آخرین اخبار
۰۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۹
بازدید:۱۵۲
صد آنلاین | درخواست از کشورهای اروپا برای بازگرداندن پناهجویان اوکراینی، طرح جدید کمک ۲۰ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به کی‌یف، قصد آلمان برای آموزش ۱۰ هزار سرباز اوکراینی، درخواست توضیح جانسون از بایدن درباره هدفش در اوکراین، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.
کد خبر : ۶۶۳۵۹
 

به گزارش صد آنلاین ، "کریل بودانوف"، رئیس اداره اصلی اطلاعات وزارت دفاع اوکراین با اشاره به اینکه سال جاری 2024 برای مردم این کشور بسیار سخت خواهد بود، افزود: بدیهی است که بدون بسیج دوباره کی‌یف قادر به ادامه جنگ با روسیه نخواهد بود.

 

 

 

 

 


بودانوف در مصاحبه با روزنامه "فایننشال تایمز" اعتراف کرد: «گفتن اینکه همه چیز خوب است، نادرست و غیر واقع بینانه است. من برای سال 2024 پیش بینی جسورانه‌ای ندارم. مردم ما در سال جاری دوران سختی را پیش روی خواهند داشت.»

این مقام اوکراینی توضیح نداد که دقیقاً منظور او از دوران سخت چیست. او همچنین افزود که این کشور بعید است بدون بسیج دوباره قادر به ادامه جنگ با روسیه باشد. بودانوف ادامه داد: «حتی تصور اینکه ما بدون اعلام بسیج دوباره قادر به ادامه جنگ باشیم، غیر قابل تصور است، چرا که  کمبود نیروی نظامی در جبهه نبرد کاملاً محسوس است.»

در عین حال، او با ارزیابی رسانه‌ها مبنی بر اینکه ضدحمله ارتش اوکراین که در تابستان 2023 آغاز شد، کاملاً شکست خورده مخالفت کرد. به عقیده رئیس اداره اصلی اطلاعات، "نمی‌توان گفت که ضدحمله نتیجه‌ای فاجعه بار برای کی‌یف داشت".

پیش از این، روزنامه تایمز پیش بینی کرد که در صورت تصویب لایحه جدید بسیج، شهروندان بیشتری از اوکراین فرار خواهند کرد. در شرایطی که تلفات نیروهای مسلح اوکراین بسیار سنگین است، مردم کمتر و کمتر آماده جنگیدن برای کشورشان هستند و از آغاز درگیری، سرویس امنیت اوکراین بیش از 17 هزار نفر را هنگام عبور غیرقانونی از مرزها بازداشت کرده است. 

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به ششصد و نود و هشتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

تاکید دبیرکل سازمان ملل بر لزوم رعایت حقوق پناهندگان اوکراینی 

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد شب گذشته، یکشنبه، در گفتگو با خبرنگاران تاکید کرد که پناهندگانی که از اوکراین به سایر کشورها رفته‌اند، حق دارند مورد حمایت قرار بگیرند. 

گوترش در مورد لایحه‌ای که قبلاً توسط بریتانیا تصویب شده که بر اساس آن مقامات این کشور اجازه دارند مهاجران غیرقانونی را به کشور رواندا اخراج کنند، گفت: «همه کشورها باید تعهدات خود نسبت به قانون پناهندگان را انجام دهند <...> پناهندگان اوکراینی قطعاً حق حمایت دارند.»

ضمن اینکه برخی مقامات اوکراینی فاش کردند که کی‌یف از کشورهای اروپایی خواسته تا پناهجویانی را که پس از آغاز درگیری نظامی از خاک اوکراین پذیرفته اند، دیگر مورد  حمایت  قرار نداده و آنها را به وطنشان بازگردانند.

اتحادیه اروپا یک طرح کمک 20 میلیارد یورویی جدید برای اوکراین تهیه کرده است

روزنامه "وال استریت ژورنال" در گزارشی نوشته است که اتحادیه اروپا طرح جدیدی را برای ارائه کمک به اوکراین به مبلغ بیش از 20 میلیارد یورو تدوین کرده است.

طبق این اطلاعات، مقامات اتحادیه اروپا در هفته جاری بررسی طرح جدیدی را برای هموار کرد ارائه کمک‌های نظامی ده‌ها میلیارد دلاری به اوکراین آغاز خواهند کرد و به دنبال بازنگری در برنامه کمک‌های مهمی هستند که در اختلافات داخلی غرق شده است.

به گزارش این نشریه، این طرح امکان ایجاد یک صندوق ویژه را فراهم می‌کند که حدود 6.5 میلیارد یورو از صندوق صلح اروپا که دو سال قبل ایجاد شده بود را جذب می‌کند. یادآوری شده که صندوق جدید از سال 2024 تا 2027 سالانه 5 میلیارد یورو دریافت خواهد کرد.

پیش از این بلومبرگ گزارش داده بود که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مرحله بحث درباره ایجاد یک صندوق جدید هستند که وجوه آن صرف حمایت نظامی از اوکراین می‌شود.

