آخرین اخبار
۱۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۴

برف و باران در راه کشور

برف و باران در راه کشور
بازدید:۲۲۲
صد آنلاین | با خروج سامانه بارشی از کشور در شب گذشته، امروز جمعه (۱۷ بهمن) در بیشتر مناطق کشو جوی آرام و پایدار پیش‌بینی می‌شود. سامانه بارشی جدید به تدریج از اواخر وقت امشب از جنوب غرب وارد می‌شود و ابتدا بارش و افزایش ابر در استان‌های جنوبی مورد انتظار است.

 به گزارش صد آنلاین ، کارشناس سازمان هواشناسی کشور گفت: «امروز در بیشتر مناطق کشور جو آرام و پایدار است. در نوار غربی و سواحل دریای خزر نیز افزایش دما پیش‌بینی می‌شود. از اواخر شب به تدریج در دامنه‌های زاگرس مرکزی در جنوب غرب و غرب کشور افزایش ابر آغاز می‌شود و رگبارهای پراکنده‌ای هم رخ می‌دهد.»

 

 

 

امین حسین نقشینه افزود: «از اواخر امشب تا دوشنبه با فعالیت سامانه بارشی جدید بارش در جنوب، جنوب غرب و غرب کشور ادامه دارد. امشب برای جنوب آذربایجان غربی، غرب کردستان، کرمانشاه و شمال ایلام هشدار هواشناسی سطح زرد صادر شده‌است.»
در این مناطق علاوه بر بارش باران و برف، وزش باد شدید موقتی، کاهش نسبی دما نیز مورد انتظار است. در زمان صدور هشدار سطح زرد در نواحی مرتفع کولاک برف و پدیده مه رخ می‌دهد. بارش برف و باران در جنوب کشور و در نواحی گرمسیر با رعد و برق و در نواحی برف‌گیر کوهستانی با احتمال سقوط بهمن همراه است. در مناطقی که با هشدار هواشناسی سطح زرد روبه‌رو هستند، لغزندگی جاده‌ها و کندی حرکت خودروها به‌ویژه در گردنه‌های کوهستانی به سبب بارش برف و یخ زدگی سبب اختلال در تردد شهری و بین شهری می‌شود.

نقشینه ادامه داد: «سامانه بارشی با ورود از جنوب غرب در روز شنبه، در نوار غربی، دامنه‌های جنوبی البرز، مناطقی از اصفهان، یزد و بوشهر سبب افزایش ابر، بارش باران و برف و گاهی رعد و برق و وزش باد می‌شود. در شمال و شرق خوزستان، شرق لرستان، نیمه غربی چهارمحال و بختیاری، نیمه شمالی کهگیلویه بویراحمد، جنوب غربی آذربایجان غربی و غرب کردستان بیشترین بارش‌ها در این روز را خواهند داشت. در مناطق مرکز جنوب و شرق کشور هم افزایش وزش باد می‌تواند خیزش گرد و خاک در مناطق مستعد را ایجاد کند.»

 

بارش‌ها در مناطقی که گفته شد در روز یکشنبه هم ادامه دارد و باید به آن مناطقی از هرمزگان، کرمان، یزد، خراسان جنوبی و خراسان رضوی را هم اضافه کرد. نقشینه ادامه داد: «در روز یکشنبه در مناطقی از دامنه‌های جنوبی البرز، غرب، مرکز، به ویژه در شرق و جنوب شرق افزایش وزش باد پیش‌بینی می‌شود که در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک را به همراه دارد.» به گفته کارشناس سازمان هواشناسی کشور‏، سامانه بارشی از بعد از ظهر یکشنبه، از سمت شرق کشور خارج می‌شود.
نقشینه ادامه داد: «دوشنبه با گذر موج تراز میانی از نوار شمالی کشور برای شمال غرب، غرب و مناطقی از دامنه‌های جنوبی البرز از جمله استان‌های قزوین، البرز و تهران، همچنین ارتفاعات زاگرس مرکزی در جنوب غرب بارش باران و برف و وزش باد شدید پیش بینی شده‌است. بعد از ظهر دوشنبه بارش در نوار غربی کشور تضعیف می‌شود و با نفوذ جریانات شمالی به سواحل دریای خزر بارش در گیلان، مازندران و گلستان رخ می‌دهد که دامنه آن به تدریج به خراسان شمالی، خراسان رضوی، سمنان، تهران و البرز کشیده می‌شود.»

 

امروز افزایش وزش باد و افزایش ارتفاع امواج در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان مازندران در دریای خزر و همچنین در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان خوزستان، در خلیج فارس با هشدار هواشناسی دریایی سطح نارنجی همراه است که ممانعت از شنا، محدود کردن تردد قایق های سبک و تفریحی را به دنبال دارد.

آسمان تهران صاف است. کارشناس سازمان هواشناسی کشور گفت: «امروز در تهران احتمال شکل گیری غبار محلی وجود دارد. روز شنبه صبح غبار ضعیف اما به تدریج افزایش ابر و در ساعات بعد از ظهر، بارش باران پیش‌بینی شده‌است. یکشنبه و دوشنبه تهران در ساعاتی رگبار و رعد و برق خواهد داشت و وزش باد هم در تهران شدید خواهد شد.» نوسانات دمای پایتخت ۱ و ۱۰ درجه است.

آلوارس در استان اردبیل، پس از مدت‌ها دوباره به فهرست سردترین مناطق کشور بازگشته‌است. در شبانه روز گذشته آلوارس با دمای ۱۴ درجه زیر صفر سردترین منطقه کشور گزارش شده‌است. بعد از آن هم چالدران در آذربایجان غربی با دمای ۱۳ درجه زیر صفر ثبت شده‌است. در بین مراکز استانی نیز اردبیل و ارومیه با دمای ۶ درجه زیر صفر سردترین مراکز استانی معرفی شده‌اند. ۲۸ درجه و شهداد کرمان با دمای ۲۷ درجه گرم‌ترین مناطق کشور و بندرعباس با دمای ۲۵ درجه گرم‌ترین مرکز استان ثبت شده‌اند./همشهری انلاین 

تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها