به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در شرایطی که مردم غزه با شکم خالی وارد ماه رمضان شده و در اغلب اوقات چیزی برای سحری و افطار پیدا نمیکنند، منابع آگاه از فضای امدادرسانیهای محدود به این منطقه اعلام کردند که برخی از مشکلات لجستیکی و بسیاری از چالشهای امنیتی بزرگترین مانع در رسیدن کمکها به غزه هستند.
افزایش مرگ و میر کودکان ونوزادان در شمال غزه بر اثر گرسنگی
این منابع افزودند، از آنجایی که رژیم صهیونیستی راه هرگونه کمکرسانی به شمال نوار غزه را کاملا قطع کرده و ساکنان آن را در یک محاصره سنگین و خفقان آور قرار داده، مردم اینجا در میان یک فاجعه غیرقابل توصیف قرار دارند و همچنین به دلیل بسته بودن راهها و خطرات شدید امنیتی نمیتوانند به مرکز و جنوب غزه بروند.
گزارشهای رسیده از شمال غزه نشان میدهد که این روزها حتی یک ظرف شیر خشک مخصوص نوزادان به ویژه نوزادان نارس هم پیدا نمیشود و بیمارستانهای شمال نوار غزه دائما گزارشهایی درباره مرگ و میر نوزادان بر اثر گرسنگی و تشنگی ارائه میدهند و درواقع کودکان و مردم گرسنه غزه به ویژه مناطق شمال در معرض کشتار سیستماتیک بر اثر گرسنگی هستند.
قحطی کامل در شمال غزه
طبق گفته منابعی که در پی سازماندهی برای ورود کمکها به غزه هستند تا در ماه رمضان بتوانند وعدههای غذایی را به مردم محاصره شده در شمال این منطقه برسانند، شمال نوار غزه کاملا خالی از هرگونه مواد غذایی شده و نه تنها گوشت بلکه برنج و ماکارونی و غلات و هرچیزی که بتوان با آن از گرسنگی نجات پیدا کرد هم در این منطقه نایاب شده است.
بر اساس این گزارش هیچ آردی در بازارها و انبارها و خانههای شمال غزه وجود ندارد و همین امر موجب ازدحام جمعیت در صفهای دریافت آرد در میدان الکویت طی روزهای گذشته شده؛ جایی که اشغالگران در کمال وحشیگری این مردمی که منتظر دریافت آرد برای نجات از گرسنگی هستند را قتل عام میکنند.
جنگ گرسنگی اشغالگران علیه مردم گرسنه
گزارشها نشان میدهد که صهیونیستها در چارچوب جنگ گرسنگی علیه مردم غزه، علاوه بر کشتار مردمی که در صف دریافت آرد بودند، میخواستند کامیونهای حامل کمکها را بمباران و سازماندهی کنندگان این کمکها و کسانی که مشغول خدمات پخت و پز برای مردم غزه هستند را هم قتل عام کنند و 4 روز قبل یک تاجر و یکی از کسانی که مسئولیت سازماندهی کمکها به غزه را داشت با همین روش به قتل رسیدند.
از طرف دیگر سازمانهای حقوق بشری فلسطینی دیروز در بیانیهای اعلام کردند که جنایات مکرر نیروهای اشغالگر اسرائیل در کشتار مردم گرسنه و بمباران مراکز توزیع کمک در غزه شرم آور بوده و این جنایات مستلزم پاسخگویی است. تشدید حملات عامدانه اشغالگران به مردمی که در صف دریافت غذا هستند درحالی صورت میگیرد که هیچگونه اقدام بینالمللی برای محاکمه عاملان این جنایات وجود ندارد.
در ادامه این بیانیه آمده است که اشغالگران برای تداوم جنایت نسل کشی علیه مردان و زنان فلسطینی برای صد و شصت و یکمین روز متوالی، اصرار دارند که از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی و کشتار دسته جمعی علیه مردم گرسنه غزه استفاده کنند. نیروهای اشغالگر روز جمعه به سوی دهها نفر از مردمی که در خیابان الرشید در انتظار کمک بودند تیراندازی کردند که سه نفر از آنها شهید و تعدادی دیگر زخمی شدند.
روز دوشنبه مصادف با اولین روز ماه رمضان در غزه 3 کودک بر اثر گرسنگی و تشنگی شدید در بیمارستان کمال عدوان در شمال نوار غزه جانشان را از دست دادند تا تعداد کودکانی که بعد از رسیدن به بیمارستان، از شدت گرسنگی جان دادهاند به 21 نفر و تعداد کل کسانی که بر اثر گرسنگی جان باختهاند به 28 نفر برسد. البته تعداد افرادی که در شمال غزه بر اثر گرسنگی و تشنگی جان باختهاند چند برابر این تعداد است و بسیاری به بیمارستان نرسیدهاند.
وزارت بهداشت غزه با ابراز نگرانی درباره قحطی و بیآبی در سراسر غزه اعلام کرد: قحطی در شمال این منطقه به مرز مرگباری رسیده است. در زمان حاضر 120 هزار خانواده در شمال نوار غزه گرفتار قحطی واقعی هستند و 80 درصد خانهها در غزه و شمال آن غیرقابل سکونت است.
منابع مربوطه همچنین درباره شرایط بحرانی کودکان غزه هشدار داده و اعلام کردند که نوار غزه شاهد کمبود شدید غذای کودکان است و در این وضعیت که مادران در نتیجه سوءتغذیه قدرت شیر دادن به نوزادان خود را ندارند، شیرخشک هم بهشدت کمیاب است و این بحران تنها مربوط به شمال نیست و سراسر غزه از این فاجعه رنج میبرد.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در بیانیهای درباره وضعیت فاجعهبار کودکان غزه هشدار داد و اعلام کرد: ترس و نگرانی ما از مرگ کودکان غزه بر اثر گرسنگی تبدیل به واقعیت شد و دستکم ده کودک طی روزهای اخیر در بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه از شدت گرسنگی و تشنگی جان خود را از دست دادهاند و سوءتغذیه نوار غزه را فرا گرفته است.
انتهای پیام/