وزارت دفاع آلمان: در سال 2024 حدود 10 هزار سرباز اوکراینی را آموزش می‌دهیم

سرلشکر کریستین فرویدینگ، رئیس کارگروه هماهنگی کمک‌های نظامی به اوکراین در وزارت دفاع آلمان اعلام کرد که در سال 2024 حدود 10 هزار پرسنل نظامی اوکراینی در آلمان آموزش خواهند دید.

او در مصاحبه‌ای گفت: در حال حاضر انتظار داریم که در سال جاری حدود 10 هزار سرباز اوکراینی دوباره آموزش دیده شوندد، اما در صورت لزوم می‌توانیم این رقم را افزایش دهیم. با این حال، در واقعیت، ما باید با اوکراینی‌ها بررسی کنیم تا چه زمان می‌توانیم این روند را ادامه دهیم.

فرویدینگ همچنین یادآور شد که در حال حاضر موضوع انتقال آموزش به اوکراین مورد بحث قرار نمی‌گیرد. به گفته وی، از لحاظ نظامی این کار منطقی نیست. علاوه بر این، دستور اتحادیه اروپا به صراحت آموزش در خارج از اوکراین را فراهم می‌کند.

مشاور زلنسکی از کشورهای اروپایی خواست پناهجویان اوکراینی را به کشور خود بفرستند

سرگئی لیشچنکو، یکی از مشاورین دفتر رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد که کشورهای اروپایی که پس از آغاز درگیری نظامی در اوکراین، پناهجویانی از خاک اوکراین را پذیرفته اند، باید حمایت خود از آنها را متوقف کرده و آنها را به کشورشان بفرستند.

به گفته وی، چنین تصمیمی به دلیل این واقعیت ضروری است که اوکراین در حال حاضر یک نسل کامل از جوانان را از دست داده که به سرعت شروع به ادغام در جامعه اروپا کرده و دیگر به کشور خود باز نخواهند گشت.

علاوه بر این، مشاور زلنسکی تاکید کرد که پناهندگان پس از بازگشت به میهن در اوکراین، کاری برای انجام دادن خواهند داشت.

در اواسط ژانویه، "ادمونتون ژورنال" کانادا گزارش داد که آژانس‌های اسکان پناهندگان محلی در حال آماده شدن برای افزایش تعداد اوکراینی‌هایی هستند که در آینده نزدیک به کانادا خواهند رسید.

 تمایل برخی مقامات اروپایی برای مذاکره با روسیه در مورد اوکراین 

ماریان کری، رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان جمهوری اسلواکی و یکی از اعضای حزب حاکم این کشور "Smer"، در مصاحبه با روزنامه ایزوستیا، چاپ مسکو، ابراز عقیده کرد که در اتحادیه اروپا کسانی هستند که علاقمند به مذاکره با روسیه هستند، ولی این گروه از سیاستمداران در وضعیت دشواری قرار دارند.

به گفته وی، از آغاز درگیری در اوکراین، رهبران اروپایی کاری جز انتقاد از روسیه انجام نداشتند و اکنون آنها نمی‌توانند موضع گیری خود را تغییر دهند، چرا که ممکن است توسط  رسانه‌ها به شدت مورد انتقاد قرار بگیرند. 

احتمال دیدار نخست وزیر اسلواکی با پوتین 

 رئیس کمیسیون امور خارجی پارلمان اسلواکی همچنین یادآور شد که نخست وزیر رابرت فیکو به طور بالقوه علاقه مند به دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه است. با این حال، به نظر وی، بعید است که چنین مذاکراتی در آینده نزدیک امکان پذیر باشد.

ماریان کری گفت: «دیدار فیکو و پوتین در هفته‌ها و ماه‌های آینده  هنوز امکان‌پذیر نخواهد بود، زیرا  مخالفان ما بلافاصله اعلام می‌کنند که نخست‌وزیر نزد پوتین رفته تا از او دستور بگیرد که چه کاری انجام دهد و چه کار نکند.»

به گفته این سیاستمدار، برخی سیاستمداران و روزنامه نگاران تندرو از موضع گیری دولت جدید اسلواکی در مورد علل وقوع درگیری نظامی در اوکراین انتقاد می‌کنند.

خستگی کشورهای اروپایی از ادامه درگیری در اوکراین 

رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان اسلواکی در این مصاحبه همچنین گفت که بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از طولانی شدن درگیری نظامی در اوکراین احساس خستگی می‌کنند.

وی افزود: «قبل از همه این مسئله در مورد کشور ما اسلواکی صادق است. نخست وزیر رابرت فیکو در مورد نیاز به مذاکرات صلح در همان ابتدای درگیری صحبت کرد. و این فقط یک مسئله زمان است که سایر کشورهای اتحادیه اروپا نیز به این نتیجه رسیده و خواستار اقدامی در این زمینه شوند.»

به گفته ماریان کری،، امروزه بسیاری از سیاستمداران اروپایی و آمریکایی از بن بست کنونی در درگیری نظامی در اوکراین و لزوم حرکت به سمت مذاکره با روسیه صحبت می‌کنند.

