آخرین اخبار
۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۲

رسانه‌های عبری فاش کردند: پایگاه مخفی ارتش اسرائیل در عراق لو رفت + عکس

رسانه‌های عبری فاش کردند: پایگاه مخفی ارتش اسرائیل در عراق لو رفت + عکس
بازدید:۶۳۵
صد آنلاین | رسانه‌های عبری‌زبان به موضوع یک پایگاه مخفی متعلق به ارتش رژیم صهیونیستی در عراق پرداخته‌اند؛ پایگاهی که در مناطق بیابانی غرب این کشور واقع شده و اسرائیل از آن برای تجاوز علیه ایران استفاده کرده است.

به گزارش صد آنلاین ،  وال استریت ژورنال شب گذشته در گزارشی به این پایگاه مخفی پرداخت و رسانه‌های عبری‌زبان از جمله شبکه ۱۲ و معاریو آن را بازتاب دادند.

شبکه ۱۲ گزارش خود را اینگونه آغاز کرده است: انتشار یک عکس هوایی از یک دریاچه خشک‌شده در عراق، جنجال‌ساز شده است. در این تصویر، یک باند موقت فرودگاه به طول ۱.۶ کیلومتر در کف دریاچه خشک دیده می‌شود. بر اساس اطلاعات موجود در فضای مجازی، اسرائیل یک پایگاه مخفی در غرب عراق ایجاد کرده و با انتشار این عکس، راز آن فاش شده است. همچنین گفته می‌شود این پایگاه توسط نیروهای ارتش اسرائیل در جنگ اخیر با ایران مورد استفاده قرار گرفته است.

طبق این گزارش، لو رفتن این پایگاه مخفی در عراق منجر به حمله هوایی ارتش عراق به آن و در نتیجه فاش شدن کامل این راز شده است. بر اساس گفت‌وگو با مقامات ارشد آمریکایی، اسرائیل این تأسیسات را در بیابان عراق ایجاد کرده بود تا عملیات هوایی خود علیه ایران را پشتیبانی کند.

به گفته منابع خبری، این پایگاه محل استقرار نیروهای ویژه بوده و به عنوان مرکز لجستیکی برای نیروی هوایی ارتش اسرائیل، درست پیش از آغاز جنگ فعال بوده است. همچنین تیم‌هایی برای نجات خلبانان اسرائیلی در صورت اسارت در این پایگاه مستقر بودند. اسرائیل ساخت و تجهیز این پایگاه را با هماهنگی ایالات متحده انجام داده است.

ماجرای افشای پایگاه مخفی اسرائیل در عراق برای حمله به ایران + عکس

این پایگاه مخفی در اوایل ماه مارس (میانه اسفند ۱۴۰۴) تقریباً لو رفت. رسانه‌های دولتی عراق گزارش دادند که یک چوپان محلی فعالیت غیرمعمول نظامی از جمله نشست و برخاست بالگردها را مشاهده و گزارش کرده است و ارتش عراق نیروهایی را برای تحقیق به منطقه اعزام نمود.

به گفته یک منبع آگاه، اسرائیل نیروهای عراقی را با حملات هوایی عقب رانده است. با این حال، مقامات عراقی دو واحد دیگر از سرویس مبارزه با تروریسم را برای پیوستن به جستجو در منطقه گسیل داشتند.

معاریو در این رابطه نوشته است: پس از گزارش چوپان، سربازان عراقی با خودروهای هامر به راه افتادند و سحرگاه به سمت محل حرکت کردند. به گفته «قیس المحمداوی»، معاون فرمانده عملیات ستاد مشترک ارتش عراق، نیروهای اعزامی زیر آتش سنگین قرار گرفتند و در نتیجه یک سرباز کشته و دو نفر دیگر زخمی شدند.

بر اساس گزارش معاریو، دولت عراق در آن زمان این حمله را که منجر به کشته شدن یک سرباز عراقی شد، محکوم کرد. با این حال ارتش اسرائیل از اظهار نظر در مورد این گزارش خودداری نمود. المحمداوی در آن زمان به رسانه‌های دولتی عراق گفت: این عملیات بی‌ملاحظه بدون هماهنگی یا تأیید انجام شد.

شبکه ۱۲ در ادامه گزارش خود عنوان کرد که دولت عراق در شکایتی که بعداً در ماه مارس به سازمان ملل ارائه کرد، ادعا نمود که این حمله شامل نیروهای خارجی و حملات هوایی بوده و آن را به ایالات متحده نسبت داد. اما به گفته منبعی آشنا با جزئیات، ایالات متحده در این حمله نقشی نداشته است.

این گزارش همچنین سخنان «سرلشکر تومر بار»، فرمانده سابق نیروی هوایی اسرائیل را که ظاهراً به این حادثه اشاره کرده بود، مرتبط دانست: «این روزها، جنگجویان واحدهای ویژه نیروی هوایی در حال انجام مأموریت‌های ویژه‌ای هستند؛ مأموریت‌هایی در حد تخیلی و بسیار پیچیده.»

معاریو در گزارش خود نوشته است: به گفته یکی از منابع، نیروهای ویژه نیروی هوایی اسرائیل که برای انجام عملیات کماندویی در خاک دشمن آموزش دیده‌اند، نیز در این پایگاه حضور داشتند. وجود این پایگاه در عراق به اسرائیل اجازه می‌داد به میدان نبرد نزدیک‌تر شود و تیم‌هایی را در منطقه مستقر کند که در صورت نیاز به مأموریت‌های نجات اضطراری بتوانند به سرعت واکنش نشان دهند.

«مایکل نایتس»، رئیس بخش تحقیقات در شرکت مشاوره استراتژیک هورایزن اینگیج، به وال استریت ژورنال گفت: «ایجاد این تأسیسات قبل از عملیات امری عادی است.» وی افزود که منطقه بیابانی غربی عراق «وسیع و کم‌جمعیت» است و همین موضوع آن را به مکانی ایده‌آل برای ایجاد پایگاه‌های موقت تبدیل می‌کند. او ادامه داد که حتی نیروهای ویژه آمریکایی نیز از این منطقه در عراق به عنوان بخشی از عملیات علیه صدام حسین در سال‌های ۱۹۹۱ و ۲۰۰۳ استفاده کرده‌اند./ همشهری آنلاین

تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها