۳۱ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۷:۳۴
سرویس اقتصادی صد آنلاین

پیش‌بینی بورس فردا چهارشنبه ۱ مهر ۱۴۰۵| بورس تا کجا اصلاح می‌کند؟

خبر
بازدید:۳۱۶
تابلوی شیشه‌ای معاملات همچنان سرخ‌پوش است و شاهد خروج نقدینگی از بازار هستیم. این روند تا چه زمانی ادامه دارد؟ ایمان رئیسی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌و‌گو با نبض بورس به این پرسش پاسخ می‌دهد.

طی معاملات روز جاری یعنی سه‌شنبه ۳۱ شهریورماه، شاخص کل بورس کاهش ۱۱۳ هزار و ۹۴ واحدی معادل ۱.۵۵ درصدی را تجربه کرد و به جایگاه ۷ میلیون و ۱۶۷ هزارواحدی رسید.

 

 

شاخص کل هم وزن نیز ۱۴ هزار و ۶۲۹ واحد کاهش یافت و در سطح یک میلیون و ۹۲۲ هزارواحدی ایستاد.

 


پیش‌بینی بورس فردا چهارشنبه ۱ مهر ۱۴۰۵

ایمان رئیسی، کارشناس بازار سرمایه گفت: مهم‌ترین تفاوتی که وجود دارد، در واقع نقدشوندگی بازار است. امروز کسی در بازار سرمایه به شکلی نیست که سرمایه‌اش قفل شود و نتواند از بازار خارج شود. بازارساز و بازارگردان نیز در واقع به‌گونه‌ای عمل می‌کنند که نقدشوندگی در بازار وجود داشته باشد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بنابراین، از این منظر شرایط فعلی با سال ۱۳۹۹ تفاوت دارد. البته اینکه انتظار داشته باشیم بازار بدون هیچ اصلاحی این مسیر را ادامه بدهد، کمی انتظار زیادی است؛ به‌خصوص در شرایطی که برخی مؤلفه‌های بازار همچنان مبهم هستند.

وی افزود: حمایت اولی که در حال حاضر برای شاخص می‌توانیم در نظر بگیریم، محدوده ۷ میلیون واحد است. انتظار داریم بازار در این محدوده بتواند خودش را پیدا کند و در ادامه تا حوالی سقف قبلی برگردد. البته باید توجه داشت که بخشی از فشار فروش امروز تحت‌تأثیر مشکلات سیستم‌ها نیز قرار داشت.

رئیسی تأکید کرد: امروز در واقع مشکلات سیستم‌ها هم وجود داشت. سپرده‌گذاری مرکزی اول صبح پیغامی را در کارگزاری‌ها ارسال کرد که دارایی‌ها به‌روز نشده است. از طرف دیگر، برخی کارگزاری‌ها نیز در ارسال سفارش‌ها با مشکل مواجه بودند.

وی اظهار کرد: این مشکلات زمانی که بازار منفی است، خودشان می‌توانند به هیجان منفی بازار دامن بزنند. یعنی در شرایطی که بازار با فشار فروش مواجه است، وجود چنین اختلالاتی می‌تواند باعث افزایش نگرانی و تشدید رفتار هیجانی سهامداران شود.

 

 

اصلاح بازار جدی است؟

این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: باتوجه‌به رشد سنگینی که در این ماه‌ها داشتیم، افت شاخص تا این لحظه افت سنگینی نبوده است؛ بنابراین فعلاً می‌توانیم این افت را به‌عنوان یک‌فاز اصلاحی و تخلیه هیجان در نظر بگیریم. به نظر می‌رسد بعد از رشد قابل‌توجه بازار، اصلاح و تخلیه بخشی از هیجان شکل‌گرفته طبیعی باشد و لزوماً نمی‌توان این اصلاح را به معنای تغییر کامل روند بازار در نظر گرفت.

وی تشریح کرد: باتوجه‌به رشد دلار نیما، همچنان انتظار داریم که حتی در دوران پساجنگ نیز نماد‌های صادرات‌محور و دلاری بتوانند به رشد خودشان ادامه بدهند؛ بنابراین از نظر بنیادی، این گروه از شرکت‌ها همچنان موردتوجه هستند و افزایش نرخ ارز می‌تواند در صورت تداوم، روی عملکرد و سودآوری شرکت‌های صادرات‌محور اثرگذار باشد.

رئیسی گفت: سرعت بازار بسیار زیاد است و سرعت چرخیدن پول هم بالا رفته است. اگر به روند صنایع نگاه کنیم، یکی از اولین گروه‌های صنعتی که بعد از جنگ شروع به رشد کرد، نماد‌های دارویی بودند.

وی اظهار کرد: این نماد‌ها زودتر از بخش‌های دیگر بازار هم وارد فاز اصلاح شدند و حالا دوباره می‌بینیم که اقبال به برخی از شرکت‌های دارویی بیشتر شده است.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: این مسئله نشان می‌دهد که نقدینگی با سرعت بالایی در حال گردش میان صنایع مختلف است و بازار صرفاً روی یک گروه یا صنعت متمرکز نمانده است.

 

 

گزارش‌های شش‌ماهه مسیر بورس را تغییر می‌دهد؟

رئیسی اظهار کرد: به نظر می‌رسد گزارش‌های احتمالی شش‌ماهه می‌تواند مسیر بازار را تغییر دهد. باتوجه‌به اینکه اقبال به برخی صنایع و نماد‌ها دوباره در حال افزایش است، انتشار گزارش‌های شش‌ماهه می‌تواند مشخص کند که کدام شرکت‌ها عملکرد بنیادی بهتری داشته‌اند و در ادامه موردتوجه بازار قرار بگیرند.

وی در نهایت گفت: باتوجه‌به رشد سنگینی که بازار در ماه‌های اخیر داشته و همچنین سرعت بالای گردش نقدینگی، فعلاً می‌توان این افت را در چارچوب یک‌فاز اصلاحی و تخلیه هیجان ارزیابی کرد. البته بازار همچنان با برخی ابهامات مواجه است و بنابراین انتظار تداوم رشد بدون اصلاح، انتظار زیادی خواهد بود.

پربیننده‌ها پربحث‌ها