آخرین اخبار
۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۹
بازدید:۳۳۱
میانگین مصرف لبنیات که کلسیم بدن را تأمین می‌کند در ایران پائین بوده و ادامه این روند از ایجاد بیماری‌های متعدد و تهدید سلامت جامعه خبر می‌دهد که نیاز است دستگاه‌های مربوطه در این راستا اقدام و برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشند.
کد خبر : ۳۰۶۴۸

 به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، مصرف لبنیات در میان خانوارهای ایرانی کاهش یافته است.

 

 


بنا بر آمارهای ارائه شده سرانه مصرف لبنیات در ایران همواره کمتر از میانگین جهانی است که نیاز داریم با ارائه برنامه درست از سوی نهادهای مربوطه به روند اصلاح شود، در حال حاضر سرانه مصرف کلسیم در ایران۷۰ کیلوگرم است که البته در مناطق مختلف کشور این رقم متفاوت خواهد بود.

 

 

سرانه مصرف لبنیات که منبع کلسیم است، مطابق استانداردهای روز دنیا باید حدود ۱۵۰ تا ۱۶۵ کیلوگرم باشد، این در حالی است که سرانه مصرف محصولات لبنی در کشورهای توسعه‌یافته از ۲۰۰ کیلو به بالاست و در برخی کشورها تا ۳۵۰ کیلوگرم هم می‌رسد.

 

 

به اذعان کارشناسان بخش سلامت، مسائلی مانند کاهش دریافت کلسیم در کودکان به‌خصوص در مناطق محروم منجر به کاهش میانگین قد شده است در حالی که مصرف شیر که ارزان‌ترین و کامل‌ترین غذا محسوب می‌شود جلوی بسیاری از مشکلات مربوط به سلامت را می‌گیرد و هزینه‌های درمان خانوارها را در آینده کاهش می‌دهد.

 

 

اما با توجه به ضرورت اهمیت استفاده از کلسیم و به دلیل گران بودم لبنیات که یکی از منابع کلسیم می‌باشد استفاده از کربنات کلسیم در آرد نان می تواند این کمبود را جبران کند و راهکاری عالی و ارزان قیمت و گزینه ای مناسب محسوب می‌شود.

 

 

زهرا شیخی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، در حاشیه همایشی که در رابطه با خواص کلسیم در کرج برگزار شده بود، در پاسخ به این سوال که با توجه به آزاد شدن ارز نهاده‌های دامی و افزایش قیمت چند مرحله ای محصولات لبنی به گفته سخنگوی انجمن فرآورده‌های لبنی ایران، مصرف لبنیات خصوصا شیر با کاهش ۲۰ درصدی مصرف و کمرنگ شدن آن در سبد مصرف خانواده‌ها روبرو بوده و این کاهش مصرف می تواند اثرات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد، گفت: این موضوعی است که باید از طرف دستگاه‌های مرتبط مورد بررسی بیشتر قرار گیرد و علاوه بر کمیسیون بهداشت مجلس، کمیسیون کشاورزی نیز به این موضوع مرتبط است و از طرفی شاید نیاز باشد که کمیسیون امنیت مجلس نیز ورود کند.

 

 

وی درباره این موضوع که با توجه به اینکه امروزه در دنیا استفاده از مکمل‌های دارای کلسیم در صنایع غذایی مختلف مانند غنی کردن آرد جهت تهیه نان به عنوان یک کالای پر مصرف در سبد غذایی خانواده و دیگر مواد غذایی ، رایج است.

 

 

وی‌در پاسخ مبنی بر اینکه، آیا می شود این پیگیری توسط کمیسیون بهداشت مجلس صورت بگیرد که صنایع غذایی ایران هم از این مواد در تولید محصولات غذایی خود استفاده کنند؟ توضیح داد: توجه به سلامت مردم همیشه از اولویت های اصلی کمیسیون بهداست مجلس بوده و هست و البته بعد از انجام بررسی های لازم شاید نیاز باشد دولت نیز به این موضوع ورود کند تا بتوان اقدامات اجرایی تر و مثبت تری را در این زمینه شاهد باشیم.

 

 

رییس فراکسیون دیپلماسی سلامت مجلس افزود: بر اساس گزارش هایی که مرکز پژوهش های مجلس ارائه می‌دهد اگر لازم باشد این موضوع را جزو اولویت‌های اصلی کمیسیون قرار می‌دهیم و به تبع آن اگر دولت اعلام کند این پیشنهاد به عنوان لایحه ای در مجلس مطرح می شود.

 

 

 شیخی ادامه داد: البته باید جزئیات این موضوع مورد بحث و بررسی بیشتری قرار گیرد اما خاطرم هست که در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نیز موضوعاتی از این دست مطرح شد و با توجه به اینکه سلامت غذایی مردم جزو اولویت‌های دستگاه‌های مختلف محسوب می‌شود باید در این زمینه با همکاری و هماهنگی همه مجموعه‌های مرتبط اقدامی تاثیرگذار صورت پذیرد و البته نیاز به همکاری بخش های مختلف وجود دارد.

 

 

وی گفت: باید دید در بررسی‌های انجام شده چقدر این نیاز احصا شده و پس از آن بدون فوت وقت و هرچه سریعتر برنامه‌ریزی‌های عملیاتی صورت گیرد تا سلامت مردم به خطر نیفتد و کمیسیون بهداشت مجلس نیز حمایت های لازم را انجام می‌دهد.

 

 

وی در عین حال بیان کرد: ما نیز در برنامه هفتم توسعه سعی داریم این موارد را لحاظ کنیم.

 

 

رییس فراکسیون دیپلماسی سلامت مجلس در عین حال یادآور شد: محوریت موضوع با مسوولین اجرایی خصوصا وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی و همکاری مجلس شورای اسلامی باید هرچه سریعتر پیگیری شود و تعیین تکلیف شود.

منبع: فارس

انتهای پیام/

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها