آخرین اخبار
۱۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۵
بازدید:۱۵۰۷
حجم دارایی‌های بلوکه شده روسیه در آمریکا، گفتگوی تلفنی زلنسکی با سوناک درباره ادامه حمایت نظامی، مخالفت با استرداد مردان اوکراینی‌ به کی‌یف در اروپا و پیش بینی نیم میلیون تلفات ارتش اوکراین تا پایان سال، از جمله مهمترین رویدادهای پیرامون جنگ هستند.
کد خبر : ۳۷۹۳۴

 وزارت دفاع آمریکا میزان کمک‌های ارائه شده به اوکراین در دوره ریاست جمهوری جو بایدن را اعلام کرد.  سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون، شب گذشته در یک نشست خبری از اختصاص یک بسته جدید کمک نظامی به کی‌یف خبر داده و یادآور شد که ایالات متحده در دوره ریاست جمهوری جو بایدن تاکنون بیش از 44.4 میلیارد دلار  تسلیحات نظامی به اوکراین ارسال کرده است. 

 

 


وی توضیح داد: «دولت ایالات متحده به کی‌یف بیش از 44.4 میلیارد دلار کمک نظامی کرده و از پایان ماه فوریه سال 2022  این کمک 43.7 میلیارد دلار بوده است. امروز هم  وزارت دفاع بسته دیگری از کمک نظامی به ارزش 600 میلیون دلار را برای حمایت از نیازهای میدان نبرد اوکراین و نشان دادن حمایت مستحکم ایالات متحده اعلام کرد.»

چند روز قبل نیز پنتاگون اعلام کرد که ایالات متحده گلوله‌های حاوی اورانیوم ضعیف شده برای تانک‌های آبرامز را در چارچوب بسته کمک نظامی 175 میلیون دلاری جدید به کی‌یف به اوکراین منتقل خواهد کرد.

در اواخر ماه آگوست، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، از تخصیص کمک‌های مضاعفی به اوکراین به مبلغ 200 میلیون دلار خبر داده بود. 

مارجوری تیلور گرین، یکی از اعضای مجلس نمایندگان کنگره آمریکا (جمهوری خواه و از ایالت جورجیا) با ابراز نگرانی از امکان حتی اعزام نیروی نظامی به اوکراین، هشدار دادکه چنین تصمیمی منجر به آغاز جنگ بین ایالات متحده و روسیه خواهد شد. 

این قانونگذار آمریکایی تاکید کرد که زمان میانجیگری برای حل و فصل مسالمت آمیز فرا رسیده و او به شخصه قصد ندارد حتی برای ارسال یک سنت به اوکراین رای بدهد.

سناتور تیلور-گرین دائماً با خط مشی کنونی دولت آمریکا در قبال اوکراین مخالفت کرده و بارها از دولت بایدن به دلیل اختصاص بودجه هنگفت برای کی‌یف و در عین حال نادیده گرفتن نیازهای شهروندان آمریکایی انتقاد و همچنین پیشنهاد کاهش حمایت مالی و نظامی از اوکراین را داده است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به پانصد و شصت و دومین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

تهدید آمریکا علیه کسانی که از انتخابات در مناطق اشغالی روسیه و کریمه حمایت کنند

وزارت امور خارجه آمریکا شب گذشته پنجشنبه، اعلام کرد که ممکن است تحریم‌ها و محدودیت‌های روادیدی علیه کسانی که از برگزاری انتخابات محلی در سرزمین‌هایی که تحت کنترل روسیه قرار گرفته‌اند و همچنین در شبه جزیره کریمه حمایت می‌کنند، اعمال شود. این مسئله در بیانیه منتشر شده در وب سایت این وزارتخانه مشخص شده است.

در این رابطه، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده تاکید کرده که آنها "هرگز ادعاهای روسیه در مورد هیچ بخشی از خاک کشور مستقل اوکراین را به رسمیت نخواهند شناخت." همچنین به گفته وی، کسانی که از برگزاری انتخابات حمایت کنند ممکن است مشمول تحریم‌ها و محدودیت‌های روادیدی شوند.

در این بیانیه تاکید شده که اقدامات مشابهی ممکن است علیه کسانی که به عنوان "ناظران بین المللی" عمل می کنند، انجام شود.

سفارت روسیه: آمریکا نمی‌تواند روس‌ها را با تهدید درباره تحریم‌ها در ارتباط با انتخابات بترساند

سفارت روسیه در واشنگتن در بیانیه‌ای که بامداد امروز، جمعه در کانال تلگرامی خود منتشر نمود، تاکید کرد که اظهارات مقامات ایالات متحده در خصوص احتمال تحریم‌های جدید با توجه به انتخابات منطقه‌ای در فدراسیون روسیه نمی تواند شهروندان روس را بترساند. 

در این بیانیه یادآور شده: «ما به اظهارات مقامات دولت آمریکا درباره نامشروع بودن انتخابات در مناطق جدید روسیه توجه کردیم. ما با موج دیگری از تحریم‌ها، از جمله علیه ناظران بین‌المللی که باید مستقلاً درباره ماهیت انتخابات نتیجه‌گیری کنند، تهدید می‌شویم. مقامات آمریکایی از عادت نابخردانه خود مبنی بر دخالت در امور داخلی سایر کشورها دست برنداشته اند. آنها خود را محق می‌دانند که نسبت به برگزاری انتخابات در خارج از کشور توصیه و هشدار دهند.»

سفارت روسیه ادامه داد: «در ایالات متحده به اشتباه فکر می‌کنند که می توانند ما و هرکسی را که ماهیت واقعی درگیری نظامی در اوکراین را درک می‌کند را با تهدید و ایجاد محدودیت بترسانند. ما به شما یادآوری می کنیم: ساکنان دو جمهوری مردمی دونتسک و لوگانسک و مناطق زاپروژیا و خرسون انتخاب قانونی خود را در همه پرسی انجام دادند. پیش از این هم مردم ساکن کریمه و سواستوپل همین کار را انجام دادند. روس‌ها در تعیین آینده ملی خود به واشنگتن نگاه نمی‌کنند.»

آمریکا از مشارکت زلنسکی در اجلاس سران گروه 20 در دهلی حمایت خواهد کرد

جیک سالیوان، مشاور رئیس جمهور آمریکا در امور امنیت ملی بامداد امروز، جمعه اعلام کرد که مقامات آمریکایی مشارکت ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در نشست سران گروه بیست (G20) در دهلی نو را مثبت ارزیابی خواهند کرد.

سالیوان که در هواپیمای جو بایدن در مسیر به سمت هند با خبرنگاران صحبت می کرد، در پاسخ به این سوال که آیا طرف آمریکایی از دعوت نشدن زلنسکی ناامید شده، توضیح داد: از دیدگاه ما، هر بار که رئیس جمهور زلنسکی فرصت صحبت با هر سازمان یا گروهی را دارد، این مسئله نتیجه مثبتی خواهد داشت. در ماه آگوست، در نشست جده که به اوکراین اختصاص داشت، «بسیاری از کشورهای کلیدی گروه 20، از جمله کشورهای جنوب جهانی، با اوکراینی‌ها دیدار کردند تا در مورد اصول صلح عادلانه و پایدار بحث کنند. بنابراین من از وضعیت فعلی رضایت دارم، اگرچه به عقیده مقامات واشنگتن ، حضور زلنسکی و برخی از نقش‌های او در اجلاس G20 هم مثبت خواهد بود.»

وزیر خارجه آلمان: موشک‌های کروز تائوروس را نمی‌توان به سرعت به اوکراین تحویل داد

آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان معتقد است که موشک‌های کروز دوربرد تائوروس (Taurus) را نمی‌توان به سرعت به اوکراین تحویل داد. وی در گفتگو با گروه رسانه‌ای فونکه در پاسخ به سوالی در مورد تحویل احتمالی Taurus به کی‌یف، گفت: «این موضوع با ارسال تانک‌های لئوپارد و سامانه پدافند هوایی IRIS-T که می توان به سرعت این کار را انجام داد، متفاوت است و همه جزئیات باید از قبل مشخص شود.» 

وی افزود: «و در اینجا چیز دیگری مهم بود: چگونه می‌توانیم در شرایط فعلی از اوکراین به بهترین شکل حمایت کنیم.»

وزیر خارجه آلمان درباره اینکه آیا موشک‌های کروز باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شوند که به خاک روسیه نرسند، تنها گفت: «سایر شرکا نیز سؤالات مشابهی را از خود پرسیده و راه‌حل‌هایی برای آن‌ها پیدا کرده اند».

در عین حال، بوربوک استدلال کرد که درخواست کی‌یف برای تامین موشک‌های دوربرد "کاملاً قابل درک است". به گفته وی، روسیه میدان‌های مین بزرگی را بین سرزمین های تحت کنترل خود و بقیه خاک اوکراین ایجاد کرده است.

مقامات آلمانی هنوز تصمیم قطعی در مورد عرضه موشک‌های تائوروس به کی‌یف نگرفته‌اند. اولاف شولتز، صدراعظم آلمان بارها گفته که تمام مراحل مربوط به تامین تسلیحات با شرکای خود از جمله در خارج از کشور هماهنگ شده است. به عقیده وی، اولویت آلمان همچنان ارائه سیستم های دفاع هوایی و مهمات توپخانه به اوکراین است.

دلیل اصلی تردید مقامات آلمانی برای ارسال موشک به کی‌یف، نگرانی از استفاده نیروهای مسلح اوکراین از آنها برای حمله به اهدافی در خاک روسیه است که ممکن است عواقبی داشته باشد.

خزانه داری آمریکا: حجم دارایی‌های بلوکه شده روسیه 280 میلیارد دلار برآورد شده است

وزارت خزانه داری آمریکا شب گذشته پنجشنبه اعلام کرد که حجم دارایی‌های مسدود شده روسیه در نتیجه تحریم‌های غرب حدود 280 میلیارد دلار برآورد شده است که بیشتر آن در کشورهای عضو اتحادیه اروپا قرار دارد.

وزارت خزانه داری ایالات متحده افزود، تا زمانی که روسیه «خساراتی را که به اوکراین وارد کرده است» را پرداخت نکند، دارایی‌های این کشور همچنان مسدود باقی خواهد ماند.

زلنسکی سیستم دفاع هوایی اوکراین در منطقه اودسا را ضعیف خواند

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهور اوکراین در گفت‌وگوی تلفنی با ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا، خواستار تقویت منطقه اودسا با استفاده از سامانه‌های دفاع هوایی قدرتمند شد. 

در پیامی که شب گذشته در کانال تلگرام زلنسکی منتشر شد، آمده است: «به نخست وزیر انگلیس یادآوری شد که اوکراین <...> به کمک شرکای خود برای تقویت دفاع هوایی منطقه اودسا نیاز دارد.»

زلنسکی همچنین امکان صادرات غلات را از طریق یک مسیر جایگزین برای طرح دریای سیاه را مورد اشاره قرار داد.

علاوه بر این، طرفین در مورد همکاری نظامی و آغاز کار بر روی تضمین‌های امنیتی دوجانبه در چارچوب بیانیه گروه G7 گفتگو کردند.

در اوایل ماه سپتامبر، شبکه خبری CBS آمریکا به نقل از مقامات ارتش اوکراین گزارش داده بود که روسیه از لحاظ حجم مهمات 10 برابر قدرتمندتر از نیروهای مسلح اوکراین  است. مسکو همچنین دارای تعداد بسیار زیادی هواپیما و پهپاد است که همین برتری آسمان اوکراین را بسیار ناامن کرده است.

وعده سوناک به زلنسکی درباره حمایت از "تلاش گروه 20 برای دور زدن" محاصره غلات 

ریشی سوناک، نخست‌ وزیر بریتانیا، در جریان مذاکرات تلفنی روز پنج شنبه خود با ولودیمیر زلنسکی، به او قول داد که فعالانه از «تلاش‌های گروه 20 برای دور زدن» محاصره غلات  و همچنین اطمینان از دسترسی کشورهای آسیب پذیر به ذخایر حیاتی غلات اوکراین حمایت کند. 

قدردانی روسیه از حمایت کره شمالی در درگیری با اوکراین و محکومیت اقدامات آمریکا 

میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در ضیافتی در سفارت کره شمالی به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس این جمهوری اعلام کرد که مسکو از حمایت پیونگ یانگ از روسیه در درگیری نظامی با اوکراین قدردانی کرده و از درک کره شمالی به خاطر محکوم کردن اقدامات ایالات متحده و متحدان غربی آن به عنوان محرک اصلی این مناقشه سپاسگزار است.

معاون وزیر خارجه گفت: «ما از حمایت قوی پیونگ یانگ از عملیات نظامی ویژه روسیه، به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری دونتسک و لوگانسک و الحاق بعدی آنها به همراه مناطق زاپروژیه و خرسون به ترکیب فدراسیون روسیه قدردانی می‌کنیم و همچنین محکومیت علنی رهبری کره به اقدامات تحریک آمیز ایالات متحده و غرب جمعی که علت اصلی آغاز درگیری نظامی بود، قدردانی می‌کنیم.»

گفتگوی تلفنی زلنسکی با نتانیاهو درباره کمک به اوکراین 

به گزارش خبرگزاری رویترز، دفتر مطبوعاتی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی شب گذشته اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو  و ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین، مذاکراتی تلفنی داشتند. موضوع اصلی این گفتگو ادامه آنچه "کمک‌های انسان دوستانه طرف اسرائیلی به کی‌یف" خوانده شد، عنوان شده است.

در این گزارش آمده: «دو طرف درباره ادامه حمایت اسرائیل از اوکراین، از جمله [کمک به] پناهجویان اوکراینی در اسرائیل و همچنین ارتقای کمک‌ها برای ایجاد سامانه‌های دفاع هوایی غیرنظامی در اوکراین بحث و تبادل نظر شد.»

دولت اوکراین از آغاز سال 2023 به مقامات تل آویو برای ارائه تسلیحات نظامی، از جمله سامانه‌های دفاع هوایی، متوسل شده، اما طرف اسرائیلی تاکنون  همه درخواست‌ها را رد کرده و یادآور می شوند که بر اساس منافع امنیت داخلی خود، فقط به ارائه کمک‌های بشردوستانه و تجهیزات غیرکشنده به کی‌یف محدود خواهند شد.

ابراز نارضایتی معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل از وضعیت اوکراین 

رابرت وود، معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل شب گذشته در جمع خبرنگاران  تاکید کرد که ایالات متحده به اعمال فشار بر روسیه برای توقف اقدامات نظامی خود در اوکراین ادامه خواهد داد، زیرا وضعیت در این کشور همچنان وخیم است و اخیراً بهبود نیافته است.

وی در پاسخ به سوالی درباره انتظارات آمریکا از نشست شورای امنیت سازمان ملل در تاریخ 8 سپتامبر گفت: "وضعیت در اوکراین همچنان بد است. اوضاع رو به بهبود نیست. ما باید به فشار بر روسیه برای خروج نیروهایش از اوکراین ادامه دهیم." 

هیئت‌های نمایندگی غربی قصد دارند در این نشست موضوع سالگرد انتخابات در 4 منطقه از خاک اوکراین برای پیوستن به ترکیب روسیه را مطرح و بررسی کنند.

