به گزارش صد آنلاین ، روزنامه «افریکا اینتلیجنس» نوشت که امارات در حال برنامهریزی برای قطع روابط خود با اتحادیه عرب است و احتمالاً همین موضوع، دلیل نگرانیهای چند روز اخیر «نبیل الفهمی»، دبیرکل این اتحادیه، به شمار میرود.
به نوشته این روزنامه، از زمانی که «سهیل محمد فرج المزروعی»، وزیر انرژی امارات، خروج کشورش از اوپک را اعلام کرده، اتحادیه عرب نگران وقوع چنین رویدادی در داخل این نهاد نیز هست. نبیل الفهمی، دیپلمات کهنهکار مصری که از ماه مارس بهعنوان دبیرکل اتحادیه عرب منصوب شده، بیم آن دارد که چنین اقدامی از سوی امارات، اتحادیه عرب را — که پیش از این نیز به دلیل ناکارآمدیاش مورد انتقادهای فراوان قرار گرفته — بیش از پیش تضعیف کند.
الفهمی اخیراً با «انور قرقاش»، مشاور رئیس امارات که در حال حاضر مشاور دیپلماتیک «محمد بن زاید آل نهیان»، رئیس امارات، است، رایزنیهایی با هدف متقاعد کردن او به تجدیدنظر در این زمینه داشته است. در همین راستا، او با «عبدالله بن زاید آل نهیان»، وزیر خارجه امارات، نیز گفتوگویی انجام داده است.
به نوشته روزنامه «افریکا اینتلیجنس»، دبیرکل اتحادیه عرب نگران این است که تنشها میان ریاض و ابوظبی — که موجب شد امارات تصمیم به خروج از اوپک بگیرد — راه را برای تشکیل یک بلوک عربی ثانویه با محوریت امارات باز کند.
در همین رابطه، «حسام زکی»، معاون الفهمی و مشاور سابق «احمد ابوالغیط» در امور غرب آسیا، مأمور شده است تا با سفیر امارات در قاهره و نماینده امارات در اتحادیه عرب گفتوگو کرده و او را از این تصمیم منصرف سازد.
به نوشته روزنامه یادشده، روابط میان ابوظبی و قاهره به تازگی تضعیف شده است و علت آن نیز تا حد زیادی به درگیریها در سودان بازمیگردد. چراکه امارات در سودان از «محمد حمدان دقلو» مشهور به «حمیدتی»، فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان، حمایت میکند، در حالی که مصر حامی «عبدالفتاح البرهان»، رئیس شورای ریاستی سودان، است./ایسنا