آخرین اخبار
۲۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۷:۲۲
بازدید:۵۳۸
کارشناس مسائل سیاسی منطقه گفت: صهیونیست‌ها از اعمال فشار خود در راستای کسب منافع از آمریکا و کشورهای عربی استفاده خواهند کرد اما سه هدف اصلی‌شان در غزه عملیاتی نشد.
کد خبر : ۷۱۰۶۱

جلال چراغی، کارشناس مسائل سیاسی منطقه با اشاره به عدم اعزام معرفی نماینده از سوی اسرائیل برای حضور در مذاکرات قاهره و به نتیجه نرسیدن این مذاکره در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: تقریبا بیش از ۱۳۰ روز است که از جنگ اسرائیل علیه نوار غزه می‌گذرد و این باریکه همچنان زیر حملات رژیم صهیونیستی قرار دارد. پس از آتش‌بسی که در میانه جنگ انجام شد، رسانه‌ها چندین‌بار اعلام کرده بودند که آتش‌بس و مذاکرات آن در دسترس است که باید بگویم این یک دام و حربه رسانه‌ای بود. متأسفانه بسیاری از رسانه‌های منطقه ناخواسته اخبار ضد و نقیض در مورد آتش‌بس را منتشر می‌کردند که این مسأله یک امید کاذب ایجاد کرد و چندی بعد به یأس تبدیل می‌شد و در نهایت باعث شد که فشار افکار عمومی به مقاومت افزایش پیدا کند. بر این اساس در مورد اخباری که منتشر می‌شود و دائماً بحث آتش‌بس را ضد و نقیض نشان می‌دهد، خروجی آن یک مسأله مشخص علیه مقاومت فلسطین است.

 

 

 


وی ادامه داد: در مورد جلسات اخیر مقام‌های ایالات متحده، مصر، قطر و رژیم صهیونیستی در قاهره که برای توافق بر سر برقراری آتش‌بس برگزار شد و البته خروجی آن منفی بود، اساساً دلایل مشخصی وجود دارد که ریشه آن در آمریکا و اسرائیل است. در داخل فلسطین اشغالی مخالفانی وجود دارند که به دو دسته مخالفان کابینه اصلی و کابینه جنگ تقسیم می‌شوند. در کابینه جنگ اسرائیل افرادی مانند گادی آیزنکوت و بنی گانتز به‌رغم مخالفت‌ها با نتانیاهو، تا حدودی از سطح مخالفت خود با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی کاسته‌اند و در کابینه اصلی هم وزیر امنیت داخلی (بن گویر) و وزیر دارایی (اسموتریچ) همچنان مانع وی برای اجرای مذاکرات و آتش بس هستند. این در حالیست که اسرائیل هم به دنبال ثبت دستاورد به نام خود بوده ولی این مسأله از ابتدای جنگ غزه تاکنون چندان عملیاتی نشده است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: در این میان نقش مصر هم مهم است؛ چراکه این کشور به خوبی می‌داند که اگر بحث غزه و به خصوص وضعیت فعلی در رفح را کنترل نکنند بدون شک مشکلاتی برای قاهره به وجود خواهد آمد و به همین دلیل عباس کامل، رئیس سرویس اطلاعاتی مصر همچنان در ارتباط دائم با قطر است و به صورت کلی تاثیر فاجعه را درک کرده است. در اسرائیل هم نتانیاهو تحت فشار زیادی قرار دارد و این در حالیست که در ایالات متحده هم بایدن سعی می‌کند که برای خود یک روند کلی را از تحولات مذکور رقم بزند تا در نهایت بتواند یک خروجی مثبت انتخاباتی به نفع خود به دست بیاورد. واقعیت این است که در مورد رسانه‌های منطقه‌ای باید بگویم که اساساً رسانه‌ها همانند گذشته در جنگ‌ها به صورت وابسته ایفای نقش نمی‌کنند بلکه رسانه در شرایط کنونی یک عنصر مستقل به حساب می‌آید و در این راه برخی از رسانه‌های منطقه‌ای در دام رسانه‌های اسرائیلی افتادند.

چراغی افزود: در این مسیر نتانیاهو و تیم وی هم سعی می‌کند با این اقدامات خود را از غرق شدن بیش از حد در جنگ غزه نجات بدهند اما او در حال تشدید بحران فعلی است تا بتواند به هر ترتیب که شده به کشورهایی مانند عربستان سعودی فشار بیاورد و حتی در این مسیر سعی می‌کند که از کشورهای عربی باج مورد نظرش را اخذ کند. در این بین باید متوجه بود که مقاومت فلسطین همچنان به تقابل خود با اسرائیل ادامه می‌دهد و سه هدف اصلی تل‌آویو اعم از ریشه‌کن کردن حماس، تسلط بر غزه و آزادی اسرای اسرائیلی همچنان عملیاتی نشده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در مقابل مقاومت فلسطین هم از سوی دیگر ماجرا در شرایط کنونی و بحران فعلی بر خواسته‌های خود تاکید دارد. هر زمان که حملات اسرائیل و تندخویی آنها افزایش پیدا می‌کند، مقاومت هم در این راه سعی می‌کند سقف خواسته‌های خود را بالا ببرد و بر اسرائیل اعمال فشار کند. به موازات این روند هم صهیونیست‌ها از اعمال فشار خود در جهت کسب منافع از آمریکا و کشورهای عربی استفاده خواهند کرد و این روند در این میان ادامه خواهد داشت و چشم انداز آتش‌بس و مذاکرات همچنان در هاله‌ای از ابهام است.

 

انتهای پیام/21111ش

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها