به گزارش صد آنلاین ، یک منبع مطلع به تمامی شرکتهای بینالمللی بیمه فعال در زمینه کشتیرانی، همچنین مالکان شناورها و صاحبان بار هشدار داد که بدون هماهنگی با جمهوری اسلامی ایران از تنگه هرمز عبور نکنند. این منبع آگاه خطاب به آنان اعلام کرد: دقت کنید که هزینه سیاستها و اظهارنظرهای مقامات آمریکایی از جیب شما پرداخت نشود.
این مقام آگاه تأکید نمود: تنها مسیرهایی که از سوی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در تنگه هرمز تعیین شدهاند، قابل استفاده هستند و ایران هیچ مسئولیتی در قبال تأمین امنیت تردد در سایر مسیرها نخواهد داشت.
این مقام مسئول با اشاره به محدوده جدیدی که از سوی سپاه پاسداران برای کنترل تنگه هرمز تعیین شده است – شامل خط امالقیوین تا انتهای جزیره قشم و خط کلبا تا بندر جاسک – اظهار داشت: مسئولیت تأمین امنیت کشتیهایی که مجوز عبور از تنگه را از جمهوری اسلامی ایران دریافت نکردهاند، از همان لحظهای که موتور کشتی برای حرکت به سمت تنگه هرمز روشن شود، از ایران سلب خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه شرط عبور از تنگه هرمز، اخذ مجوز از ایران است، افزود: در صورتی که برای یک کشتی در تنگه هرمز مشکلی پیش آید، ایجاد اختلال در آمدوشد تنگه و احتمال بروز آسیبهای زیستمحیطی امری اجتنابناپذیر خواهد بود و ایران خسارت ناشی از این اختلال و مشکلات احتمالی زیستمحیطی را از صاحبان کشتی و بار مطالبه خواهد کرد.
گفتنی است ساعتی پیش، روزنامه انگلیسی گاردین به نقل از مالکان کشتیها گزارش داد که هیچ شناوری بدون مجوز جمهوری اسلامی ایران اقدام به تردد در محدوده تنگه هرمز نخواهد کرد./فارس