آخرین اخبار
۱۱ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۴

از «شایعه‌سازی امنیتی» تا «بلوغ رسانه‌ای»؛ جامعه‌ای که آرام می‌ماند، پیروز است | انتشار گسترده شایعات انفجار و ترور | هدف چیست؟

بازدید:۲۴۲
صد آنلاین | در ساعات گذشته، همزمان با وقوع چند حادثه محدود و غیرامنیتی در برخی نقاط کشور، موجی از شایعات هدفمند در فضای مجازی و رسانه‌های معاند به راه افتاد؛ شایعاتی که از «ترور فرماندهان» تا «حملات پهپادی و انفجارهای زنجیره‌ای» را در بر می‌گرفت، اما همگی به‌سرعت از سوی مراجع رسمی تکذیب شدند.

به گزارش خبرنگار سیاسی صد آنلاین، در ساعات گذشته، همزمان با وقوع چند حادثه محدود و غیرامنیتی در برخی نقاط کشور، موجی از شایعات هدفمند در فضای مجازی و رسانه‌های معاند به راه افتاد؛ شایعاتی که از «ترور فرماندهان» تا «حملات پهپادی و انفجارهای زنجیره‌ای» را در بر می‌گرفت، اما همگی به‌سرعت از سوی مراجع رسمی تکذیب شدند.

 

این الگوی تکراری، نشانه‌ی قدرت دشمن نیست؛ بلکه دقیقاً علامت فرسودگی سناریوهای عملیات روانی است. دشمنی که ابزار میدانی‌اش از کار افتاده، به «هیجان‌سازی رسانه‌ای» پناه می‌برد؛ با این امید که جامعه را پیش از هر واقعیت عینی، درگیر اضطراب ذهنی کند.

 

اما واقعیت مهم‌تر این است:

📌 جامعه ایران دیگر جامعه‌ی شوک‌پذیرِ سال‌های گذشته نیست.

افزایش سطح سواد رسانه‌ای مردم، تجربه‌ی مکرر دروغ‌پردازی رسانه‌های معاند و واکنش سریع و شفاف نهادهای مسئول، باعث شده است که شایعات، عمر کوتاه‌تری داشته باشند و اثرگذاری‌شان به حداقل برسد. امروز، «سایه جنگ» بیش از آنکه در میدان واقعی باشد، در اتاق‌های خبرِ آن‌سوی مرزها ساخته می‌شود.

 

نکته امیدوارکننده‌تر آنجاست که:

✅ آرامش عمومی حفظ شد

✅ بازار و زندگی روزمره مختل نشد

✅ و روایت رسمی، سریع‌تر از روایت جعلی به دست مردم رسید

این یعنی برتری روایت، نه با فریاد، بلکه با اعتمادسازی مستمر به دست آمده است.

 

در چنین شرایطی، آنچه بیش از همیشه اهمیت دارد، اتکای مردم به منابع رسمی، رسانه‌های مسئول و روابط‌عمومی‌های پاسخگوست. جامعه‌ای که می‌داند «هر خبری، واقعیت نیست»، جامعه‌ای است که دشمن نمی‌تواند آن را به آشوب ذهنی بکشاند.

 

🔹 پیام روشن است:

آرامش امروز، نتیجه‌ی تجربه دیروز و سرمایه‌ی امنیت فرداست.

و در این میدان، کسی که شایعه را نمی‌خرد، برنده است.

تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها