آخرین اخبار
۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۰:۴۸

نامه فیفا به فدراسیون فوتبال ایران / محکومیت اقدام کانادا و دعوت به جلسه در ماه می / تاج: موضوع گسترده‌تر شده است

نامه فیفا به فدراسیون فوتبال ایران   محکومیت اقدام کانادا و دعوت به جلسه در ماه می   تاج: موضوع گسترده‌تر شده است
بازدید:۲۴۶
مهدی تاج اعلام کرد که فیفا درخواست برگزاری جلسه با ایران را داده است.

به گزارش صدآنلاین؛ در فاصله کمتر از دو ماه تا آغاز جام جهانی ۲۰۲۶ و در شرایطی که فضای سیاسی و نظامی بر این رویداد سایه افکنده، اقدام جنجالی کانادا در ممانعت از ورود رییس فدراسیون فوتبال ایران، به جنجال تازه در این رابطه تبدیل شده است. خصوصا اینکه علی رغم اعلام نظر دولت امریکا بر اجازه ورود به بازیکنان ایران، این نگرانی به صورت جدی وجود دارد که بر سر صدور ویزا  کارشکنی شود.

البته مسئله تنها این نیست و حالا اقدام آژانس خدمات مرزی کانادا در رابطه مهدی تاج و هیئت ایرانی، دغدغه جدیدی را هم ایجاد کرده است.  چرا که تاج و ممبینی با داشتن ویزای کانادا و دعوتنامه رسمی فیفا راهی فرودگاه پیرسون تورنتو شده بودند اما در لحظه آخر CBSA به عنوان نهاد بالادستی اداره مهاجرت، به موضوع ورود کرد و این ماجرا را رقم زد.

کاروان ایران بنا بر اعلام سرمربی تیم ملی حداقل ۱۰ روز قبل از جام جهانی راهی امریکا خواهد شد.  بنابراین تنها ۳۷ روز فرصت برای اعلام تصمیم نهایی و رفع دغدغه‌ها در این زمینه وجود دارد و حالا فیفا نیز هراسان و نگران از این موضوع، پای به صحنه گذاشته است.
- اینفانتینو در گام نخست سخنرانی خود در کنگره فیفا را با اعلام رسمی اینکه ایران در جام جهانی شرکت کرده و بازی‌هایش در امریکا برگزار خواهد شد، آغاز کرد. این احتمالا تنها کاری نیست که او میتوانست در این مسئله انجام دهد اما به هر حال باتوجه به شرایط موجود و فضای تحمیلی دولت آمریکا بر این رویداد، رییس فیفا به نظر در نهایت تصمیم گرفت که با اعلام این موضوع، حضور ایران را تضمین کند.  همانطور که دونالد ترامپ نیز لحظاتی بعد با اشاره به صحبتهای او گفت که «اگر اینفانتینو این را گفته باشد، مشکلی نیست.»

- اقدام بعدی فیفا، آنطور که مهدی تاج اعلام کرده، برنامه‌ریزی برای برگزاری جلسه بوده است.  رییس فدراسیون میگوید فیفا در این نامه کانادا را محکوم کرده است: «قرار شد جلسه‌ای که نامه آن در اختیار فدراسیون است، در فیفا برگزار کنیم. اولا در پاراگراف اول اقدام کانادا را سفت محکوم کرده است. ما نامه را منتشر می‌کنیم و قرار شد یک جلسه در ماه می (۱۲ روز دیگر) برگزار کنیم. ما را به فیفا دعوت کرد و ما گفتیم الان دیگر موضوع گسترده تر است.»

- تاج همچنین گفت که ضمن محکومیت، فیفا اعلام کرده که مسائل مربوط به ویزا از سوی نهادهای مستقل این دولت‌ها انجام شده است. این نشان می‌دهد که فیفا به صورت کامل مسئولیت را در این زمینه از خود سلب کرده و این می‌تواند در روزهای آینده به موضوع خطرناک برای کاروان ایران تبدیل شود. همانطور که فیفا در رویداد قرعه کشی جام جهانی هم عدم صدور روادید برای نمایندگان ایران را یک موضوع مربوط به دولت امریکا دانسته بود.

- این بخش از صحبتهای تاج در این مورد است: «ببینید به هر جهت ما باید جلسه با فیفا بگذاریم. گفتم شما فقط محکوم میکنید. پرچم ایتالیا را جای ما گذاشتند فقط محکوم کردید. ترامپ گفت برای تیم ملی امنیت نیست اما واکنش نداشتید. الان ما با ویزا بودیم اما شما فقط محکوم میکنید.

* اما ایران برای چه به سوییس خواهد رفت و چه مسائلی را مطرح خواهد کرد؟

در شرایطی که ایران سه رویداد مربوط به جام جهانی (قرعه‌کشی، کارگاه آموزشی، کنگره فیفا) را عملا از دست داده و نتوانسته کاروان خود را به صورت کامل همراه داشته باشد، حالا مهدی تاج با دغدغه‌های فوتبال ایران راهی مقر فیفا خواهد شد:

۱- صدور کامل ویزا برای بازیکنان تیم ملی با سابقه سربازی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

۲- اجازه ورود به همراهان تیم ملی شامل مربیان و دیگر اعضای کادرفنی و مدیریتی

۳- موافقت با حضور خبرنگاران ایرانی برای پوشش رسانه‌ای مسابقات

۴- کنترل فضای ورزشگاه و ممانعت از ورود پرچم‌های غیر از پرچم جمهوری اسلامی ایران

تاج درباره سرنوشت این جلسه گفت: «ما امریکا را تروریست میدانیم و این موضع رسمی ماست و هرجا برویم این را میگوییم. چه راه بدهند و چه ندهند. ما نباید خجالت مردم را که ۶۰ روز کف خیابان هستند، بی جواب بگذاریم. دیپلماسی ما باید مثل میدان باشد.

به این ترتیب به نظر می‌رسد باتوجه به در جریان بودن دیپلماسی، تماس‌ها و مذاکرات بین ایران و امریکا، در زمینه فوتبال هم باید مذاکرات مشابهی صورت گرفته و تضامینی خواسته شود که مشکلات قابل حدس امروز پیش نیاید. حال آنکه او امیدوار است جلسه دو هفته آینده در نهایت منجر به رفع دغدغه‌ها شود، هرچند که به نظر نمی‌رسد کاروان ایران با موقعیت ایده‌آل راهی کشور میزبان شود.

تازه‌ها