آخرین اخبار
۱۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۵

اوکراین یک شبکه فساد در بخش دفاعی را متلاشی کرد

اوکراین یک شبکه فساد در بخش دفاعی را متلاشی کرد
بازدید:۱۹۲
صد آنلاین | اوکراین یک شبکه سیستماتیک برای اختلاس بودجه‌های دولتی اختصاص‌یافته به نیرو‌های دفاعی و دریافت رشوه در مقیاس کلان را کشف کرد.
کد خبر : ۱۷۸۴۲۴

 به گزارش صد آنلاین ، مقامات اوکراینی روز شنبه اعلام کردند که چند سیاستمدار را در ارتباط با یک شبکه فساد گسترده" در بخش دفاعی دستگیر کرده‌اند. این اقدام اندکی پس از جنجال‌ها درباره استقلال نهاد‌های مبارزه با فساد صورت گرفت. 

 

 

در پایان ماه ژوئیه، قانونی تصویب شد که سازمان ملی مبارزه با فساد (NABU)  و دفتر تخصصی دادستانی ضد فساد (SAP) را از استقلال خارج کرد و آنها را تحت نظارت دادستان کل قرار داد که خود توسط رئیس‌جمهور منصوب می‌شود. 

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، روز پنجشنبه در واکنش به اعتراضات متحدان بین‌المللی و نخستین تظاهرات خیابانی ضد دولتی از زمان حمله روسیه در سال ۲۰۲۲، عقب‌نشینی کرد و استقلال این نهاد‌ها را بازگرداند. 

کشف شبکه فساد در تأمین تجهیزات نظامی

سازمان ملی مبارزه با فساد (NABU) روز شنبه اعلام کرد که به همراه دفتر تخصصی دادستانی ضد فساد (SAP)، یک شبکه سیستماتیک برای اختلاس بودجه‌های دولتی اختصاص‌یافته به نیرو‌های دفاعی و دریافت رشوه در مقیاس کلان را کشف کرده‌اند. 

بر اساس این گزارش، این شبکه با تورم مصنوعی قیمت تجهیزات جنگ الکترونیک و پهپادها، ۳۰ درصد از مبالغ قرارداد‌ها را به صورت غیرقانونی تصاحب می‌کرد. 

متهمان شامل یک عضو پارلمان، روسای ادارات منطقه‌ای و شهری، اعضای گارد ملی و مدیران شرکت‌های دفاعی بودند.تاکنون ۴ نفر دستگیر شده‌اند، اما هویت آنها فاش نشده است. وزارت کشور نیز اعلام کرد که اعضای مشکوک گارد ملی را به حالت تعلیق درآورده است.

زلنسکی در بیانیه‌ای گفت: من از نهاد‌های ضد فساد برای کارشان سپاسگزارم. مهم است که این نهاد‌ها مستقل عمل کنند، و قانونی که پنجشنبه تصویب شد، همه ابزار‌های لازم برای مبارزه واقعی با فساد را در اختیار آنها قرار می‌دهد. 

رئیس‌جمهور در ابتدا ادعا کرده بود که برای افزایش کارایی و مقابله با نفوذ روسیه، نیاز دارد کنترل NABU و SAP را در دست بگیرد. اما با موج اعتراضات داخلی و بین‌المللی، مجبور به عقب‌نشینی شد. این اولین بحران سیاسی جدی از زمان به قدرت رسیدن او شش سال پیش بود. 

چندین پرونده فساد – که مشکلی مزمن در اوکراین است – در طول جنگ با روسیه در ارتش و وزارت دفاع این کشور افشا شده است.

منبع: رویترز

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها