایی کوچکترین نقشی نداشتند چون کنترل ورزشگاه آزادی در اختیار فدراسیون فوتبال نبوده و نیست.
در نوروز سال ۱۳۸۸ اتفاقی به وقوع پیوست که به نوعی وضعیت فوتبال ملی ما را متحول کرد. تیم ملی هشتم فروردین آن سال در چارچوب پیکارهای انتخابی جام جهانی ۲۰۱۰ به مصاف عربستان رفت و در ورزشگاه آزادی مسابقه را به حریف خودش واگذار کرد. ما بازی را با نتیجه دو بر یک باختیم تا کمتر از ۲۴ ساعت پس از این اتفاق حکم اخراج علی دایی سرمربی وقت تیم ملی صادر شود. شهریار ۹ ماه پس از این اتفاق به عنوان سرمربی پرسپولیس منصوب شد و سالها بعد در جریان یک مصاحبه پیرامون اتفاقاتی که منجر به برکناری او از تیم ملی فوتبال ایران شد، گفت: فدراسیون فوتبال نه در انتخاب من به عنوان سرمربی نقش اصلی را داشت و نه در برکناری من از این سمت. بعد از اینکه به عربستان باختیم، مقامات بالاتر از فدراسیون گفتند این آقا (علی دایی) دیگر نباید سرمربی تیم ملی باشد و به همین خاطر برکنارم کردند!
بعد از حرفهای دایی این بحث مطرح شد که محمود احمدینژاد، رئیسجمهور وقت ایران دستور اخراج او را داده است و حتی صحبت بر سر این بود که احمدینژاد میخواست در رختکن تیم ملی حاضر شود اما علی دایی با آن مخالفت کرده بود. البته احمدینژاد طی مصاحبهای که اسفند سال ۹۷ با خبرورزشی انجام داد، مدعی شد اصلا چنین چیزی نبوده و او هیچ نقشی در اخراج دایی نداشته است.
دیدارهای نوروزی تیم ملی برای جواد نکونام سرمربی کنونی استقلال نیز خاطرهانگیز تلقی میشود. در مورد گلزنی او به کره شمالی در نوروز ۸۴ برایتان نوشتیم و بد نیست به این مسئله هم اشاره کنیم که ستاره استقلالی تیم ملی نوروز سال ۱۳۹۴ از این تیم خداحافظی کرد. جواد در دیدار ایران مقابل سوئد که ۱۱ فروردین ۱۳۹۴ برگزار شد، برای آخرین بار پیراهن تیم ملی را بر تن کرد. ما آن بازی را با نتیجه سه بر یک باختیم و اتفاقاً تک گل ایران از روی نقطه پنالتی توسط نکونام به ثمر رسید.
عید سال ۱۳۹۶ برای فوتبال ایران مملو از خاطرات خوب بود. ما برای رسیدن به جام جهانی ۲۰۱۸ تلاش میکردیم و روز سوم فروردین سال ۹۶ در قطر با یک گل میزبان خودمان را شکست دادیم. ملیپوشان کشورمان ۵ روز پس از این بازی در ورزشگاه آزادی میزبان چین شدند؛ تیمی که در آن مقطع مارچلولیپی معروف را به عنوان سرمربی بالای سر خودش میدید. آن مسابقه هم با یک گل به نفع ایران تمام شد و مهدی طارمی هر دو گل ما در این دیدارهای نوروزی را به ثمر رساند تا چند روز پس از چهارشنبه سوری سال ۹۵ آتشبازی کرده باشد.
تعطیلات عید سال ۱۴۰۱ هم برای فوتبال ایران با اتفاقات بسیار مهمی همراه شد. تیم ملی فوتبال کشورمان در روزهای آغازین فروردین آن سال با دو گل بازی را در ورزشگاه جام جهانی شهر سئول به کره جنوبی واگذار کرد تا انتقادات از دراگان اسکوچیچ سرمربی کروات ایران در داخل کشور شدت بگیرد. اگرچه ما حدودا ۵۰ روز قبل از این مسابقه صعود خودمان به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر را قطعی کرده بودیم ولی ناکامی ایران برابر کره جنوبی و نمایش ضعیفی که ارائه کردیم باعث شد بسیاری از پیشکسوتان مدعی شوند که دراگان قدرت لازم برای هدایت ایران را ندارد. این انتقادات تداوم پیدا کرد و سرانجام مهدی تاج بلافاصله پس از اینکه به عنوان رئیس جدید فدراسیون فوتبال ایران در شهریور سال ۱۴۰۱ از مجمع رای اعتماد گرفت، اسکوچیچ را برکنار کرد تا زمینه برای بازگشت کارلوس کیروش فراهم شود. بازگشتی که البته موفقیتآمیز نبود.