آخرین اخبار
۱۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۴

احتمال تخلیه کی‌یف وجود دارد/ علت چیست؟

احتمال تخلیه کی‌یف وجود دارد  علت چیست؟
بازدید:۳۶۶
صد آنلاین | افزایش کل بدهی دولتی اوکراین به 191 میلیارد دلار، برقراری صلح در اوکراین محور اصلی مذاکرات نخست‌وزیر مجارستان با ترامپ و اختصاص 1.2 میلیارد یورو برای تأمین مالی نیازهای نظامی اوکراین توسط دانمارک، از جمله مهمترین رویدادهای پیرامون جنگ هستند. 
 به گزارش صد آنلاین ،  الکساندر خارچینکو، مدیر مرکز پژوهش‌های انرژی اوکراین هشدار داده است که در صورت قطع سیستم گرمایش در شهر کی‌یف برای بیش از سه روز در فصل زمستان، لازم خواهد بود تا جمعیت پایتخت تخلیه شود.
 
 

او در گفت‌وگو با روزنامه "تلگراف" گفت: «اگر نیروگاه‌های حرارتی کی‌یف از کار بیفتند و در دمای منفی 10 درجه و پایین‌تر، ظرف سه روز هیچ امیدی برای از سرگیری سریع کار سیستم گرمایش وجود نداشته باشد، در آن صورت باید دو اقدام اعلام شود: نخست تخلیه آب از لوله‌های ساختمان‌ها و سپس تخلیه پایتخت.»

خارچینکو تأکید کرد که اگر در نیروگاه‌های حرارتی دیگ‌های بخار تخریب شوند و در چنین دمایی امکان راه‌اندازی مجدد آن‌ها در زمان کوتاهی وجود نداشته باشد، «فاجعه‌ای جدی» رخ خواهد داد. پیش‌تر ویتالی کلیچکو، شهردار کی‌یف هشدار داده بود که زمستان پیش‌ِرو در پایتخت می‌تواند دشوار باشد و از مردم خواسته بود برای شرایط سخت احتمالی آماده شوند از جمله ذخیره آب، مواد غذایی و لباس گرم.

اولگا بوسلاوتس، وزیر پیشین انرژی اوکراین در اواخر اکتبر گفته بود که فصل سرمای بسیار دشواری پیش روست و  کشور در انتظار «سخت‌ترین زمستان در میان سال‌های گذشته» است. به گفته او، وضعیت در کی‌یف و مناطق سومی و چرنیه‌گووا بسیار پیچیده است.

در هفته‌های اخیر، اوکراین با اختلالات فزاینده در تأمین برق روبه‌رو بوده است. در برخی شهرها و مناطق، خاموشی‌های اضطراری اعمال می‌شود یا برق طبق برنامه زمانی محدود در دسترس شهروندان قرار می‌گیرد.

روزنامه آلمانی "بیلد" چند روز قبل نوشت که مقامات اوکراینی در حل مشکلات مربوط به تأمین انرژی ناتوان عمل کرده‌اند و همین امر باعث شده مردم از یخ‌زدن در زمستان بیم داشته باشند. به گفته او، خاموشی‌های مکرر در کی‌یف و دیگر شهرها به امری رایج تبدیل شده و مردم از بلاتکلیفی و نبود واکنش از سوی دولت خسته شده‌اند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و سیصد و پنجاه و یکمین (1351) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:  

بر اساس داده‌های بانک مرکزی اوکراین، میزان کل بدهی دولتی این کشور به 191 میلیارد دلار رسیده است. خبرگزاری تاس با محاسبه این وضعیت گزارش داده، بدین ترتیب، بدهی دولت اوکراین به ازای هر نفر از جمعیت این کشور اکنون به 6٬821 دلار رسیده که بالاترین میزان در تاریخ این کشور است.

بر اساس آمار بانک ملی اوکراین، از مجموع این بدهی، 74.5 درصد (معادل 142.295 میلیارد دلار) مربوط به بدهی خارجی است. بنابراین، با در نظر گرفتن جمعیت باقی‌مانده در قلمرو تحت کنترل کی‌یف - حدود 28 میلیون نفر بر اساس داده‌های مؤسسه جمعیت‌شناسی اوکراین، سهم هر شهروند از بدهی خارجی 5٬081 دلار و از بدهی داخلی 1٬740 دلار است.

طبق این گزارش، این رقم اندکی کاهش می‌یابد اگر جمعیت اوکراینی‌هایی را که در کشورهای عضو اتحادیه اروپا زندگی می‌کنند (حدود 4.5 میلیون نفر) نیز لحاظ کنیم. در این صورت، بدهی خارجی به ازای هر نفر 4٬378 دلار و بدهی داخلی 1٬498 دلار خواهد بود. با این حال، طبق گزارش همان مؤسسه، بسیاری از اوکراینی‌های مهاجر تمایلی به بازگشت به کشور خود ندارند و آینده خود را دیگر با اوکراین گره نمی‌زنند.

پیش‌تر مقامات کی‌یف برآورد کرده بودند که بازپرداخت بدهی‌های فعلی ممکن است حدود 35 سال زمان ببرد. در عین حال، در صورت ادامه درگیری‌ نظامی، میزان بدهی تا سال 2026 ممکن است بین 60 تا 70 میلیارد دلار دیگر افزایش یابد.

ترامپ: پوتین به من گفته به‌مدت 10 سال برای حل مناقشه اوکراین تلاش کرده است

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در گفت‌وگوی تلفنی اخیری که با او داشته، یادآور شده است که مسکو طی ده سال گذشته همواره در تلاش بوده تا مناقشه در اوکراین را حل‌وفصل کند.

ترامپ بامداد امروز در جریان سخنرانی خود در «انجمن بازرگانی آمریکا» گفت: «رئیس‌جمهور پوتین  که من دو هفته پیش با او صحبت کردم، به من گفت: ما به‌مدت 10 سال است تلاش می‌کنیم این درگیری را حل کنیم و هنوز موفق نشده‌ایم، چون مقامات کی‌یف تمایلی به رفع مشکلات مردم روس‌زبان در اوکراین ندارند.»

سییارتو: حل‌ بحران اوکراین موضوع اصلی نشست سران آمریکا و مجارستان است

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان اعلام کرد که ویکتور اوربان، نخست‌وزیر این کشور و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده در دیدار آتی خود در واشنگتن درباره راه‌های حل‌وفصل درگیری اوکراین گفت‌وگو خواهند کرد.

وی در نشست خبری در بوداپست گفت: «برقراری صلح در اوکراین یکی از محورهای مهم و اصلی دستور کار نشست سران مجارستان و آمریکا خواهد بود.»

وزیر خارجه مجارستان همچنین ابراز امیدواری کرد که ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ، ، روسای جمهور روسیه و آمریکا نیز هرچه سریعتر به توافقی درباره حل‌وفصل مناقشه اوکراین دست یابند.

گفت‌وگوی زلنسکی و ووچیچ درباره ادغام اروپایی اوکراین و صربستان

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین روز چهارشنبه در جریان تماس تلفنی با الکساندر ووچیچ، رئیس‌جمهور صربستان، موضوع ادغام اروپایی دو کشور را مورد بحث قرار داد.

زلنسکی شب گذشته در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «با رئیس‌جمهور الکساندر ووچیچن گفت‌وگو کردم. ما در خصوص ادغام اروپایی کشورهای‌مان به‌صورت مشخص تبادل نظر داشتیم. موضوعاتی وجود دارد که می‌توانیم در آن‌ها به یکدیگر کمک کنیم.»

رهبران اوکراین و صربستان همچنین درباره امکان همکاری در زمینه امنیت منطقه‌ای گفت‌وگو کرده و تأکید نمودند که هر دو کشور در این مسیر منافع مشترکی دارند. علاوه بر این، در جریان گفت‌وگو، مسائل بین‌المللی مهم کنونی نیز مورد بررسی قرار گرفت.

روزنامه "فایننشال تایمز" گزارش داده که اتحادیه اروپا قصد دارد اقدامات فنی مربوط به پیشبرد روند عضویت اوکراین و مولداوی در این اتحادیه را آغاز کند، بدون آن‌که نظر بوداپست را در نظر بگیرد. در عین حال، کمیسیون اروپا اعلام کرده که انتظار دارد مذاکرات مربوط به عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا تا پایان سال جاری آغاز شود. از سوی دیگر، پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان تأکید کرده که کشورش اجازه نخواهد داد اوکراین به عضویت اتحادیه اروپا درآید.

دانمارک 1.2 میلیارد یورو برای تأمین مالی بخش نظامی اوکراین در سال 2025 اختصاص داد

دنیس شمیگال، نخست‌وزیر اوکراین اعلام کرد که دانمارک در چارچوب «مدل دانمارکی» 1.2 میلیارد یورو برای تأمین مالی صنایع نظامی اوکراین در سال 2025 اختصاص داده است.

وی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «دیدار بسیار خوبی با تروئلس لوند پولسن، وزیر دفاع دانمارک داشتم. بر اثربخشی "مدل دانمارکی" در تأمین مالی نیروهای مسلح اوکراین تأکید کردیم: تنها در سال جاری، اوکراین از طریق این طرح از دانمارک 1.2 میلیارد یورو دریافت کرده است.»

به گفته او، «مدل دانمارکی» شامل تأمین مالی مجتمع صنایع نظامی اوکراین از سوی سایر کشورهاست. این منابع مالی صرف تولید توپخانه، پهپادهای تهاجمی، موشک‌ها و سلاح‌های ضدتانک خواهد شد. علاوه بر این، تا پایان سال جاری، اوکراین انتظار دارد 500 میلیون یوروی دیگر برای تقویت توان دفاعی کشور جذب کند.

اتحادیه اروپا نیز  یک روز قبل در قالب برنامه "حمایت مالی از اوکراین"، قسط جدید کمک مالی خود به ارزش 1.8 میلیارد یورو را به اوکراین اختصاص داد. پرداخت این پنجمین قسط منظم به اجرای 9 گام الزامی از سوی اوکراین و انجام یکی از تعهدات عقب‌افتاده از پرداخت قبلی مرتبط است.

چند ماه قبل گزارش شده بود که کی‌یف انتظار دارد تا پایان سال 2025 از شرکای خود، از جمله دانمارک، مجموعاً 1.3 میلیارد یورو برای تأمین مالی صنایع نظامی خود دریافت کند./تسنیم

 

 
 
تازه‌ها