آخرین اخبار
۰۲ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۵
بازدید:۱۶۱۶
با افزایش جمعیت و شهرنشینی افراد، بسیاری آپارتمان‌نشین شده‌اند بنابراین افراد قطعا با مفهوم مشاعات ساختمان آشنا هستند.
کد خبر : ۳۴۶۴۲

با افزایش جمعیت و شهرنشینی افراد، بسیاری آپارتمان‌نشین شده‌اند بنابراین افراد قطعا با مفهوم مشاعات ساختمان آشنا هستند.

 

یکی از سؤالات پر تکرار از ما آن است که آیا پارک کردن در مشاعات قانونی است؟ در این مطلب از دلتامگ ضمن توضیح کامل مفهوم مشاعات یک ساختمان به این پرسش شما نیز پاسخ می‌دهیم.

 

 

مشاعات ساختمان چیست؟

به‌طورکلی باید بگوییم مالکیت ساختمان بر دو قسمت اصلی طبقه‌بندی می‌شود:

مالکیت بر قسمت‌های اختصاصی و خصوصی
مالکیت بر قسمت مشترک که همان مشاعات ساختمان است.

طبق قانون تملک آپارتمان‌ها هر بخش از ساختمانی که در سند برای آن مالکیتی قید نشده است و عموماً به‌صورت مشترک مورداستفاده تمام ساکنین قرار می‌گیرد، مشاعات ساختمان نام دارد که شامل بخش‌های زیر است:

 

 

پشت‌بام
درب ورودی
زمین ساختمان
راهرو
آسانسور
پنجره‌های راهرو
پله‌ها
ورودی پارکینگ
پارکینگ اضافی
شوفاژخانه
انشعابات مشترک
تأسیسات مشترک
حیاط
لابی
باغچه

 


قوانین ضروری در مورد مشاعات ساختمان

در درجه اول باید بدانید ساکنین ساختمان باید در حد معمول از مشاعات استفاده کنند به‌گونه‌ای که استفاده از آن مانعی برای استفاده سایرین نباشد و سبب آزار و اذیت سایر همسایه‌ها نباشد. برای مثال قراردادن کفش یا لوازم اضافه در پله و حیاط ساختمان به‌عنوان استفاده اختصاصی تلقی می‌شود و سایر واحدها می‌توانند به آن اعتراض کنند. این موارد به‌ظاهر کوچک اهمیت خیلی بالایی دارند.
هر تغییری در نقشه ساختمان بدون رضایت سایر ساکنین و کسب مجوزهای قانونی ممنوع است.
استفاده اختصاصی از برق و آب مشاع ساختمان ممنوع است و بقیه ساکنین می‌توانند به این موضوع اعتراض کنند.
گذاشتن زباله در راهرو که موجب پخش بوی بد در کل ساختمان می‌‎شود ممنوع و از نظر فرهنگی نیز عمل اشتباهی است.

 


هر تغییر شکل و رنگ در آپارتمان که موجب برهم‌زدن و ناهماهنگی در نمای ساختمان شود نیز جزو امور ممنوعه است. البته اگر با سایرین مشورت شود بلامانع است.


استفاده از مشاعات نباید مورد اذیت و آزار ساکنین دیگر واحدها شود؛ مثلاً صاف‌کاری خودرو در پارکینگ یا نگه‌داری حیوانات در حیاط خلاف قانون است.
هیچ یک از ساکنین اجازه تصرف مشاعات را نداشته و نمی‌تواند آن را به شخص دیگری واگذار کند مگر اینکه با سایر ساکنین توافق کرده باشد و اجازه لازم را از آن‌ها کسب کرده باشند.


اگر در یکی از واحدها تعمیراتی صورت گیرد در مورد تمیزی و نظافت آن باید با سرایدار و سایر واحدها صحبت و سپس تصمیم‌گیری‌های لازم انجام شود.
در مهمانی و جشن‌هایی که ممکن است برگزار شود همواره به این موضوع توجه داشته باشیم که بعد از ساعت ده شب و در روزهایی که تعطیل است بعد از ساعت دوازده بایستی سکوت به طور کامل رعایت شود.


یکی از نکات مهم در مشاعات آن است که جابه‌جایی مصالح ساختمانی و اسباب‌کشی با آسانسور ممنوع است و اگر شخصی این کار را انجام دهد با آن برخورد می‌شود.
قوانین مهم پیرامون پارک کردن در مشاعات

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که همواره ممکن است سبب ایجاد بحث بین اعضای یک ساختمان شود مسائل مربوط به پارک کردن در مشاعات است که در ادامه به این مورد پرداخته‌ایم:

به‌عنوان نکته اول باید گفت تقسیم مشاعات ساختمان از نظر پارکینگ به دو صورت انجام می‌شود :

ممکن است تعلق به‌صورت اختصاصی باشد. برای مثال پارکینگی که مساحت و موقعیت آن به طور دقیق در سند ملک درج شده است، در واقع ملک اختصاصی آن آپارتمان محسوب می‌شود.
تعلق پارکینگ به هرکدام از واحدها به‌صورت کاملاً مشاع است، اگر دقیق‌تر بخواهیم بگوییم منظور این است که در صورت‌جلسه‌ای که بین واحدها امضا شده است ذکر شده است که می‌توانند به‌صورت مشاع از پارکینگ استفاده کنند.

البته در خصوص استفاده از پارکینگ و پارک‌کردن وسایل نقلیه ساکنین موظف هستند که همواره این موارد را رعایت کنند:

هر واحدهای آپارتمان تنها دارای یک پارکینگ هستند و فقط می‌توانند یک ماشین را پارک کنند و درصورتی‌که غیر از این اتفاق بیافتند باید به‌طورجدی برخورد شود.
پارک ماشین در هر مکانی به‌غیراز پارکینگ اختصاصی هر واحد و همچنین در قسمت‌های مشاع درون پارکینگ که فضایی برای رفت‌وآمد سایرین بوده و از نظر قانونی ممنوع است. به بیان دیگر پارک کردن در مشاعات امکان ندارد.

 


هرگز نباید ماشین یا موتور در قسمت‌های دیگر پارک شود.
نکته مهم آن است که اگر فردی بدون اجاره ماشین یا موتور خود را در پارکینگ دیگری قرار دهد و در صورت درخواست مالک آن بخش حاضر به ترک آن نشود جرم تلقی می‌شود و دارای مجازات است.
هیچ‌کدام از واحدها حق فروش و اجاره پارکینگ خود را ندارند مگر این که با سایر واحدها در این مورد به توافق رسیده باشند و اجازه لازم را از آن‌ها کسب کرده باشند.

همچنین در مورد موتورسیکلت و پارک کردن در مشاعات قانون مشابه پارک‌کردن اتومبیل است و شخصی بدون اجازه سایرین نمی‌تواند این کار را انجام دهد.
برگزاری جشن و مراسم‌های مختلف در فضای پارکینگ مشاع ساختمان فقط با اجازه همه ساکنان امکان دارد. در غیر این صورت، ساکن متخلف طبق قانون مجبور به پرداخت جریمه می‌شود.
درصورتی‌که مالک پارکینگ خودرو نداشته باشد و پارکینگ او بلااستفاده مانده باشد می‌تواند پارکینگ خود را به یکی از همسایگان خود که در مجتمع ساکن هست اجاره دهد یا آن را بفروشد. مالک جدید می‌تواند وسایل نقلیه خود مثل خودرو و موتور را در پارکینگ، پارک کند .
در قسمت مشاعات ساختمان کسی حق گذاشتن ماشین ندارد مگر اینکه همه اعضای آپارتمان راضی باشند. درصورتی‌که حتی یک نفر مخالف باشد این امکان وجود ندارد. پس برای پارک کردن در مشاعات همه ساکنین باید رضایت داشته باشند.

 

 

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها