به گزارش صد آنلاین ، چهار مرد مسلح با سلاح گرم شب گذشته در میان مه گرفتی منطقه به آرامگاه منسوب به «اویس قرنی» در ۲۰ کیلومتری شمال غربی شهر کرمانشاه حمله کرده و پس از درگیر شدن با خادمان ضریح را شکسته و مقداری وجه نقد را دزدیدند.
به گفته ماموستا خلیفه جواد شریفی متولی آرامگاه؛ سارقان مسلح با استفاده از دستگاه سنگ فرز قفلهای آرامگاه را شکسته و حدود ۱۲ میلیون ریال وجه نقد موجود داخل آن را دزدیدند.
به گفته وی این اتفاق قبلا نیز رخ داده است از جمله ۱۲ سال قبل مشابه سرقت اخیر رخ داده بود.
ماموستا شریفی توضیح داد سارقان مسلح در جریان دزدی اخیر با ۲ نفر از خادمان و یک نفر از دکه داران نزدیک آرامگاه درگیر شده و آنها را کتک زدند، اما آسیب جدی به آنها وارد نشد.
متولی آرامگاه اویس قرنی اظهار کرد: دزدان غیر از وجه نقد چیزی با خود نبرده و همه وسایل آرامگاه سر جای خودش است؛ او در عین حال از دستگاههای ذیربط خواست برای ارتقای سطح امنیت منطقه تلاش کنند.
ماموستا شریفی تصریح کرد: بر اساس تصمیم مسوولان اداره اوقاف کرمانشاه قرار است آرامگاه به تجهیزات حفاظتی و دوربین مدار بسته مجهز شود.
وی به حضور ماموران نیروی انتظامی و سپاه در محل اشاره کرد و گفت: ماموران این ۲ ارگان به موقع در محل حاضر شدند و مراتب را صورتجلسه کردند؛ آنها در حال بررسی موضوع، شناسایی و دستگیری سارقان هستند و از این بابت تشکر میکنیم.
وی با بیان اینکه آرامگاه در منطقه کوهستانی و خلوت واقع شده است بر ارتقای سطح امنیت آن تاکید کرد و از پلیس خواست گشتهای منطقه را افزایش دهد.
ماموستا شریفی با یادآوری روایات مختلف شیعه و سنی گفت که بر اساس روایت برادران اهل تشیع اویس قرنی در جنگ صفین به همراه حضرت علی در مقابل سپاه معاویه به شهادت رسید و در سوریه کنونی دفن شده است، اما روایت بزرگان اهل سنت حاکیست اویس بعد از شهادت حضرت علی به دلیل تاثر زیاد کوفه را ترک و به منطقه کرمانشاه در همسایگی عراق میآید و پس از فوت در مکان کنونی به خاک سپرده میشود موضوعی که از نگاه وی مستند به نقل قولهای سینه به سینه ساکنان منطقه صحیح به نظر میرسد.
بارگاه منسوب به اویس قرنی از جمله بناهای دوره سلجوقی و بر ارتفاعات "بیشه کوه" در محدوده کرمانشاه - روانسر قرار گرفته است؛ کارشناسان احتمال میدهند پیش از احداث بنا در آغاز حکومت سلجوقیان، قبرستانی نیز در آن محل وجود داشته است؛ سنگ قبر اصلی آرامگاه نیز بیش از ۷۰۰ سال قدمت دارد.
ساختمان بقعه با پلان مربع شکل دارای گنبدی مخروطی شکل است که با خشت و گل و آجر ساخته شده و در سالیان اخیر مرمّت شد.
این بنا به شمارة ۱۰۵۴ و در تاریخ ۲۵/۲/۱۳۵۴ ثبت ملّی شده و محوطه آن محل دفن اموات مردم اهل سنت منطقه نیز است.
4561/ل