اتریش از استرداد اوکراینی‌های در سن نظامی به کی‌یف خودداری کرد

وزارت امور داخلی اتریش از استرداد مردان اوکراینی در سن خدمت نظامی به کی‌یف خودداری کرده است. نشریه اتریشی اکسپرس با استناد به سخنان یکی از مقامات این وزارتخانه نوشت: وزارت امور داخلی اتریش در واکنش به درخواست کی‌یف از کشورهای اروپای غربی برای بازگرداندن مردان پناهجو از اوکراین  یادآور شده است که چنین اقدامی یک تجاوز گسترده به کشور ما خواهد بود، ما هرگز چنین کاری را انجام نمی‌دهیم.

به نوشته این نشریه، 14 هزار اوکراینی توانمند در اتریش زندگی می‌کنند. اکسپرس همچنین یادآور شد که کی‌یف انتظار دارد که کشورهای اروپای غربی که پناهندگان اوکراینی را پذیرفته‌اند، مردان در سن خدمت نظامی را اخراج کنند تا بتوانند به ارتش اوکراین فراخوانده شوند.

پیش از این، در اوایل ماه سپتامبر، گزارش شده بود که اوکراین به دلیل تلفات قابل توجه نیروهای مسلح خود در میدان نبرد، با درخواست برای بازگرداندن مردان اوکراینی در سن خدمت نظامی به کشورهای اروپایی روی خواهد آورد. اختلافاتی بر سر تلاش‌های کی‌یف برای بازگرداندن مردان برای خدمت سربازی قبلاً در لهستان و مولداوی به وجود آمده است.

مخالفت رهبر حزب هلند با تصمیم برای ارسال تمام اف-16ها به کی‌یف 

تیری بودت، رهبر حزب هلند برای دموکراسی (FVD) ، تصمیم مقامات آمستردام برای ارسال تمامی 42 فروند جنگنده اف-16 ارتش این کشور به اوکراین را  اقدامی پوچ ارزیابی کرده است.

این سیاستمدار در جریان سخنرانی در مجلس سفلی این کشور گفت: «ولادیمیر زلنسکی گفته که مارک روته، نخست وزیر هلند، به او وعده 42 جنگنده داده و این تمام اف-16 هایی است که هلند در زرادخانه نظامی خود دارد، بنابراین کل ناوگان اف-16 ما قرار است به اوکراین تحویل داده شود؟ چنین تصمیمی خیلی پوچ و بی معنا خواهد بود!»

وی تاکید کرد که مجلس نمایندگان باید این موضوع را برای بحث و بررسی مطرح کند تا این تصمیم بی تدبیر لغو شود.

آمریکا 11 تبعه روس را به دلیل «اقدامات در زمینه امنیت سایبری» تحریم کرد

وزارت خزانه داری آمریکا از اعمال تحریم‌ها علیه 11 شهروند روسیه خبر داد. بیانیه مربوطه روز پنج شنبه در وب سایت این وزارتخانه منتشر شد.

تصریح شده است که افراد فهرست‌ شده به دلیل «اقداماتی در حوزه امنیت سایبری» به فهرست تحریم‌های ایالات متحده اضافه شده‌اند.

تلفات نیروهای مسلح اوکراین تا پایان سال به 500 هزار نفر خواهد رسید

نیکولای آزاروف، نخست وزیر سابق اوکراین روز گذشته در گفتگو با یک برنامه تلویزیونی برآورد کرد که تا پایان سال 2023، تعداد تلفات نیروهای مسلح اوکراین از 500 هزار نفر هم فراتر خواهد رفت.

وی گفت: میزان تلفات ارتش در حال حاضر 350 هزار و 450 هزار نفر است که در مجموع پیش‌بینی‌های واضحی وجود دارد که تا پایان سال جاری از رقم نیم میلیون هم تجاوز خواهد کرد.

به گفته وی، برای اوکراین، نیم میلیون نفر برای جمعیت این کشور یک رقم بسیار بزرگ و وحشتناک  است.

آزاروف یادآور شد که مقامات کی‌یف برای جلوگیری از پرداخت پول به سربازان ارتش اوکراین، ارقام تلفات واقعی را پنهان کرده و بسیاری از نظامیان کشته شده را در زمره مفقودان قرار می‌دهند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/21111

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها