به گزارش صد آنلاین ،بررسی وضعیت کنونی بازار خودرو نشان میدهد که پس از جنگ ایران و اسرائیل، بازار وارد مرحلهای تازه شده و در چنین شرایطی، نقش متغیرهای کلاسیک اقتصادی بهشدت کمرنگ شده است.
در حال حاضر تحولات بازار خودرو ایران، بیش از هر مساله دیگری، وابسته به سیاستگذاریهای کلان و متغیرهای اقتصاد سیاسی است. مسیح فرزانه، کارشناس صنعت خودروسازی، در گفتوگو با تجارتنیوز گفت: آنچه تا پایان تابستان در بازار خودرو اتفاق میافتد، تداوم رکود، سکون و بالا بودن ریسکهای اقتصادی و سیاسی است. او افزود: رفتار بازار خودرو را میتوان به دو دوره قبل و بعد از جنگ ۱۲ روزه تحمیلی تفکیک کرد؛ چراکه پس از جنگ اسرائیل علیه ایران، سطح ریسکهای اقتصادی و سیاسی به شکل محسوسی افزایش یافته است. بازار خودرو به سوی تعطیلی گام برمیدارد فرزانه تشریح کرد: بازار خودرو، بهعنوان یک بازار کلان سرمایهای، رفتاری هوشمند دارد و مصرفکننده آن نیز هوشمند عمل میکند. این بازار بر اساس سیگنالهایی که از رویدادهای اقتصادی و سیاسی، از شرکتها، سیاستگذار و حتی از رفتار خود مشتریان دریافت میکند، تنظیم و تطبیق میشود.
این فعال بازار خودرو ادامه داد: این شرایط موجب شده بازار خودرو به سوی تعطیلی گام بردارد، معاملات محدود شود و به صورت کلی، بازار خودرو با حالتی مهجور به ادامه حیات بپردازد. اتفاقات و رفتارها در بازار خودرو عجیب نیست؛ انعکاس مستقیم همان رویدادهای اقتصادی و سیاسی است فرزانه یادآور شد: امروز دو گروه در بازار خودرو وجود دارند. گروه اول، تعداد بسیار کمی از مصرفکنندگان هستند که هنوز خرید میکنند و گروه دوم، فعالان بازارند که برای سرپا نگه داشتن کسبوکار خود و جلوگیری از تعدیل نیرو، مجبور به انجام معاملات داخلی با یکدیگر شدهاند. او در پایان گفت: آنچه امروز در بازار خودرو مشاهده میشود، رفتار یا اتفاق عجیبی نیست، بلکه انعکاس مستقیم همان رویدادهای اقتصادی و سیاسی است که همچنان در منطقه ادامه دارند.
منبع: تجارت نیوز