به گزارش صد آنلاین ، در حال حاضر هر قوطی ۱۸۰ گرمی تن ماهی در روغن زیتون برند مکنزی با قیمت ۹۴ هزار و ۵۰۰ تومان و برند شیلتون با قیمت ۱۰۵ هزار تومان به دست مصرفکننده میرسد. خیلی از مردم به خاطر قیمت بالا، این کالا را از سفره خود حذف کردهاند.
نایب رئیس سندیکای کنسروسازی ایران با اشاره به کاهش مصرف تن ماهی گفت: در حالی که تن ماهی غذای کارگری و دانشجویی بود در حال حاضر خیلی از مردم به خاطر قیمت بالا، این کالا را از سبد خرید خود حذف کردهاند و تحت تاثیر این موضوع، مشخصا آمار فروش پایین آمده و خیلی از کارخانههای تولید تن ماهی تعطیل شدهاند.
تن ماهی از کالاهایی است که ظرف یکسال اخیر با افزایش عجیب قیمت روبهرو بوده است. بنا بر گزارش مرکز آمار، قیمت مصرفکننده کنسروهای ۱۸۰ گرمی تن ماهی در حدفاصل مهر ۱۴۰۱ تا مهر ۱۴۰۲ حدود ۱۱۰ درصد جهش داشته و از ۳۴ هزار و ۳۲۰ تومان به ۷۲ هزار و ۴۰ تومان رسیده است.
این در حالی است که رصد بازار نشان میدهد در حال حاضر قیمت تن ماهی ساده از ۸۵ هزار تومان هم گذشته است. برخی از مردم معتقدند قیمت کنسرو ماهی با توجه به قیمت برخی از انواع ماهی دیگر ارزندگی لازم را برای خرید ندارد.
نایب رئیس سندیکای کنسروسازی ایران در مورد علت گرانی تن ماهی، گفت: در حال حاضر تن ماهی قیمتگذاری پیشینی و نرخ مصوب ندارد و تولیدکنندگان به روال معمول یعنی بر اساس قیمت خرید مواد اولیه و ضوابط سازمان حمایت با لحاظ یک میزان سود قانونی قیمت محصولات خود را تعیین میکنند، اما با این وجود چنانچه یک تولیدکننده قیمتها را بیش از اندازه افزایش دهد باید پاسخگو باشد.
محمد مختاریانی با اشاره به گرانی مواد اولیه تولید تن ماهی بیان کرد: سال گذشته این موقع از سال هر کیلو ماهی ۵۱ هزار تومان بود، اما الان با سه برابر شدن قیمتها هر کیلو ماهی ۱۵۵ هزار تومان شده است.
در میان انواع تن ماهی، قیمت برخی برندها با افزایش بیشتری همراه بوده است. برای نمونه، در حال حاضر هر قوطی ۱۸۰ گرمی تن ماهی در روغن زیتون برند مکنزی با قیمت ۹۴ هزار و ۵۰۰ تومان و برند شیلتون با قیمت ۱۰۵ هزار تومان به دست مصرفکننده میرسد.
نایب رئیس سندیکای کنسروسازی ایران در مورد علت این گرانی گفت: قیمت تن ماهیهای طعمدار و دارای افزودنی و در روغنهای مخصوص بالاتر است چرا که برای مثال، تولیدکننده هر کیلو روغن آفتابگردان را ۳۰ هزار تومان تهیه میکند در حالی که قیمت روغن زیتون ۲۰۰ هزار تومان به بالاست و، چون حدود ۱۸ درصد تن ماهی از روغن تشکیل میشود ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان بین تن ماهی در روغن معمولی با تن ماهی در روغن زیتون تفاوت قیمت ایجاد میشود.
مختاریانی با بیان اینکه با افزایش قیمتها مصرف تن ماهی کاهش یافته است، گفت: در حالی که تن ماهی غذای کارگری و دانشجویی بود در حال حاضر خیلی از مردم به خاطر قیمت بالا، تن ماهی را از سبد خرید خود حذف کردهاند و به این ترتیب مصرف تن ماهی خیلی کم شده به طوری که مشخصا آمار فروش پایین آمده است و این موضوع باعث شده است خیلی از کارخانهها و برندهای تولید تن ماهی تعطیل شوند.
نایب رئیس سندیکای کنسروسازی ایران با بیان اینکه اگر واردات ماهی تن تسهیل شود، میتوان قیمت تن ماهی را کنترل کرد، افزود: ۸۰ درصد نیاز ماهی ما از داخل تامین میشود، اما از آنجا که ماهی خارجی ارزانتر است اگر ۲۰ درصد واردات انجام شود و حتی سهم واردات بیشتر شود میتواند قیمتها را پایین بیاورد.
مختاریانی در پاسخ به اینکه قیمت تن ماهی تا پایان سال گرانتر میشود؟ گفت: خیر، به نظر من قیمتها نباید بیشتر از این شود، چون ماهی با قیمت بالاتر از ۱۵۵ هزار تومان اصلا توجیه ندارد و منطقی نیست. از طرف دیگر، فصل صید هم شروع شده است و میتوان پیشبینی کرد اگر واردات انجام شود و صید هم به اوج برسد ممکن است قیمت ماهی پایین بیاید و به این ترتیب قیمت تن ماهی هم یک مقدار پایینتر بیاید، بنابراین پیشبینی میشود قیمتها بالاتر از این نرود.
منبع: همشهری آنلاین،
4461/ب