آخرین اخبار
۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۲۹
بازدید:۱۴۹۱
تحرکات اخیر ارتش آمریکا در نزدیکی مرزهای مشترک سوریه و عراق سؤالاتی را درباره ماهیت و هدف این تحرکات ایجاد کرده است. هرچند که مسئولان آمریکایی اخیرا اعلام کردند که قصد سیطره بر شهر البوکمال و گذرگاه القائم برای بستن مرزهای زمینی سوریه و عراق را ندارند.
کد خبر : ۳۳۷۳۰

حضور نظامی ارتش آمریکا در نوار مرزی بین سوریه و عراق و موضع‌گیری مجدد در نزدیکی شهرهای البوکمال و القائم موجب ایجاد شک و تردیدهایی در میان تحلیلگران شده است. این تحلیلگران بعید ندانسته‌اند که دولت آمریکا بخواهد مرزهای زمینی دو کشور را برای جدا کردن آنها از یکدیگر به طور کامل ببندد و نقشه کنترل و قدرت در این مناطق را تغییر داده و یک واقعیت میدانی جدید را تحمیل کند که نزاع را به نفع خود در منطقه‌ای تغییر بدهد که از بعد ژئوپلیتیک برای کشورهای فعال منطقه‌ای و بین‌المللی اهمیت حیاتی دارد.

 


این منابع اعلام کردند که در درست بودن اظهارات اخیر مسئولان آمریکایی برای مطمئن کردن روسیه، ایران، سوریه و عراق درباره عدم بستن مرزهای زمینی سوریه و عراق تردید دارند. آنها اعلام کردند، استقرار ارتش آمریکا در استان‌های الانبار به سمت القائم و کرانه شرقی رود فرات و منطقه التنف در مثلث مرزی سوریه با اردن و عراق، به منزله هشدار قریب الوقوعی درباره قصد واشنگتن برای انجام عملیات نظامی به سمت البوکمال است. هدف از  این عملیات قطع ارتباط زمینی بین سوریه و عراق است.

 

 

این منابع اعلام کردند، با وجود آتش‌بس از سمت عراق با نیروهای اشغالگر آمریکایی که کاروان‌های نظامی بزرگی را از مناطق مختلف عراق به سمت اطراف القائم در غرب الانبار بدون توضیح هدف خود گسیل کرده‌اند اما اگر پیش بینی‌ها درباره ماجراجویی ارتش آمریکا برای سیطره بر القائم و البوکمال درست باشد تحرکات مبهم آمریکا احتمالا آتش عملیات نظامی را در آینده شعله ور کند و این منطقه مرزی را وارد جنگی گسترده کند.

 

 

در مرزهای سوریه به گفته تحلیلگران همچنان جبهه‌ها و خطوط جدایی ارتش سوریه و هم پیمانانش با نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) بین دو کرانه رود فرات آرام است و وضعیت این مناطق حاکی از قصد ارتش آمریکا برای عملیات نظامی از پایگاه‌های غیرقانونی خود در شرق رود فرات به سمت غرب آن یعنی شهرهای المیادین و البوکمال در حومه شرقی دیر الزور نیست. به ویژه اینکه رهبران این شبه نظامیان اعلام کرده‌اند که وارد چنین عملیاتی نمی‌شوند. گروه‌هایی مثل الصنادید و انقلابیون رقه که هم پیمان قسد هستند نیز همین موضع را اتخاذ کرده‌اند.

 

 

منابع صحت گزارشات رسانه‌های عراقی درباره حرکت نیروهای ارتش آمریکا با شبه نظامیان ارتش آزاد سوریه از پایگاه التنف در مجاورت سوریه و عراق به سمت البوکمال را تکذیب و اعلام کردند، نیمی از طول نوار مرزی از التنف تا القائم تحت حمایت ارتش عراق است و کنترل بر آن در یک دوره کوتاه مدت یا حرکت به سمت عمق بادیه از سمت شمال شرقی تا القائم که تنها گذرگاه زمینی میان دو کشور است، آسان نیست.

همچنین متیو مک فارلین، فرمانده عملیات ائتلاف بین‌المللی آمریکا پنجشنبه به رسانه‌ها گفت، ائتلاف آمریکا عملیات نظامی را برای بستن راه بر هیچ‌گونه طرفی در شرق سوریه به جز داعش انجام نمی‌دهد. ما تنها روی داعش و بی‌ثباتی متمرکز می‌شویم که در صورت کنترل مجدد این گروه بر مناطقی در سوریه و عراق به وجود خواهد آمد و به تهدیدی بزرگتر تبدیل خواهد شد.

 

پت رایدر، معاون مطبوعاتی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز درباره تحرک احتمالی نیروهای آمریکایی از پایگاه التنف گفت: حفاظت از مرزهای سوریه و عراق جزو مأموریت‌های نیروهای آمریکایی در سوریه نیست. حضور آمریکا در سوریه با محوریت مأموریت شکست داعش است. مسئله‌ای که نیروهای آمریکایی به آن توجه دارند شکست داعش است و هیچگونه مأموریت امنیتی مرزی جزو مأموریت‌های ائتلاف آمریکا نیست چرا که برقراری امنیت در مرزها جزو وظایف دولت عراق است.

همچنین ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ۱۵ ماه میلادی جاری گفت: آمریکا به حمایت از حفظ آتش بس کنونی در سوریه ادامه می‌دهد. ما از تمام طرف‌ها می‌خواهیم به آتش بس و تقویت ثبات در سوریه و تلاش برای حل سیاسی بحران پایبند باشند.

در این راستا ولید السهلانی، نماینده ائتلاف الفتح عراق از دولت و کمیسیون امنیت و دفاع در پارلمان خواست موضع جدی در برابر تحرکات نظامی آمریکا در مرزهای عراق و سوریه و انتقال تجهیزات به پایگاه عین الاسد در استان الانبار اتخاذ کنند.

وی گفت: این تحرکات موجب نگرانی زیاد شهروندان عراقی شده است. دولت و کمیسیون امنیت و دفاع باید واقعیت این تحرکات را برای مردم توضیح بدهد و کانال‌های دیپلماتیکی را برای مذاکره میان عراق و آمریکا درباره این تحرکات ایجاد کنند. مصوبه‌ای در پارلمان عراق درباره لزوم خروج تمام نیروهای خارجی به ویژه نیروهای آمریکایی وجود دارد.

211112a

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها