به گزارش صدآنلاین ، یک ماه پس از انتشار آگهی عرضه 51 درصد سهام استقلال و پرسپولیس به صورت بلوکی، حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصیسازی در صفحه شخصیاش نوشت:«سرخابیها خریدار نداشتند. برای تغییر در شرایط و احتمالا قیمت، مجددا عرضه آنها در هیئت واگذاری طرح میشود.»
امیر رضا واعظ آشتیانی در گفتوگو با تسنیم درباره این اتفاق اظهار داشت: بزرگترین اشتباهشان این بود که سهام را فروختند و به مردم ثابت شد که این دو باشگاه نه سودده هستند نه توجیه اقتصادی دارند. این مسئله یعنی عدم توجیه اقتصادی برای کسانی که میخواستند برای خرید پا پیش بگذارند، روشن شد. آقایان امتحان بدی را پشت سر گذاشتند در حالی که گفته بودیم سهام این دو باشگاه را نفروشید.
وی افزود: مطلب بعدی به شرایط واگذاری استقلال و پرسپولیس بازمیگردد. تصور کردند این دو باشگاه مشابه کارخانه تولیدی باید جزو 4 تای اول باشند و شرایط سختی برای واگذاری تعیین میکنند. مگر استقلال و پرسپولیس در تاریخ لیگ برتر رتبههای پایین را در اختیار نداشتند؟ فوتبال قابل پیشبینی نیست. میگویند برو آنقدر خرج کن و بدهی بگذار تا این دو تیم همیشه جزو 4 تیم اول باشند. خودشان اطلاعی ندارند و نمیدانم از چه کسی هم اطلاعات غلطی میگیرند.
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال با انتقاد از فروش سهام سرخابیها خاطرنشان کرد: بارها این مطلب را پیشنهاد دادم دولت حیات خلوت زیادی دارد که از ثروت خوبی برخوردار هستند و به جای اینکه سهام را بفروشند آنها را در اختیار حیات خلوت دولت قرار دهند. آقایان فکر کردند استقلال و پرسپولیس خوب سود میدهند و به این بهانه هوادار را راضی کردند که سهام بخرند. پیشنهادم این بود که یکی از این دو باشگاه در اختیار شرکتهای خصولتی مثل یکی از اپراتورها قرار بگیرد، جاهایی که 500 میلیارد تومان هزینه کردن برایشان مشکلی ایجاد نمیکند. سه سال در اختیارشان میگذاشتند تا باشگاه را به سوددهی برسانند.
آشتیانی تصریح کرد: وقتی AFC ایرادهای سرخابیها را مطرح کرد، اولویت با فروش سهام بود یا خارج کردن آنها از دولتی بودن؟ مسلماً گذر از دولتی بودن استقلال و پرسپولیس بود که سهام مشترکی داشتند. طرح ما این بود که یک باشگاه را به خصولتیها واگذار کنند و دیگری را زیر نظر دولت نگه میداشتند. اتفاقی نمیافتاد و AFC قانع میشد. منظورم این نیست که یکی از باشگاهها همیشه دولتی بماند، بلکه ایراد AFC برطرف شود و سپس برنامه مدون سه ساله اجرا میکردند تا وقتی به سوددهی رسید به صورت بلوکی یا سهام فروخته شوند و نشان دهند این کار توجیه اقتصادی دارد یا نه. آقایان اولویت را تشخیص ندادند و الان این مشکل پابرجاست. اطمینان دارم در نهایت مجبور میشوند این دو باشگاه را به حیات خلوت دولت واگذار کنند.
وی در ادامه در واکنش به اظهارات علی فتحاللهزاده، مدیرعامل استقلال مبنی بر ارائه شماره حساب به هواداران برای پرداخت مطالبات استراماچونی گفت: دوستان از این حرفهای پوپولیستی پرهیز کنند. مدیران قبل و فعلی باشگاهها نباید در رسانهها از یکدیگر حساب پس بگیرند. نمیدانم چرا وزارت ورزش و جوانان به عنوان متولی این دو باشگاه سکوت کرده و نظارهگر است. مگر باشگاه حسابرس ندارد؟ دستگاههای نظارتی کجا هستند؟ مدیران باشگاه چرا باید در رسانه جواب یکدیگر را بدهند که چقدر بدهی برجای گذاشتند و همدیگر را متهم کنند؟ پس برگزاری مجمع باشگاه به چه علت است؟ حسابرس و قانون تجارت کجاست؟ اگر خلافی صورت گرفته و هزینه اضافه انجام شده است وزارت ورزش باید وسط بیاید. در این شرایط مجمع سالیانه برگزار میشود و نشان میدهد که مدیران چه کردهاند. برای وزارت ورزش زشت است که سازمان زیرمجموعهاش در رسانه جواب دهد.