آخرین اخبار
۰۴ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۲:۱۷

وزیر پیشین دفاع آمریکا درباره دشواری باز کردن تنگه هرمز با نیروی نظامی هشدار داد

وزیر پیشین دفاع آمریکا درباره دشواری باز کردن تنگه هرمز با نیروی نظامی هشدار داد
بازدید:۲۷۳
صد آنلاین | وزیر پیشین دفاع آمریکا تأکید کرد که بازگشایی تنگه هرمز از طریق اقدام نظامی بسیار دشوار است و واشنگتن باید برای حل بحران به دیپلماسی و همکاری با متحدان تکیه کند.

 به گزارش صد آنلاین «جیمز ماتیس»، وزیر پیشین دفاع آمریکا نسبت به دشواری باز کردن تنگه هرمز از طریق اقدام نظامی هشدار داد و گفت که ایالات متحده باید برای پایان دادن به بحران بر دیپلماسی تکیه کند.

او در جریان کنفرانس انرژی «سراویک» گفت: «تحمیل این موضوع با زور بسیار دشوار خواهد بود. شما به نظارت هوایی مداوم، از طریق ماهواره‌ها و پهپادها، به‌صورت شبانه‌روزی نیاز خواهید داشت؛ جدا از اینکه اجرای چنین عملیاتی بر فراز ساحلی بسیار طولانی‌تر از ساحل تگزاس انجام می‌شود.»

وی افزود: «در مقطعی ناچار خواهیم بود دیپلمات‌ها را وارد عمل کنیم. راهی برای موفقیت در این کار وجود دارد، اما باید از سه مسیر متفاوت انجام شود: متحدان، متحدان، متحدان.»

ماتیس با تأکید بر اینکه عقب‌نشینی از تنگه، ایران را تشویق خواهد کرد، گفت: «فکر نمی‌کنم بتوانیم به‌سادگی از این وضعیت خارج شویم و بگوییم پیروز شده‌ایم. ما در موقعیت دشواری قرار داریم و گزینه‌های زیادی پیش رو نمی‌بینم.»

او همچنین هشدار داد که دولت آمریکا به‌دلیل جنگ در خاورمیانه در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره ایالات متحده آمریکا در ماه نوامبر با واکنش‌های منفی روبه‌رو خواهد شد، زیرا این جنگ تأثیرات منفی بر وضعیت مالی شهروندان آمریکایی دارد

سیدعباس موسوی معاون تشریفات ریاست جمهوری در پیامی در شبکه مجازی ایکس با اشاره مواضع روز دوشنبه مقامات آمریکا درباره مذاکره با ایران نوشت: شکّی نیست هرآن آتش این جنگ خاموش شود مغتنم است؛ اما دشمنی که ۲بار وسط مذاکره، جنگ را انتخاب کرد تا کار را یکسره کند و می‌گوید فرصتی دست داد تا به خفت ۲۰۰۰ساله در مقابل ایران پایان داد، چگونه پس از دریافت ضربات اخیر و تحقیر در هرمز ناگهان ‌ مذاکره جو⁩ شده است؟‌! فریب؟ مقدمه یک اقدام؟

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز دوشنبه در پیامی برخلاف از موضع حمله به نیروگاه‌های برق و مراکز غیرنظامی ایران عقب‌نشینی کرد و گفت هرگونه حمله به نیروگاه‌ها و زیرساخت‌های انرژی ایران به ‌مدت پنج روز به تعویق خواهد افتاد.
در حالی که وی مدعی مذاکرات با ایران در چند روز اخیر شد، وزارت خارجه جمهوری اسلامی هرگونه گفت‌وگو با واشنگتن را تکذیب کرد.

مقامات و شخصیت‌های متعدد داخلی و بین‌المللی نسبت به اقدامات فریبکارانه آمریکا تحت پوشش مذاکره و دستیابی به توافق هشدار داده اند./تابناک

تازه‌ها