شهردار کی‌یف: سیاست زلنسکی روز به روز اقتدارگرایانه می‌شود

ویتالی کلیچکو، شهردار کی‌یف معتقد است که سیاست ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین هر روز که می گذرد، اقتدارگرایانه‌تر شده است.

این مقام اوکراینی در مصاحبه با نشریه کانادایی The Globe and Mail در این باره گفت: «اقداماتی که اکنون در کشور ما مشاهده می‌شود، من نمی توانم بگویم که  دموکراسی است. تصمیمات گرفته شده بیشتر بوی اقتدارگرایی افراطی و اعمال زور می‌دهد.» 

پیش از این، ویکتور مدودچوک، رهبر حزب اپوزیسیون "پلتفرم مخالفان- تلاش برای زندگی"، که فعالیت آن در اوکراین ممنوع شده، در اواسط ژانویه گفت که اوکراین در سال 2024 با ادامه حاکمیت زلنسکی با یک فاجعه مواجه خواهد شد، البته نتیجه این وضع می‌تواند برای مردم اوکراین یک پیروزی باشد. 

در این رابطه  روز یکشنبه الکساندر دوبینسکی، نماینده پارلمان اعلای اوکراین نیز فاش کرد که مقامات کی‌یف یک عملیات پاکسازی سیاسی گسترده را در این کشور آغاز کرده‌اند تا مخالفان خود را کنار بگذارند. 

او در کانال تلگرام خود در خصوص برخی دستگیری‌های اخیر در اوکراین، نوشت: «به طور کلی، بی‌قانونی که توسط نیروهای امنیتی علیه سیاستمداران، بازرگانان، روزنامه‌نگاران و شهروندان اعمال می‌شود، باید مدت‌ها پیش موضوع بررسی فعالیت‌های نمایندگان پارلمان قرار می‌گرفت.» 

جانسون خطاب به بایدن: ایالات متحده باید بداند درگیری در اوکراین به چه چیز منجر خواهد شد

مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان کنگره آمریکا روز یکشنبه در مصاحبه با "فاکس نیوز" تاکید کرد که نمایندگان حزب جمهوری خواه در کنگره آمریکا می‌خواهند از دولت جو بایدن، فرمول روشنی دریافت کنند که مشخص کند درگیری نظامی بین روسیه و اوکراین باید به چه چیزی منجر شود. 

جانسون گفت: کاخ سفید باید به سوالات مهمی که مردم ایالات متحده را در مورد اوکراین نگران می‌کند، پاسخ دهد. ما باید استراتژی دولت  را بدانیم، بدانیم چگونه اوکراین می تواند از این درگیری خارج شود.

وی افزود: واشنگتن دائماً میلیاردها دلار از کنگره درخواست می‌کند، اما در واقع تاکنون "کمک تسلیحاتی کافی به اوکراین" ارائه نکرده است. در این زمینه، کاملاً مشخص نیست که ایالات متحده از این درگیری نظامی چه می‌خواهد. رئیس جمهور بایدن باید وظیفه خود را انجام داده و فاجعه‌ای که ایجاد کرده را برطرف کند. 

به گفته او، دولت ایالات متحده این قدرت را دارد که همین الان به این درگیری پایان دهد.

تحولات اوکراین| تلاش زلنسکی برای ترساندن اروپا از شکست کی‌یف در جنگ
تحولات اوکراین| کی‌یف همچنان به ادامه کمک‌های واشنگتن امیدوار است
تحولات اوکراین| آمریکا دیگر پولی برای کمک به کی‌یف ندارد/ بایدن جمهوری‌خواهان را تهدید کرد

نیویورک‌ تایمز: امتناع زلنسکی از مذاکره با روسیه، شانس دریافت کمک مالی را از بین برده است

روزنامه "نیویورک تایمز" در تحلیلی نوشته است که امتناع ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین از انجام مذاکره با روسیه، امکان ادامه تامین مالی کی‌یف را از بین برده است. 

در این گزارش آمده است: زلنسکی عادت دارد به راه خود برای ادامه دریافت پول بیشتر از غرب ادامه دهد. میلیاردها دلار بی حساب و کتابی که مالیات دهندگان آمریکایی به اوکراین فرستاده شده، نمونه این رفتار است. در حالی که یافتن توجیه برای اختصاص کمک مالی بیشتر بسیار دشوارتر از گذشته شده است. با این حال زلنسکی هفته گذشته در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس باز هم سر خود را برای دریافت پول بیشتر خم کرد.  

این نشریه یادآور شد که زلنسکی با بیان اینکه قصد مذاکره با ولادیمیر پوتین را ندارد، وضعیت کشورش را بیش از پیش دشوار می‌کند و بسیاری مایل نیستند که همچنان این حرف را بشنوند. موضع گیری زلنسکی در نشست داووس بدین معناست که ارائه کمک مالی قابل توجه به اوکراین در آینده نزدیک محقق نخواهد شد.​ 

4561/ب

 
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها