۲۲ شهريور ۱۴۰۵ - ۲۳:۱۶

«عباس»؛ روایتی مستند از فرزند شهید محمد سهرابی در روز سینما

بازدید:۴۰
به مناسبت روز سینما؛ فیلم مستند «عباس» با محوریت زندگی و روایت فرزند شهید جنگ ۱۲ محمد سهرابی در نهاوند رونمایی شد.

همزمان با روز سینما، فیلم مستند «عباس» با موضوع زندگی و روایت‌های عباس سهرابی، فرزند شهید جنگ ۱۲ روزه محمد سهرابی، در شهرستان نهاوند رونمایی شد؛ اثری که تلاش دارد بخشی از زندگی خانواده شهید و روایت نسل جدید از پدر شهیدش را در قاب سینما به تصویر بکشد.

 


 

نهاوند

 

 

این فیلم با نگاهی به زندگی عباس سهرابی و پیوند عاطفی او با خاطرات و یاد پدر شهیدش، روایتی متفاوت از فرهنگ ایثار و شهادت ارائه می‌کند؛ روایتی که در آن، دوربین به سراغ فرزند شهید در مدرسه تیز هوشان نهاوند و همکلاسی های عباس رفته تا بخشی از ناگفته‌های زندگی یک خانواده شهید را از زبان نسل بعد بازگو کند.

 

 

رونمایی از این اثر به مناسبت روز سینما و با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نهاوند، شهرداری و شورای اسلامی شهر نهاوند هنرمندان خبرنگاران و اکران فیلم عمار و دفتر انجمن سینمای جوان نهاوند برگزار شد. این برنامه فرصتی برای توجه بیشتر به ظرفیت سینمای مستند در ثبت و انتقال خاطرات خانواده‌های شهدا و معرفی چهره‌های فرهنگی و اجتماعی شهرستان نهاوند بود.

 

 

«عباس» از این منظر اهمیت دارد که روایت شهید محمد سهرابی را از زاویه نگاه فرزندش دنبال می‌کند؛ فرزندی که خاطرات پدر را نه صرفاً به عنوان یک شخصیت تاریخی، بلکه به عنوان پدر خانواده و بخشی از زندگی شخصی خود روایت می‌کند.

 

 

شهید محمد سهرابی که از شهدای جنگ ۱۲ روزه شهرستان نهاوند در مبارزه با رژیم صهیونی و امریکای جنایتکار در تجاوز پهبادی به حوزه حاج همت شعبان است، در سال‌های اخیر نیز مورد توجه رسانه‌ها و برنامه‌های فرهنگی و ورزشی شهرستان قرار داشته است. رسانه‌های مختلف از خانواده، فرزندان و فعالیت‌های مرتبط با یاد و نام این شهید گزارش‌هایی منتشر کرده‌اند.

 

 

سینمای مستند فرصتی برای ثبت روایت خانواده‌های شهدا

 

 

رونمایی از فیلم «عباس» در روز سینما، علاوه بر یک رویداد هنری، می‌تواند گامی در مسیر ثبت تصویری خاطرات خانواده‌های شهدا باشد؛ خاطراتی که با گذشت زمان، اهمیت بیشتری برای نسل‌های آینده پیدا می‌کنند.

 

 

سینمای مستند می‌تواند با ثبت چهره‌ها، خاطرات، تصاویر خانوادگی و روایت‌های شفاهی، بخش‌هایی از تاریخ معاصر شهرستان نهاوند را برای آیندگان حفظ کند.

 

 

«عباس» نیز در همین مسیر، دوربین را به زندگی یک فرزند شهید برده است؛ روایتی که در آن، جای خالی پدر در زندگی فرزند و استمرار یاد و نام شهید در خانواده، به زبان تصویر روایت می‌شود.

 

 

روز سینما امسال در نهاوند تنها با نمایش یک اثر هنری همراه نبود؛ بلکه فرصتی شد تا داستان یک خانواده شهید در قالب تصویر و سینمای مستند روایت شود.

 

 

رونمایی از «عباس» نشان داد که سینما می‌تواند علاوه بر سرگرمی و هنر، ابزاری برای ثبت تاریخ شفاهی، خاطرات خانواده‌های شهدا و انتقال ارزش‌های انسانی به نسل جوان باشد.

 

 

در این میان، عباس سهرابی به عنوان فرزند شهید محمد سهرابی، روایتگر بخشی از زندگی پدری است که اگرچه سال‌ها است در بین خانواده حضور فیزیکی ندارد، اما یاد، نام و آرمان‌هایش همچنان در زندگی فرزندانش جریان دارد.

 

 

کارگردان و نویسنده این مستند ۲۰ دقیقه‌ای داود قپانوری از هنرمندان نهاوندی است.

انتهای پیام/

 
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها