به گزارش صد آنلاین ، دکتر علی حیاتنیا آزادسازی نزدیک به شش میلیارد دلار از منابع ارزی ایران را در شرایط کنونی اقتصاد کشور کلیدی دانست و افزود: اگرچه این میزان ارز نسبت به حجم تجارت حدود ۷۰ میلیارد دلاری کشور رقم قابل ملاحظهای نیست، اما در شرایط کنونی میتواند برای اقتصاد کشور اثرگذار باشد.
وی درباره تاثیر آزادسازی این داراییها بر نرخ ارز در کشور نیز اظهار کرد: در کوتاه مدت و عمدتا به جهت تاثیر روانی، ممکن است شاهد کاهش نرخ ارز باشیم، اما این کاهش مختصر خواهد بود.
این کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است، نرخ ارز بیش از آنکه به چنین مواردی وابسته باشد، تابعی از شاخصهای کلان اقتصادی کشور است و تنها تغییر این شاخصها میتواند نرخ ارز را تغییر جدی دهد.
حیاتنیا مهمترین نکته را شیوه هزینه کرد این داراییها دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه تجاربی از گذشته داریم که وقتی دولتها پولدار میشوند، پول بیشتری در بخش جاری هزینه شده و نتیجه آن به صورت تورم خود را نشان میدهد که فشار آن به مردم تحمیل میشود.
وی افزود: دولت قطعا باید جلوی هزینه کرد این منابع در بخش جاری و بیانضباطیهای مالی را بگیرد، زیرا در این صورت به جای اثر مثبت، تبعات منفی بر اقتصاد خواهد داشت.
این کارشناس مسائل اقتصادی بهترین محل برای هزینه کرد این منابع را توسعه زیرساختها و اقدامات عمرانی برشمرد که در بلندمدت منجر به رفاه و توسعه میشود و به عنوان دارایی فیزیکی برای کشور باقی ماند.
حیاتنیا از نیاز جدی بخش تولید به منابع مالی نیز به دلیل نوسانات چند سال اخیر نرخ ارز و کاهش نقدینگی در اختیار این بخش یاد کرد و ادامه داد: متاسفانه اکنون با مستهلک بودن تجهیزات و خطوط تولید مواجهیم.
وی با بیان اینکه بخشی از این منابع باید به تولید تزریق شود، گفت: البته پرداخت تسهیلات باید با نظارت جدی باشد تا این منابع به دست تولیدکننده واقعی برسد، نه اینکه از چرخه تولید خارج شده و وارد فعالیتهای دلالی شود.
منبع: ایسنا
4461/ی