جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
به طور کلی میتوان سرمهها را به دو دسته طبیعی و صنعتی تقسیم کرد. سرمههای طبیعی معمولاً از دو راه سوزاندن گیاهان و گاهی چربیهای حیوانی (سرمه گیاهی) و یا از سابیدن سنگهایی خاصی مثل «اثمد» به دست میآید (سرمه سنگ).
سرمههای گیاهی معمولاً از سوزاندن مغزیجات و ترکیب آنها با روغنهای گیاهی به عمل میآید.
مثلاً با سوزاندن مغز بادام شیرین و فندق و گیاه هلیله و هسته خرما و ترکیب آنها با روغن نارگیل یا روغن بادام نوع خاصی از سرمه به دست میآید که هم استفاده از آن راحتتر باشد و هم بر خواص دارویی آن افزوده شود.
این سرمهها اگر در شرایط بهداشتی تولید شوند ضرر کمتری نسبت به سرمههای صنعتی دارند.
حتی ممکن است برای درمان بعضی بیماریهای چشمی مناسب باشند.