به گزارش صد آنلاین ، زندگی یعنی لذت بردن از جزئیات که قطعاً یکی از این جزئیات این است که زیر دوش آب بروید، خودتان را بشویید، سپس با یک حوله نرم و لطیف بدن تان را خشک و تازه کنید. شاید تا بحال نمیدانستید که تمیز بودن حوله چقدر اهمیت دارد. حوله باید آنقدر تمیز و سالم باشد که بتوانید هر روز از آن استفاده کرده و مطمئن باشید که آسیبی به پوست تان وارد نمیشود.
بسیاری از افراد عادت دارند که از حولههای قدیمی و کهنه استفاده میکنند که دیگر بافت مناسبی ندارد. همچنین باعث انتقال باکتری میشوند. در این قسمت تمام چیزهایی که لازم دارید در مورد یک حوله تمیز و سالم بدانید را به شما معرفی میکنیم و این که خواهیم گفت چند وقت یکبار باید حولههای خود را بشویید و علامت حولههایی که باید تعویض شوند، چیست.
حوله حمام معمولاً نباید خیلی پشت سر هم تعویض شود اما اگر چند سالی است که از حوله استفاده میکنید، حتماً باید این کار را انجام دهید. جهت جلوگیری از بروز میکروب به بدن حوله حمام را هر دو سال تعویض کنید.
حوله دستی به دلیل تماس با دست آلودگی را به خود جذب میکند پس اگر در خانه به صورت مشترک برای تمام اعضا استفاده میشوند باید به صورت روزانه شسته و خشک شود و چند ماه یکبار تعویض گردد.
هنگامی که حولهها خشک نمیشوند، دیگر تاثیر مثبت ندارند و بدن شما را به طور کامل خشک نمیکنند و آلودگی و باکتری روی آن ها خانه میکند.
عموماً متخصصان پیشنهاد میکنند که هر دو سال یکبار حوله را عوض کنید. اگر هنوز هم مطمئن نیستید به دنبال علائم زیر بگردید:
- برای اینکه بدن خود را خشک کنید، چندین بار از حوله استفاده میکنید. فیبرهای موجود در حوله، بعد از چندین بار استفاده، کم کم ضعیف شده و از بین میروند و آب را به خودش جذب نمیکند. اگر حوله شما هم به خوبی بدنتان را خشک نمیکند و باید خیلی از آن کار بکشید، احتمالا باید با آن خداحافظی کنید.
- حوله بعد از یک الی دو بار استفاده سریعاً بو میگیرد. این مورد هم علامت این است که باکتری داخل فیبرهای حوله رفته است و به خوبی تمیز نمیشود.
- هر گونه حفره، سوراخ، پارگی و لبههای پریده روی حوله نشان دهنده این است که باید آن را عوض کنید.
برای افزایش عمر مفید حوله و رعایت نکاتی برای داشتن حوله سالم و قابل استفاده:
- حولهها را آویزان کنید.
بعد از اینکه از حوله استفاده کردید، حتما آنها را آویزان کنید و آن را داخل کشو و یا روی زمین هر جای دیگر نیندازید. حوله باید آویزان باشد تا راحتتر خشک شود و جرم محیط اطراف را به خودش نگیرد .
- حوله را نپیچید و جمع نکنید.
برای این که بهترین نتیجه را بگیرید، حتما حولهای را که تمیز کردهاید روی یک چوب لباسی آویزان کنید. هرگز آن را نپیچید یا تحت فشار نذارید و صبر کنید تا حوله به طور کامل خشک شود.
- حوله را در هوای آزاد خشک کنید.
هنگامی که حوله را بعد از حمام آویزان میکنید، سعی کنید که پنکه و کولر را خاموش کنید و اجازه دهید در معرض هوای آزاد و طبیعی خشک شود تا رطوبت و آلودگی و جرمهای آن راحتتر گرفته شود.
قطعا زمانی از حوله حمام استفاده میکنید که بدنتان در تمیزترین حالت ممکن است بنابراین تنها چیزی که نمیخواهید وارد بدنتان شود، باکتری، جرم و آلودگی است. پس قطعاً در چنین حالتی دوست ندارید هیچ چیز کثیفی با پوستتان برخورد داشته باشد اما بسیاری از شما هرگز اطلاع ندارید حولههایی که استفاده میکنید، بعد از حمام باعث ایجاد جرم و آلودگی روی پوستتان میشود زیرا به خوبی شسته نشده است.
حوله رطوبت را داخل خود نگه میدارد، در نتیجه مستعد رشد باکتری است. نه تنها فکر کردن به آن هم آزاردهنده است، بلکه این باکتری میتواند عامل ایجاد آکنه، عفونت قارچی و حساسیت باشد.
اگر فردی در خانه بیمار باشد و شما حوله را در چنین حالتی با او به اشتراک بگذارید، بیماری او به شما انتقال پیدا میکند. پس تنها راهکاری که پیش رو دارید، این است که حوله خود را تمیز نگه دارید.
حولهها را باید به طور مداوم شستشو دهید و احتمال رشد باکتری را در آنها کاهش دهید و خود و خانوادهتان را سالم نگه دارید. دمای آب مصرفی جهت شستن حوله باید حدود ۷۷ درجه سانتیگراد باشد.
بعد از هر ۳ الی ۴ بار استفاده، حولههای حمام را بشویید اما اگر زخم یا جراحتی در بدن وجود داشته باشد که میکروبهای آن به حوله منتقل شود باید پس از استفاده شسته شود. حولههایی که در هنگام ورزش استفاده میشود نیز باید پس از هر بار استفاده شسته شوند.
حتما حولههایی که خریداری شده و نو هستند پیش از مصرف شسته شوند تا از باکتریهای احتمالی که در روند تولید، بسته بندی و انتقال به حوله منتقل شده پاک شوند.
اگر بعد از حمام حولهها را داخل فضای مرطوب نگه میدارید، پس از هر بار استفاده باید آن را شستشو دهید زیرا رطوبت به طور کامل از آن بیرون نمیرود و باکتری سریع تر رشد میکند.
هنگامی که قصد شستن حولهها را دارید از آب داغ استفاده کنید و حتما دوبار حوله ها را شستشو دهید. میتوانید یک بار با سرکه و آب و بار دیگر با شوینده های معمولی آن را شستشو دهید.