تنها با افزودن چند غذا به رژیم غذایی خود، می توانید سلامت قلب خود را بهبود ببخشید و در عین حال به طور کلی از مواد غذایی خوب نیز استفاده کنید.
صرف نظر از سن شما، مهم است که از سلامت قلب خود محافظت کنید؛ انجام این کار خطر ابتلا به بیماری های مختلف مانند بیماری قلبی و سکته را کاهش می دهد. داشتن یک رژیم غذایی هوشمندانه برای سلامت قلب نیز یکی از راه هایی است که می توانید از امروز سلامت خود را بهبود ببخشید.
لورن هریس-پینکوس، ام اس، RDN و نویسنده باشگاه صبحانه پر پروتئین می گوید:« با داشتن یک رژیم غذایی سالم، شما می توانید فشار خون را در سطح طبیعی و نرمال نگه دارید. سطح کلسترول و تری گلیسیرید را نیز تحت کنترل نگه دارید. همچنین تغذیه سالم به شما کمک می کند وزن سالمی داشته باشید.»
خبر خوب این است که تنها با افزودن چند غذا به رژیم غذایی خود، می توانید سلامت قلب خود را بهبود ببخشید و در عین حال به طور کلی از مواد غذایی خوب نیز استفاده کنید.
غذاهای مفید برای قلب نیز خوشمزه و سالم هستند، بنابراین می توانید از آنها به روش های مختلفی برای صبحانه، ناهار و شام استفاده کنید و هرگز از آنها خسته نشوید. به علاوه، یک قلب سالم همچنین از پیری محافظت می کند و می تواند منجر به طول عمر بیشتر شود.
در اینجا ۱۰ غذای مفید برای قلب را آورده ایم که می توانید به راحتی به رژیم غذایی خود اضافه کنید و از میل کردن آنها لذت ببرید.
کلی جونز، MS,RD، می گوید: «چغندر حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی، از جمله پتاسیم مفید برای قلب است و به دلیل محتوای بالای نیترات در رژیم غذایی، واقعا می درخشد و به گشاد شدن عروق خونی کمک می کند. این کار استرس را از قلب شما دور می کند و می تواند فشار خون را بهبود بخشد.»
در حالی که آب چغندر یک راه آسان برای دریافت نیترات های موجود در آن است و شما همچنین می توانید آن ها را خودتان بپزید. شما می توانید آن را به اسموتی ها یا بلغور جو دوسر نیز اضافه کنید.
آلبالو سرشار از آنتی اکسیدان های پلی فنول است و خواص ضد التهابی دارد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ نشان داد که مصرف منظم آب آلبالو تأثیر مثبتی بر سطح کلسترول خون نیز دارد.
جونز میگوید: «اگر نمیخواهید آب آن را بنوشید، آلبالو یخزده را به اسموتی اضافه کنید یا آلبالو خشک شده را به عنوان میانوعده با آجیل در نظر بگیرید.
تقریباً ۹۰ درصد از چربیهای موجود در پسته از نوع مونو و چند غیراشباع هستند و هر وعده نیز ۳ گرم فیبر دارد که برای سلامت قلب بهترین گزینه می تواند باشند. برای یک میانوعده رضایتبخشتر، انواع برشته پسته و یا با طعم های مختلف را می توانید امتحان کنید.
به طور کلی رژیمهای غذایی سرشار از غلات کامل، ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. جونز میگوید : «ما این موضوع را از طریق رژیمهای غذایی کاملاً تحقیق شده مانند الگوهای غذایی مدیترانهای و DASH مشاهده میکنیم و یک مطالعه جدید نشان داد که غلات کامل جایگزین غلات تصفیهشده برای کاهش کلسترول تام و LDL و همچنین تری گلیسیرید میشود.» شما همچنین نیازی به دوری از گلوتن ندارید، مگر اینکه مبتلا به بیماری سلیاک باشید.
مطالعات نشان می دهد که گلوتن هیچ ارتباطی با خطر بیماری قلبی ندارد، اما حذف گلوتن ممکن است بر این خطر تأثیر بگذارد، زیرا با کاهش مصرف غلات کامل سالم برای قلب مرتبط است.
جونز میگوید: «وقتی صحبت از سلامت قلب به میان میآید، مصرف پتاسیم برای فشار خون مهم است و سیبزمینیها در هر وعده پتاسیم بیشتری نسبت به موز دارند.»
سیب زمینی همچنین منبع خوبی از آنتی اکسیدان ویتامین C می باشد. اگر فکر می کنید پختن آنها بیش از حد طول می کشد، سیب زمینی را می توانید به کمک ماکروویو بپزید.
هریس-پینکوس می گوید: «فیبر محلول موجود در جو دوسر و سبوس جو دوسر می تواند به کاهش LDL یا کلسترول بد کمک کند.»
او توضیح می دهد که سه گرم فیبر محلول علاوه بر رژیم غذایی با چربی اشباع کم ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.
۱/۲ فنجان جو دوسر حاوی ۲ گرم فیبر محلول است، بنابراین از یک کاسه استاندارد بلغور جو دوسر لذت ببرید یا مقداری از آن را در اسموتی خود بریزید و مقداری فیبر اضافی با مواد سالم دیگر مانند آجیل، دانه ها و انواع توت ها اضافه کنید.
انجمن قلب آمریکا توصیه می کند در صورت امکان از چربی های تک و چند غیراشباع استفاده کنید و چربی های اشباع و ترانس را محدود کنید. هریس-پینکوس می گوید: «آووکادو در درجه اول تک غیراشباع است که وقتی به جای غذاهای پرچرب خورده شود، می تواند به حفظ سطح کلسترول سالم کمک کند.»
اکثر مردم دو وعده توصیه شده ماهی چرب در هفته را برای کمک به کاهش خطر بیماری قلبی و سکته مصرف نمی کنند. برای افزایش امگا ۳، دو بار در هفته ماهی سالمون، شاه ماهی یا ساردین به وعده های غذایی خود اضافه کنید. حتی ماهی تن (برخی برندها این کار را انجام می دهند) چند گرم اسیدهای چرب امگا ۳ را فراهم می کند.
بذر کتان سرشار از فیبر، چربی های امگا ۳ و مواد شیمیایی گیاهی به نام لیگنان است که ممکن است به کاهش کلسترول خون و کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند. دانه کتان آسیاب شده را روی ماست، پنیر کوتاژ یا اسموتی، کلوچه، پنکیک و وافل برای فیبر اضافی و کمی پروتئین اضافه کنید.
لوبیا سرشار از فیبر و مواد مغذی سالم برای قلب مانند فولات، منیزیم و آنتی اکسیدان هایی هستند که می توانند به کاهش فشار خون کمک کنند. فیبر همچنین سطح قند و کلسترول خون را در سطوح سالمتری نگه می دارد و لوبیاها در سوپها، سالاد، چیلی، دیپها و موارد دیگر شگفتانگیز هستند.
منبع: برترین
انتهای پیام/211111ص