آخرین اخبار
۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۷

آخرین تحولات جنگ اوکراین/ پنتاگون بر عدم حضور نظامیان آمریکایی در اوکراین تاکید کرد

آخرین تحولات جنگ اوکراین/ پنتاگون بر عدم حضور نظامیان آمریکایی در اوکراین تاکید کرد
بازدید:۱۶۷
صد آنلاین | عدم تمایل ترامپ برای تشدید تنش با مسکو، قصد بروکسل برای استفاده از دارایی‌های روسیه در خرید سلاح برای اوکراین، مجارستان مقامات کی‌یف را ناقض حقوق بشر خواند، تمدید حکومت نظامی در اوکراین و استعفای نخست وزیر این کشور، از رویدادهای مهم جنگ هستند.
کد خبر : ۱۷۶۰۸۶
 به گزارش صد آنلاین ، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که هیچ نیروی آمریکایی به خاک اوکراین اعزام نخواهد شد. او روز سه‌شنبه در گفتگو با خبرنگاران در پایگاه نظامی اندروز در نزدیکی واشنگتن گفت: "ما در منطقه عملیاتی درگیری نظامی در اوکراین هیچ سربازی نخواهیم داشت."

ترامپ بار دیگر تاکید کرد  که تسلیحات نظامی در حال حاضر به کی‌یف تحویل داده می‌شوند و کشورهای عضو اتحاد آتلانتیک شمالی (ناتو) هزینه این کار را پرداخت می‌کنند.

علاوه بر این، رئیس کاخ سفید در عین حال یادآور شد که به تمایل طرف روسی، به ویژه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، برای حل و فصل مناقشه اوکراین اعتقاد دارد. ترامپ در همان روز آمادگی خود برای اعمال عوارض و تحریم‌ها علیه روسیه ظرف 50 روز را اعلام کرد.  وی در پاسخ به سوالات خبرنگاران در کاخ سفید گفت: «اگر تا پایان 50 روز به توافق نرسیم، اوضاع خیلی بد خواهد شد و ایالات متحده تحریم‌هایی علیه روسیه اعمال خواهد کرد.»

ترامپ همچنین تأکید کرد که اگر او به جای سلف خود، جو بایدن، در قدرت بود، این وضعیت اصلاً اتفاق نمی‌افتاد. 

رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه گفته بود که اگر ظرف 50 روز به توافقی برای مناقشه اوکراین دست پیدا نشود، ایالات متحده تعرفه‌های ثانویه 100 درصدی بر روسیه اعمال خواهد کرد. او همچنین گفته بود که از ابتکار کنگره در مورد تحریم‌ها علیه روسیه حمایت می‌کند، اما "هنوز نمی‌داند که آیا این اقدام تا چه حد ضروری خواهد بود".

روز گذشته دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین به این نکته اشاره کرد که اظهارات ترامپ در مورد طرح جدید تأمین سلاح‌های آمریکایی برای اوکراین، سیگنالی به کی‌یف برای ادامه درگیری نظامی است. وی افزود که این اظهارات نیاز به تحلیل دارد و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در صورت لزوم، بعداً در مورد آنها اظهار نظر خواهد کرد.

 

سناتور روس: ترامپ تمایلی به تشدید روابط با مسکو ندارد

آلکسی پوشکوف، عضو کمیته قانون اساسی شورای فدراسیون (سنای) روسیه ابراز عقیده کرده است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، با تکذیب عرضه موشک‌های دوربرد به اوکراین، سعی دارد عدم تمایل خود به افزایش تنش در روابط با روسیه را نشان دهد. 

این سناتور روس در کانال تلگرام نوشت: «ترامپ از این طریق سعی دارد آنچه را که گفته بود رد کند یا نشان دهد که چنین چیزی نگفته است. او همچنین عرضه موشک‌های JASSM با برد 300 تا 900 کیلومتر به اوکراین را رد کرد. او به وضوح می‌خواهد نشان دهد که خواهان افزایش تنش در روابط با مسکو نیست.»

پوشکوف در عین حال افزود که آخرین اظهارات رئیس کاخ سفید و وعده‌های او برای کمک‌های نظامی جدید به کی‌یف، اوضاع را به سمت تنش بیشتر سوق می‌دهد.

رسانه آمریکایی: اولتیماتوم ترامپ به روسیه، علیه او تمام خواهد شد

نشریه آمریکایی Responsible Statecraft در تحلیلی پیش بینی کرده است که درخواست دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده برای دستیابی به توافق در مورد اوکراین ظرف مدت 50 روز می‌تواند وضعیت خود او را پیچیده‌تر کرده و مشکلاتی برایش  ایجاد شود.

این نشریه می‌نویسد: «مهلت تعیین شده برای روسیه توسط ترامپ به احتمال زیاد به ضرر او تمام خواهد شد، فضای مانور بیشتر او را محدود می‌کند، توافق مورد نظر را حتی دست نیافتنی‌تر می‌کند و او را مجبور به برداشتن گام‌هایی می‌کند که با منافع واقعی ایالات متحده مغایرت خواهد داشت.»

علاوه بر این، همانطور که این نشریه تأکید کرد، اگر مسکو از خواسته‌های واشنگتن امتناع ورزد، رئیس کاخ سفید پس از انقضای 50 روزی که خودش تعیین کرده، در مقابل انتخابی «غیرقابل اجتناب» قرار خواهد گرفت.  این مجله ادامه داد، بدین ترتیب ترامپ یا باید عقب‌نشینی کند و در نتیجه «درماندگی» خود را نشان دهد، یا اقدام به ایجاد محدودیت‌های اقتصادی کند که نه تنها بر ایالات متحده، بلکه بر شرکای نزدیک آن نیز تأثیر منفی خواهد گذاشت و این در حالی است که این اقدامات بر روند حل و فصل مناقشه اوکراین نیز تأثیر منفی خواهند داشت.

تایم: ترامپ علاقه‌ای به اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه ندارد

در این رابطه، مجله "تایم" به نقل از یک منبع خبری گزارش داده است که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، هفته گذشته از کنگره خواست تا از بررسی لایحه سناتور لیندسی گراهام برای اعمال تحریم‌های جدید ضد روسی خودداری کند. 

لازم به ذکر است که هفته گذشته کاخ سفید از قانونگذاران خواست تا از اجرای لایحه گراهام خودداری کنند، زیرا رئیس جمهور دونالد ترامپ علاقه‌ای به آن ندارد. یک مقام آگاه به تایم گفت: «ترامپ علاقه‌ای به اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه ندارد و تا مجبور نباشد، دست به چنین اقدامی نخواهد زد.»

کالاس: اتحادیه اروپا درباره استفاده از دارایی‌های روسیه برای خرید سلاح کی‌یف را بررسی می‌کند

کایا کالاس، رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا شب گذشته اعلام کرد که در اواخر ماه اگوست، وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در خصوص امکان استفاده از دارایی‌های مسدود شده روسیه به منظور تأمین مالی تجهیزات نظامی ارسالی برای اوکراین بحث خواهند کرد.

او در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: «این موضوع (استفاده از دارایی‌های روسیه) در نشست غیررسمی وزرای امور خارجه در پایان ماه اگوست مورد بررسی قرار خواهد گرفت.»

کالاس تأکید کرد که در نشست روز سه‌شنبه، 15 جولای، وزرای خارجه در مورد این موضوع بحثی نکردند.

یک روز قبل، سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی، لیندسی گراهام گفته بود که رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حال بررسی امکان استفاده از دارایی‌های مسدود شده روسیه به ارزش 305 میلیارد دلار در اروپا و 5 میلیارد دلار در ایالات متحده برای افزایش فشار بر روسیه و مجبور کردن این کشور به مذاکره با اوکراین هستند.

اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه نه فرد و شش سازمان روسی اعمال کرد

اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه تحریم‌هایی را علیه نه شخصیت حقیقی و شش سازمان روسی به دلیل آنچه «فعالیت‌های بی‌ثبات‌ کننده» خوانده می‌شود، اعمال کرده است. این موضوع در سندی که در وب‌سایت رسمی این اتحادیه منتشر شده، مشخص شده است.

در ضمیمه قطعنامه منتشر شده یادآوری شده که این تحریم‌ها همچنین بر شبکه پخش تلویزیونی و رادیویی روسیه (RTRS)، انجمن روزنامه‌نگاران بریکس، مرکز تخصص ژئوپلیتیک، بنیاد ضد سرکوب و استودیوی وب TigerWeb تأثیر می‌گذارد.

دیپلمات روس: ناتو به طولانی شدن درگیری در اوکراین علاقه دارد

الکساندر گروشکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه ابراز عقیده کرد که کشورهای عضو ناتو با توجه به اظهارات مقامات آنها در خصوص میانجیگری در تأمین تسلیحات نظامی برای طرف اوکراینی، علاقه‌مند به طولانی شدن درگیری در اوکراین هستند تا روسیه را خسته کنند.

گروشکو گفت: «تصمیم اخیر اعضای ناتو در قبول پرداخت هزینه تسلیحات آمریکایی برای ارسال به اوکراین، در واقع شواهد بیشتری است که کشورهای ناتو در واقع علاقه‌مند به طولانی شدن هرچه بیشتر درگیری هستند تا روسیه را خسته کنند، هرچند به این هدف خود نخواهند رسید.»

در عین حال، معاون وزیر خارجه تاکید کرد که طرف روسی نسبت به برنامه‌های ناتو و ایالات متحده برای انتقال تسلیحات نظامی به اوکراین نگرش منفی داشته و اقدامات لازم در این زمینه را انجام خواهد داد.

تحولات اوکراین| ترامپ: اروپا هزینه تسلیحات کی‌یف را می‌پردازد
تحولات اوکراین| آمریکا ناتو را مسئول تامین تسلیحاتی کی‌یف کرد
تحولات اوکراین| کاهش ذخایر تسلیحاتی اروپا به دلیل کمک به کی‌یف

لهستان لایحه‌ای را برای تمدید حمایت از پناهندگان اوکراینی تصویب کرد

دولت لهستان لایحه‌ای را برای تمدید حمایت و مزایای ویژه برای پناهندگان اوکراینی تا مارس سال 2026 تصویب کرده است.

وزارت امور داخلی لهستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «در جلسه امروز شورای وزیران، لایحه‌ای برای اصلاح قانون کمک به شهروندان اوکراین در رابطه با ادامه درگیری‌های نظامی در خاک این کشور، که توسط وزیر امور داخلی - توماس سیمونیاک ارائه شده بود، تصویب شد.» 

مشخص شده است که این اصلاحات مربوط به تمدید حق اقامت قانونی شهروندان اوکراینی تا 4 مارس 2026، با کنار گذاشتن تدریجی سازوکارهای وضعیت اضطراری است. علاوه بر این، اقدامات حمایتی دولت لهستان فقط به افرادی از گروه‌های آسیب‌پذیر  پناهجویان اوکراینی ارائه خواهد شد.

پارلمان اوکراین قانون بسیج و حکومت نظامی را تمدید کرد

پارلمان اعلای اوکراین روز سه‌شنبه به تمدید قانون حکومت نظامی و بسیج عمومی تا تاریخ 5 نوامبر سال جاری رأی داد. 

یاروسلاو ژلزنیاک، نماینده پارلمان اوکراین در کانال تلگرام خود نوشت: «پارلمان برای شانزدهمین بار تمدید حکومت نظامی و بسیج عمومی را تصویب کرد.»

این قانون از تاریخ 7 آگوست لازم‌الاجرا خواهد شد و به مدت 90 روز، تا 5 نوامبر، ادامه خواهد داشت.

به گفته وی، 320 نماینده به این لایحه رأی مثبت داده و تنها یک نفر با آن مخالفت کرد. ژلزنیاک یادآور شد که رأی مخالف متعلق به آلکسی گونچارنکو بوده است.

گونچارنکو  خود در کانال تلگرامش تأیید کرد که به این لایحه رأی منفی داده و نوشت: «همانطور که قول داده بودم: تا زمانی که شرایط خدمت سربازی به طور واضح تصویب نشود، به تمدید بسیج رأی نخواهم داد.»

اوربان از اتحادیه اروپا خواست تا اوکراین را به دلیل نقض حقوق بشر تحریم کند

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان اعلام کرد که نماینده این کشور در بروکسل بحثی را در خصوص تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه رهبری اوکراین به دلیل نقض حقوق بشر آغاز کرده است. اوربان در صفحه فیسبوک خود نوشت: "امروز، دولت مجارستان در بروکسل، گنجاندن رهبران اوکراین <...> در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا در مورد حقوق بشر را با تأثیر فوری آغاز کرد."

مشخص شده است که نخست وزیر این موضوع را در نتیجه مرگ یک شهروند مجارستانی در حین اعزام اجباری به جبهه نبرد در اوکراین بیان کرده است. به گفته وی، کارکنان مرکز استخدام منطقه‌ای (نام نویسی نظامی در اوکراین) این شخص را "تا حد مرگ کتک زدند".

پیش از این، پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان نیز گفته بود که اتحادیه اروپا به سرکوب‌های شدید علیه مردم اوکراین توجهی نمی‌کند. به گفته وی، "مردم در کشور خودشان شکار می‌شوند تا به زور به جنگ فرستاده شوند".

زلنسکی قانون خروج اوکراین از "کنوانسیون اتاوا" را امضا کرد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، روز سه‌شنبه قانونی را امضا کرد که "کنوانسیون اتاوا" که استفاده از مین‌های ضد نفر را ممنوع می‌کند، را برای این کشور به حالت تعلیق در می‌آورد.

علاوه بر این، زلنسکی همچنین در کانال تلگرام خود اعلام کرد که به مقامات اوکراینی دستور داده است که "فوراً تمام آیین‌نامه‌ها را برای اجرای این قوانین تدوین و تصویب کنند."

شمیگال از سمت نخست وزیری اوکراین استعفا داد

دنیس شمیگال، نخست وزیر اوکراین، از سمت رئیس دولت این کشور استعفا داد.  وی در کانال تلگرام خود نوشت: "از ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، به خاطر اعتمادش در طول این مدت تشکر کرده و از سمت خویش استعفا می‌دهم!".

علاوه بر این، او از کل تیم کابینه و همچنین ارتش ابراز قدردانی کرد. شمیگال همچنین تصویری از بیانیه استعفای خود برای پارلمان اعلای اوکراین را منتشر کرد.

یک روز قبل، زلنسکی پیشنهاد داد که یولیا سویردنکو، معاون اول نخست وزیر این کشور، ریاست دولت اوکراین را بر عهده بگیرد. 

رئیس جمهور اوکراین بعد اعلام کرد که شمیگال پس از استعفای خود، سمت وزیر دفاع را بر عهده خواهد گرفت. در عین حال، زلنسکی هیچ اظهار نظری در مورد آینده شغلی رستم عمروف، وزیر دفاع فعلی نکرد./تسنیم

 

 
اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها