ایمپلنت دندان به عنوان راه حلی محبوب و دائمی برای دندانهای از دست رفته شما در نظر گرفته میشود. ایمپلنت به استخوان فک شما متصل شده و بسیار محکم است. در واقع، پایههای تیتانیومی کوچک ایمپلنت به وسیله جراحی در استخوان فک قرار میگیرند تا جایگزین دندانهای از دست رفته شوند. به خواندن ادامه دهید تا ببینید عمر ایمپلنت دندان به چه عواملی بستگی دارد و تا چه زمانی میتوانید از این جایگزین خوب استفاده کنید.
ایمپلنت دندان یک روش متداول برای جایگزینی دندانهای از دست رفته است. ایمپلنتهای دندانی از تیتانیوم ساخته شدهاند که یک ماده زیست سازگار است و به راحتی توسط بدن پذیرفته میشود.
ریشه دندان مصنوعی تیتانیومی در طول جراحی ایمپلنت دندان در استخوان فک شما قرار میگیرد و محکم در جای خود ثابت میشود. اینجا است که استخوان طبیعی شما با ستون فلزی ایمپلنت ترکیب میشود و به همین دلیل است که ایمپلنتها میتوانند همان ثبات و استحکام دندانهای واقعی را ارائه دهند.
اکثر ایمپلنتهای دندانی میتوانند تا ۲۰ سال یا بیشتر دوام بیاورند.
ایمپلنتهای دندانی به گونهای طراحی شدهاند که طول عمر زیاد داشته باشند. با این حال، عوامل زیادی هستند که در طول عمر ایمپلنت دندان نقش دارند؛ اما تحقیقات نشان میدهند که با مراقبت مناسب، اکثر ایمپلنتهای دندانی میتوانند تا ۲۰ سال یا بیشتر دوام بیاورند.
ایمپلنتهای دندانی از تیتانیوم ساخته شدهاند و فیوز تیتانیوم با استخوان فک میتواند منجر به ماندگاری عمری آنها شود. ایمپلنت دندان یک راه حل دائمی برای جایگزینی دندانهای از دست رفته است. با این حال، قسمت قابل رویت دندان که ترمیم نامیده میشود، اعم از روکش دندان، بریج دندان یا پروتز جزئی یا کامل، پس از مدتی نیاز به تعویض دارد.
موفقیت ایمپلنتهای دندانی حدود ۹۵درصد است که عدد بسیار خوبی محسوب میشود؛ اما عمر ایمپلنت دندان به فاکتورهای بیشتری نیاز دارد که عبارتند از:
یک دندانپزشک ماهر و مجرب میتواند ایمپلنت شما را در موقعیت بهینه قرار دهد تا از دردسرهای بعدی جلوگیری کند. از طرف دیگر، دندانپزشکی که تجربه کمتری دارد، ممکن است آنقدر دقیق نباشد.
به همین دلیل باید خوب تحقیق کنید و یک دندانپزشک معتبر و با تجربه را برای این عمل انتخاب کنید. در غیر این صورت، ممکن است با عوارض ایمپلنت دندانی مواجه شوید که رفع آن، هم دردناک و هم هزینهبر است.
هنگام بررسی ایمپلنت دندان، یکی از مواردی که دندانپزشک شما را ارزیابی میکند، تراکم استخوانهای شما است. در واقع، تراکم استخوان در طول عمر ایمپلنت دندان نقش دارد.
برای اینکه ایمپلنتهای دندانی موفق باشند، باید استخوان کافی در فک وجود داشته باشد تا از آنها حمایت کند. اگر تراکم استخوان کافی در فک خود نداشته باشید، بدن شما قادر به پشتیبانی از ایمپلنت نخواهد بود. در نتیجه ایمپلنت شما از کار میافتد.
برخی از بیماریها میتوانند طول عمر ایمپلنت دندان را کاهش دهند.
برخی از بیماریها میتوانند طول عمر ایمپلنت دندان را کاهش دهند. بیماریهایی مانند سرطان، دیابت کنترل نشده و بیماریهای خود ایمنی مانند آرتریت روماتوئید و لوپوس ،همگی میتوانند مشکلاتی را برای ایمپلنتهای دندانی ایجاد کنند.
روشهای درمان سرطان، مانند پرتو درمانی و شیمی درمانی، میتوانند به استخوانها و بافتهای اطراف آسیب برسانند و باعث از کار افتادن ایمپلنتها شوند.
دیابت کنترل نشده نیز میتواند با آسیب به رگهای خونی و اعصاب، شما را در معرض خطر شکست ایمپلنتها قرار دهد.
بیماریهای خود ایمنی مانند آرتریت روماتوئید و لوپوس نیز میتوانند طول عمر ایمپلنتهای دندانی را کاهش دهند. این بیماریها باعث میشوند که بدن به اشتباه به بافتهای سالم حمله کند.
همه ایمپلنتهای دندانی طول عمر یکسانی ندارند. برخی از مارکها میتوانند بیش از ۲۵ سال دوام داشته باشند؛ در حالی که برخی دیگر ممکن است فقط ۵ تا ۱۰ سال دوام کنند.
ایمپلنت دندان برای شما یک سرمایه گذاری بزرگ است و مانند هر سرمایه گذاری بزرگی، باید مطمئن شوید که بیشترین سود را میبرید. پس در این زمینه از دندانپزشک خود کمک بگیرید و اگر خواهان ماندگاری زیاد هستید، صرفاً به دنبال ایمپلنتهای ارزان قیمت نباشید.
ایمپلنتهای دندانی طوری طراحی شدهاند که مادامالعمر دوام میآورند، اما این بدان معنا نیست که آنها غیرقابل تخریب هستند. درست مانند دندانهای طبیعی شما، ایمپلنتهای دندانی نیز در صورت عدم مراقبت مناسب در معرض پوسیدگی و بیماریهای لثه هستند.
بنابراین یادتان باشد که ایمپلنتها شکست ناپذیر نیستند و شما باید مراقب عادتهای مخرب خود باشید تا عمر ایمپلنت دندان خود را بالا ببرید.
راههای افزایش طول عمر ایمپلنت دندان عبارتند از:
راههای کاهش طول عمر ایمپلنت دندان عبارتند از:
عمر ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد. قبل از هر چیز بهتر است در سلامت کامل به سر ببرید، زیرا بعضی از بیماریها میتوانند عمر ایمپلنت دندان را کاهش دهند. علاوه بر این، باید به یک متخصص مجرب مراجعه کنید و دنبال ایمپلنتهای باکیفیت و شناخته شده باشید. در نهایت، همه چیز به عادات و سبک زندگی شما ختم میشود. پس مراقبتهای لازم را جدی بگیرید و به بهداشت ایمپلنتهای خود بی توجهی نکنید.