آخرین اخبار
۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۵

پیش‌بینی‌های عجیب ترامپ از جنگ اوکراین/ غافلگیری روسیه در راه است؟

پیش‌بینی‌های عجیب ترامپ از جنگ اوکراین/ غافلگیری روسیه در راه است؟
بازدید:۴۵۲
صد آنلاین | امکان تحویل یک سامانه پاتریوت دیگر به اوکراین، اذعان ترامپ به دشواری حل مناقشه اوکراین، واشنگتن بزرگترین حامی کی‌یف، وعده کمک ۱۰۰ میلیاردی بروکسل به اوکراین و ادعای ماکرون درباره اهمیت طرح «ائتلاف داوطلبان» برای صلح، از رویدادهای مهم جنگ هستند.
کد خبر : ۱۷۵۰۷۹
 به گزارش صد آنلاین ،  دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که بطور مستقیم در خصوص گام‌های بعدی در رابطه با روسیه صحبت نخواهد کرد، زیرا می‌خواهد یک «سورپرایز کوچک» تدارک ببیند.  او روز سه‌شنبه در جلسه کابینه خود در کاخ سفید، درباره اقدامات احتمالی علیه روسیه گفت: «به شما چیزی نمی‌گویم، چون ما قصد داریم یک سورپرایز کوچک برای آنها تدارک ببینیم.»

ترامپ در عین حال اطلاعات خاصی در این باره ارائه نکرد و صرفاً  یادآور شد که وظیفه حل و فصل مناقشه اوکراین دشوارتر از حد انتظار او بوده است.

رئیس جمهور آمریکا در نشست کابینه دولت همچنین تاکید کرد که تصویب تحریم‌ها علیه روسیه به تصمیم و "صلاحدید" او بستگی دارد. ترامپ گفت: «این یک لایحه احتمالی است. کاملاً به صلاحدید من بستگی دارد و من آن را با دقت بررسی می‌کنم.» بدین ترتیب وی به این سوال که آیا می‌خواهد کنگره لایحه مذکور را تصویب کند و آیا آماده امضای آن است، پاسخ داد. به گفته وی، سناتورها در حال تصویب تحریم‌های شدید هستند.

 

آمریکا ممکن است سامانه دفاع هوایی پاتریوت را به اوکراین بدهد

روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از منابع خود گزارش داده که کاخ سفید در حال بررسی ارسال یک سامانه پدافند هوایی پاتریوت دیگر به اوکراین است. به نوشته این نشریه، چنین اقدامی می‌تواند اولین تحویل نظامی قابل توجه به کی‌یف باشد که تصمیم آن توسط دولت جدید دونالد ترامپ گرفته شده و نه توسط دولت قبلی به رهبری جو بایدن.

کاخ سفید پیش از این از پنتاگون در خصوص امکان ارائه کمک‌های بیشتر به اوکراین درخواست اطلاعات کرده و در حال بررسی این است که آیا کشورهای غربی نیز می‌توانند سامانه‌های پاتریوت خود را به اوکراین اختصاص دهند یا خیر. طبق محاسبات "وال استریت ژورنال"، اوکراین تاکنون سه سامانه پاتریوت از ایالات متحده، سه سامانه از آلمان و یک سامانه از گروهی از چندین کشور اروپایی دریافت کرده است.

این روزنامه یادآور شده که هنوز مشخص نیست ایالات متحده و متحدان غربی چه تعداد موشک رهگیر قادر به اختصاص برای این سامانه خواهند بود. دلیل آن، ذخایر خالی شده این سلاح‌ها به دلیل درگیری در اوکراین و تشدید اوضاع در منطقه خاورمیانه است.

ترامپ از ارسال سلاح‌های دفاعی به اوکراین خبر داد

در این رابطه، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در جلسه کابینه وزرای دولت در کاخ سفید اعلام کرد که ایالات متحده در حال حاضر در حال  تحویل برخی سلاح‌های دفاعی به اوکراین است. او گفت: "ما برخی سلاح‌های دفاعی را به اوکراین ارسال می‌کنیم."

به گفته ترامپ، خود این تحویل‌ها را مورد تأیید قرار داده است.

در همان روز، پورتال خبری آکسیوس گزارش داد که ترامپ به ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین قول داده که 10 موشک رهگیر برای سامانه موشکی ضد هوایی پاتریوت مستقر در این کشور ارسال کند.

ایالات متحده بزرگترین حامی اوکراین بوده و هست

تمی بروس، رئیس سرویس مطبوعاتی وزارت امور خارجه آمریکا شب گذشته در نشست خبری مرتب خویش به خبرنگاران، اعلام کرد که ایالات متحده هرگز از حمایت از اوکراین خودداری نکرده و قصد دارد به ارائه کمک به کی‌یف ادامه دهد.

او گفت: «ما بزرگترین حامی اوکراین بوده و هستیم. ما به این مردم اهمیت می‌دهیم. ما قصد داریم مطمئن شویم که آنها هر آنچه را که برای دفاع از خود نیاز دارند، در اختیار داشته باشند.»

بروس همچنین یادآور شد که تعلیق اخیر در روند ارسال سلاح به اوکراین به دلیل بررسی‌های استاندارد در ایالات متحده بوده است.

آمادگی سازمان سیا برای ارائه اطلاعاتی درباره سلاح‌های شیمیایی در اوکراین به ترامپ 

جان راتکلیف، رئیس سازمان سیا، آمادگی خود برای ارائه اطلاعات مربوط به استفاده از سلاح‌های شیمیایی در اوکراین به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد.

راتکلیف در جریان جلسه کابینه ریاست جمهوری، تاکید کرد که نمی‌تواند جزئیات چنین داده‌هایی را به صورت عمومی فاش کند، ولی آماده است تا شخصاً این اطلاعات را در اختیار رئیس جمهور قرار دهد. به گفته این مقام اطلاعاتی آمریکا، اگر واقعیت استفاده از سلاح‌های شیمیایی مستند شود، نقض تمام هنجارها و توافق‌های بین‌المللی در مورد نحوه مدیریت درگیری‌ها خواهد بود.

مدیر سیا خطاب به ترامپ افزود: «شما مطمئناً چنین وضعیتی را تحمل نخواهید کرد و به کسی اجازه نخواهید داد که هنجارهای قوانین بین‌المللی را نقض کند.» 

ترامپ پاسخ داد: «دقیقا همینطور است.»

تحریم‌های جدید آمریکا علیه شهروندان و شرکت‌های روسیه و کره شمالی 

وزارت امور خارجه ایالات متحده گزارش داده که دو شهروند و چهار شرکت از روسیه و کره شمالی تحت تحریم‌های جدید ایالات متحده قرار گرفته‌اند و توضیح داد که این تحریم‌ها به دلیل مبارزه با جرایم سایبری اعمال شده‌اند.

طبق اطلاعات این وزارتخانه، شهروند کره شمالی ظاهراً با گروه هکرهای Andariel مرتبط بوده و در استخدام غیرقانونی متخصصان فناوری اطلاعات و همچنین در تلاش برای هک سیستم‌های وزارت خزانه‌داری ایالات متحده دست داشته است. یادآوری می‌شود که شهروند روسی و چهار شرکت مشمول تحریم، ظاهراً در استخدام پرسنل فناوری اطلاعات به منظور ایجاد درآمد برای کره شمالی دست داشته‌اند.

طبق اطلاعات وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، وجوه دریافتی می‌توانسته برای تأمین مالی برنامه‌های کره شمالی برای ایجاد سلاح‌های کشتار جمعی و موشک‌های بالستیک استفاده شده باشد. قرار گرفتن در فهرست تحریم‌ها به این معنی است که دارایی‌های متهمان در ایالات متحده، در صورت وجود، مسدود خواهد شد و شرکت‌ها و شهروندان آمریکایی از تجارت با آنها منع می‌شوند.

در بهار سال جاری دولت جدید ایالات متحده تحریم‌های اعمال شده توسط جو بایدن علیه روسیه را به مدت یک سال تمدید کرد. این تحریم‌ها افراد و شرکت‌های روسی که مقامات آمریکایی آنها را مرتبط با جرایم سایبری و تهدید امنیت ملی ایالات متحده می‌دانند، را تحت تأثیر قرار داده است.

قصد اتحادیه اروپا برای اختصاص 100 میلیارد یورو برای حمایت از اوکراین 

اتحادیه اروپا در حال بررسی امکان ایجاد یک صندوق با بودجه‌ای معادل 100 میلیارد یورویی برای حمایت از اوکراین به عنوان بخشی از برنامه بودجه هفت ساله این اتحادیه برای سال‌های 2028 تا 2034 است. این خبر توسط خبرگزاری بلومبرگ با استناد به منابع و یک سند پیش‌نویس گزارش شده است.

بلومبرگ نوشته است: «این پول می‌تواند بخشی از پیشنهاد اتحادیه اروپا برای بودجه هفت سال آینده باشد که قرار است اواخر ماه جاری ارائه شود. اگر کشورهای عضو تصمیم به انجام این کار بگیرند، تخصیص بودجه از سال 2028 آغاز خواهد شد.»

طبق این اطلاعات، ایجاد این صندوق به درگیری بین روسیه و اوکراین مربوط می‌شود و این اقدام نشان دهنده افزایش بیشتر علاقه کشورهای عضو اتحادیه اروپا به حمایت از نیروهای مسلح اوکراین نسبت به ایالات متحده است. این نشریه یادآور شده: «مکانیسم جدید تأمین مالی از مدل موجود پیروی خواهد کرد که بر اساس آن کمیسیون اروپا به شکل کمک‌های بلاعوض و وام‌های ارزان به اوکراین کمک می‌کند.» تأکید می‌شود که بیشتر پرداخت‌ها به اصلاحاتی مربوط خواهد بود که دولت اوکراین برای عضویت در اتحادیه اروپا باید انجام دهد.

ماکرون وجود «ائتلاف داوطلبان» را نشانه‌ای برای ادامه حمایت از کی‌یف خواند

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه روز سه شنبه طی سخنرانی خود در پارلمان بریتانیا، تاکید کرد که طرح «ائتلاف داوطلبان» از سوی فرانسه و انگلیس به منظور هماهنگی کمک‌ها به اوکراین، نشانه‌ای است مبنی بر اینکه اروپا به حمایت از کی‌یف ادامه خواهد داد. 

او گفت: «این ائتلاف به نشانه‌ای بارز تبدیل شده که اروپایی‌ها هرگز اوکراین را رها نکرده و از این کشور حمایت خواهند کرد.»

رئیس جمهور فرانسه همچنین مدعی شد که پاریس و لندن قصد دارند برای دستیابی به آتش‌بس و رسیدن به «صلحی پایدار» در اوکراین به تلاش خود ادامه دهند.

این در حالی است که پیش از این، روزنامه "پولیتیکو" به فقدان جهت‌گیری هماهنگ در «ائتلاف داوطلبان» برای کمک به اوکراین اشاره کرده بود. منابع این نشریه یادآور شدند که این مشکل تا حدودی در نگرش مقامات لندن به تضمین‌های امنیتی ایالات متحده نهفته است که هنوز ارائه نشده‌اند و کی‌یر استارمر، نخست وزیر بریتانیا، به طور جدی به آنها متکی است.

ابراز تردید رئیس جمهور چک به برقراری صلح در اوکراین در آینده نزدیک

پیتر پاول، رئیس جمهور چک، به دلیل اقدامات موفقیت‌آمیز روسیه در میدان نبرد، در خصوص امکان برقراری صلح در اوکراین در آینده نزدیک تردید دارد. او این موضوع را در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی مطرح کرده و گفت: «من شخصاً نزدیک بودن صلح را باور نمی‌کنم، من بطور کلی  به استدلال‌های روسیه به هیچ وجه اعتماد ندارم. وقتی آنها می‌گویند که هدفشان شکست کامل اوکراین نیست، باید به اظهارات ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه یا سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه این کشور، گوش دهید تا بفهمید که آنها واقعاً چه می‌خواهند.»

به گفته پاول، ظاهراً روسیه به دلیل وضعیت برتر خود در میدان نبرد با اوکراین، در حال حاضر نیازی به مذاکرات صلح نمی‌بیند. این سیاستمدار در پایان گفت: «آنها (مقامات روس) معتقدند که می‌توانند از طریق ادامه اقدامات نظامی خود به دستاوردهای بسیار بیشتری نسبت به مذاکرات دست یابند.»

پاول: اروپا بعد از پایان درگیری می‌تواند به همکاری با روسیه بازگردد

 رئیس جمهور چک در بخش دیگری از این مصاحبه‌، ابراز عقیده کرد که اروپا ممکن است پس از پایان درگیری در اوکراین، همکاری خود با روسیه را از سر بگیرد.

پیتر پاول در این باره توضیح داد: «مسئله این است که چه جایگزین‌هایی در این رابطه داریم؟ ادامه درگیری با روسیه به طور نامحدود؟ چنین رویکردی احتمالاً منجر به تلفات انسانی زیاد برای همه طرفهای درگیر و آسیب جدی به اقتصادهای ما خواهد شد. ما می‌خواهیم و باید از جایی شروع کنیم.»

به گفته وی، پس از پایان درگیری در اوکراین، اروپا قادر خواهد بود به بحث مربوط به مسائل امنیتی با روسیه و همچنین «همکاری و تجارتی که قبلاً وجود داشت» بازگردد.

زلنسکی فرمانی مبنی بر اعمال تحریم علیه پنج شرکت چینی امضا کرد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین روز گذشته فرمانی مبنی بر اعمال تحریم علیه پنج شرکت چینی که گویا محصولات دوگانه‌ای به روسیه صادر می‌کنند را امضا کرد. سند مربوطه در وب‌سایت دفتر رهبر اوکراین منتشر شده است.

طبق این فرمان، دولت اوکراین محدودیت‌هایی را علیه شرکت تولیدکننده و صادرکننده تجهیزات فلزکاری NINGBO BLIN Machinery Co و شرکت تولید و فروش تراشه Shenzhen Jinduobang Technology Co اعمال می‌کند.

علاوه بر این، این تحریم‌ها بر شرکت Suzhou Ecod Precision Manufacturing Co که در زمینه تولید قطعات تجهیزات پزشکی، صنعت هوافضا و صنعت خودرو فعالیت می‌کند، شرکت Central Asia Silk Road International Trade و شرکت Shenzhen Royo Technology Co که در زمینه توسعه نرم‌افزار فعالیت دارد، تأثیر خواهد گذاشت.

این تحریم‌ها شامل مسدود کردن دارایی‌های آنها در اوکراین، محدود کردن عملیات تجاری، جلوگیری از خروج سرمایه به خارج از کشور، لغو مجوزها و محرومیت آنها از تمام جوایز دولتی اوکراین خواهد بود./تسنیم

 
اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها