به گزارش صد آنلاین ، مهدی موحدی بکنظر در مورد مالیات اینفلوئنسرها و بلاگرهای فضای مجازی گفت: بر اساس یک حکمی از قانون بودجه 1400 سازمان امور مالیاتی موظف شد، کاربران رسانههای فضای مجازی کاربرمحور که بیش از 500 هزار دنبالکننده و دارای درآمد تبلیغاتی هستند را شناسایی کند. در این زمینه 550 نفر اینفلوئنسر را شناسایی کردیم که حجم قابل توجهی درآمد به حساب این افراد واریز میشد.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت: بر اساس اطلاعاتی که از بانک مرکزی گرفتیم، مجموع گردش مالی 123 نفر از این اینفلوئنسرها 2300 میلیارد تومان بوده که بخشی از این وجوه واریزی جنبه درآمد دارد و برخی درآمد نیست، اما سرجمع این ورودیها 2300 میلیارد تومان بوده است.
موحدی بکنظر گفت: سازمان امور مالیاتی در حال رسیدگی به پرونده حساب اینفلوئنسرهاست که این مالیات مربوط به 1400 است. برای عملکرد سال 1401 اطلاعات به تازگی گرفته شده و هنوز بررسی نشده است.
وی افزود: هر فردی که دارای درآمد باشد و ما شناسایی کنیم، فرقی ندارد که این درآمد حاصل از چه فعالیتی باشد. تا یک حدی که قانون مشخص کرده معاف از مالیات است و بقیه درآمد بر اساس ماده 101 قانون مالیات که همه مشاغل از جمله طلافروش، سبزیفروش و اینفلوئنسرها را در برمیگیرد، باید مالیات بپردازد.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت: بعد از شناسایی بلاگرها، معافیتهای مالیاتی بر اساس ماده 131 شناسایی میشود، اما اگر کسانی معافیت شغلی دارند، در عین حال درآمد تبلیغاتی دارند، باید اظهارنامه بدهند که اگر این افراد اظهارنامه نداشته باشند، مشمول جریمه عدم اظهارنامه میشوند و اگر کتمان درآمد کرده باشند، مشمول جریمه کتمان میشوند.
به گفته موحدی بکنظر؛ تاکنون 250 نفر اینفلوئنسر شناسایی شده و پرونده آنها در جریان رسیدگی قرار دارد، اما هیچکدام به مرحله پرداخت مالیات نرسیده، برای برخی از این افراد برگه تشخیص مالیات صادر شده و در مرحله رسیدگی قرار دارد و این مالیاتها مربوط به سال 1400 است.
برخی مخاطبان با ثبت پویشی در «فارس من» با عنوان «از بلاگرها و اینفلوئنسرها مالیات گرفته شود»، «از اینفلوئنسرها مالیات اخذ و بر فعالیتشان نظارت شود»،«برخورد با مافیای اینفلوئنسر مارکتینگ فضای مجازی» و «بلاگرها و اینفلوئنسرهای اینستاگرام مالیات دهند» خواستار پاسخگویی مسئولان مربوطه شدند.
4461/س