آخرین اخبار
۱۹ فروردين ۱۴۰۵ - ۰۸:۰۵

اسلام آباد ۲۱ فروردین میزبان مذاکرات ایران و آمریکا

اسلام آباد ۲۱ فروردین میزبان مذاکرات ایران و آمریکا
بازدید:۳۶۳
صد آنلاین | هیات های مذاکره کننده ایران و آمریکا از روز جمعه ٢١ فروردین در اسلام آباد گفتگوها را آغاز می کنند.

 به گزارش صد آنلاین ،ایران و آمریکا در ساعات اولیه روز چهارشنبه پس از ۴۰ روز جنگ با میانجی گری پاکستان بر سر یک آتش بس دو هفته‌ای و از سرگیری مذاکرات بر اساس پیشنهاد ۱۰ بندی ایران موافقت کردند. 

توافق بر سر این آتش بس از سوی رییس جمهور آمریکا و شورای عالی امنیت ملی ایران مورد تایید قرار گرفت. 

این آتش‌بس در همه مناطق، از جمله لبنان و سایر نقاط از ساعت ۳:۳۰ بامداد چهارشنبه ۸ آوریل ۲۰۲۶ به وقت رسمی ایران و ساعت ۸:۰۰ شب سه‌شنبه ۷ آوریل به وقت شرق آمریکا اجرایی شد.

دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در اطلاعیه خود اعلام کرد که مذاکرات میان هیات‌های ایران و آمریکا از ۲۱ فروردین در اسلام آباد آغاز می‌شود. 

ایران دو هفته برای این مذاکرات زمان اختصاص داده است در عین حال که این زمان با توافق طرفین قابل تمدید است.

نخست وزیر پاکستان که میانجی گری میان ایران و آمریکا را بر به طور ویژه برعهده دارد در پیامی اعلام کرد که صمیمانه امیدوارم «گفت‌و‌گو‌های اسلام‌آباد» به تحقق صلحی پایدار بینجامد و در روز‌های آینده، اخبار خوش بیشتری با شما در میان بگذاریم.

وی‌همجنین از هیأت‌های دو طرف دعوت کرد تا روز جمعه ۱۰ آوریل ۲۰۲۶ در اسلام‌آباد گرد هم آیند و مذاکرات برای دستیابی به توافقی نهایی به‌منظور حل‌وفصل تمامی اختلافات را آغاز کنند.

ایران شروط ده‌گانه‌ای را به آمریکا تحمیل کرد

طبق بیانیه شورای عالی امنیت ملی کشور، ایران شروط ده‌گانه‌ای را به آمریکا تحمیل کرد.

شورای عالی امنیت ملی کشور در بیانیه‌ای اعلام کرد که دشمن در جنگ ناجوانمردانه، غیرقانونی و جنایتکارانه خود علیه ملت ایران دچار شکستی غیرقابل انکار شده و آمریکای جنایتکار مجبور به پذیرش طرح ۱۰ ماده‌ای ایران شد که به شرح زیر است.

آمریکا به طور اصولی متعهد به:

۱- عدم تجاوز
۲- استمرار کنترل ایران بر تنگه هرمز 
۳- پذیرش غنی سازی
۴- رفع همه تحریم های اولیه
۵- رفع همه تحریم های ثانویه
۶- خاتمه تمامی قطعنامه های شورای امنیت
۷- خاتمه تمامی قطعنامه های شورای حکام
۸- پرداخت خسارت ایران
۹- خروج نیروهای رزمی آمریکا از منطقه
۱۰- توقف جنگ در همه جبهه ها از جمله علیه مقاومت اسلامی قهرمان لبنان/تابناک