۰۳ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۵۶

وزارت جنگ آمریکا: همکاری با دانشگاه‌های روسیه، چین و ایران ممنوع شد

آمریکا
بازدید:۲۴۱
صد آنلاین | پنتاگون ۳۳ مؤسسه تحقیقاتی و دانشگاه روسیه را در فهرست تهدید‌های جدی برای امنیت ملی آمریکا قرار داده است.

به گزارش صد آنلاین ، وزارت جنگ آمریکا ۳۳ مؤسسه علمی و آموزشی روسیه را در فهرست نهاد‌هایی قرار داده که به اعتقاد مقامات این وزارتخانه، امنیت ملی ایالات متحده را در معرض تهدید قرار می‌دهند.

در بیانیه پنتاگون در این باره آمده است: «این وزارتخانه به پژوهشگران داخلی، مؤسسات دانشگاهی و شرکای بخش صنایع ایالات متحده توصیه می‌کند هنگام بررسی همکاری، تأمین مالی یا تبادل داده با هر یک از مؤسسات تحقیقاتی و دانشگاه‌های روسی درج شده در این فهرست، نهایت احتیاط و دقت را به خرج دهند.»

علاوه بر مؤسسات روسی، این سند شامل سازمان‌هایی از چین و ایران نیز می‌شود. این فهرست شامل ۱۳۰ مؤسسه از این سه کشور است که از جمله معتبرترین آنها می‌توان به دانشگاه دولتی مسکو به نام «میخائیل لومونوسوف»، دانشکده عالی اقتصاد و دانشگاه دولتی علوم و فناوری مسکو اشاره کرد.

وزارت جنگ آمریکا این مؤسسات را متهم می‌کند که در فعالیت‌هایی مشارکت دارند که به ادعای مقامات پنتاگون، خطر استفاده نادرست از نتایج پژوهش‌های تأمین مالی‌شده از سوی دولت آمریکا را افزایش می‌دهد. در این بیانیه ادعا شده که این اقدام با هدف جلوگیری از انتقال فناوری‌های حساس به کشور‌هایی انجام شده است که به زعم واشنگتن، برای امنیت ملی ایالات متحده خطرآفرین هستند.

در این رابطه، رئیس دانشگاه دولتی روسیه در واکنش به این اقدام آمریکا، در شبکه‌های اجتماعی خود نوشت: «بدین ترتیب پنتاگون رتبه‌بندی دانشگاه‌ها را نیز منتشر می‌کند، یک رتبه‌بندی بسیار انحصاری که مسلماً بار دیگر سطح بالای علم و آموزش ما را تأیید می‌کند. از ارزیابی عالی شما متشکرم.»

لازم به ذکر است که ایالات متحده در سال ۲۰۲۳ هم تحریم‌هایی را علیه تعدادی از دانشگاه‌های روسیه و مقامات آنها اعمال کرده و هر نوع همکاری با تمام مؤسسات ذکر شده در این فهرست برای شهروندان و مراکز علمی آمریکایی ممنوع شده بود. /تسنیم

تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها