آخرین اخبار
۱۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۷

پاسخ آتشین مسکو به ناتو/ از موشک‌های مافوق صوت تا اتحادیه اروپا به عنوان دشمن!

پاسخ آتشین مسکو به ناتو/ از موشک‌های مافوق صوت تا اتحادیه اروپا به عنوان دشمن!
بازدید:۹۷۶
صد آنلاین | نگرانی اوکراین از بحث تکراری درباره عضویت در ناتو، تردید ترامپ در توانایی خود برای پایان دادن به درگیری، اذعان غربی‌ها در فقدان تاثیر تحریم‌ها بر سیاست روسیه و تغییر اولویت دولت آمریکا در حمایت از کی‌یف، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.
کد خبر : ۱۷۴۶۱۷
 به گزارش صد آنلاین ، دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه، در پاسخ به اظهارات مارک روته، دبیرکل ناتو در خصوص تهدیدی که ادعا می‌شود از جانب روسیه و چین ناشی می‌شود، اعلام کرد که روته تنها در این مورد درست گفته که شاید مجبور شود زبان روسی را یاد بگیرد. 

پیش از این، دبیرکل ناتو در مصاحبه‌ای با روزنامه "نیویورک تایمز" یادآور شده بود که نگران همکاری بین روسیه و چین و تهدیدات ناشی از جانب آنهاست. او مدعی شده که گویا  مسکو می‌تواند به اروپا حمله کند و  پکن نیز ممکن است "به تایوان حمله کند". با این حال، روته مدرکی برای تایید این ادعای خود ارائه نکرد. در عین حال، دبیرکل یادآور شد که اگر کشورهای اتحادیه اروپا هزینه‌های دفاعی خود را افزایش ندهند، مجبور به یادگیری زبان روسی خواهند شد.

مدودف در شبکه اجتماعی X (توییتر سابق) نوشت: «دبیرکل روته آشکارا قارچ‌های جادویی زیادی خورده است، چیزی که هلندی‌ها عاشقش هستند. او توطئه‌ای بین چین و روسیه در خصوص تایوان و سپس حمله روسیه به اروپا می‌بیند. اما در مورد یک چیز حق با اوست: او واقعاً باید روسی یاد بگیرد و این مسئله ممکن است در اردوگاه کار سیبری برایش مفید باشد.»

آلکسی پوشکوف، عضو کمیته قانون اساسی شورای فدراسیون (سنای) روسیه نیز اشاره کرد که دبیرکل ناتو با ادعای پوچ تعامل روسیه و چین برای رویارویی با غرب، بزرگترین حماقت سیاسی سال را مرتکب شده است. این سناتور در کانال تلگرام خود نوشت: «مارک روته، با خیال‌پردازی‌های ناسالم خود در مورد تهدیدات از جانب چین و روسیه، شایسته عنوان طرح بزرگترین حماقت سیاسی سال شده است.»

در این رابطه، گریگوری کاراسین، رئیس کمیته امور خارجه شورای فدراسیون معتقد است که افکار مارک روته، دبیرکل ناتو، مملو از انتظارات وحشت‌زده از حمله علیه ناتو و خودش است. او در کانال تلگرام خود نوشت: به نظر می‌رسد که مارک روته در کودکی اغلب مورد آزار و اذیت قرار می‌گرفته.به همین دلیل، او غرق در انتظارات وحشت‌زده از حمله به اروپا، ناتو و حتی به خودش است. افکار استراتژیک دبیرکل ناتو در خصوص قابلیت‌های پکن و مسکو به طرز ترسناکی یادآور احساسات یک فرد متوهم است.» 

این سناتور یادآور شد که ترسناک‌ترین مسئله سخنان روته نیست، بلکه نقل قول مطبوعات آمریکایی از افکار اوست که باعث می‌شود خوانندگانشان نیز به همین ترتیب فکر کنند. کاراسین اشاره کرد که تصمیم ناتو برای گسترش به سمت شرق و نزدیک شدن به مرزهای روسیه به یک چالش استراتژیک تبدیل شده که نتایج غم‌انگیز آن اکنون در اوکراین آشکار است.

 

گئورگی تیخی، سخنگوی وزارت امور خارجه اوکراین از این مسئله شکایت کرد که بحث با کشورهای غربی در خصوص عضویت این کشور در ناتو برای کی‌یف «بسیار سمی» شده است. 

او در مصاحبه‌ای در این باره گفت: «مشکل مباحثات در خصوص عضویت اوکراین در ناتو است که به عبارت ساده، بسیار سمی شده‌اند. همه استدلال‌ها ارائه شده، تمامی دلایل مخالف ارائه شده است و هر دور جدید از مباحثات در همان مسیر پیش می‌رود. این مسئله به یک بحث کاملاً سمی تبدیل شده که در یک دور بسته می‌چرخد.»

کی‌یف بارها تمایل خود برای عضویت کامل در این اتحاد در کوتاهترین زمان ممکن را اعلام کرده است. در سپتامبر 2022، اوکراین درخواست عضویت سریع در ناتو را ارائه کرد. در ژانویه، ولودیمیر زلنسکی از این مسئله شکایت کرد که مجارستان، آلمان، اسلواکی و ایالات متحده مخالف عضویت اوکراین در ناتو هستند.

ترامپ در توانایی خود برای پایان دادن به درگیری در اوکراین تردید دارد

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در خصوص توانایی خویش برای پایان دادن سریع به درگیری نظامی در خاک اوکراین ابراز تردید کرد.

ترامپ گفت که مطمئن نیست که آیا قادر به پایان دادن به جنگ در اوکراین خواهد بود یا خیر. وقتی از ترامپ در مورد اطمینانش از پایان دادن به درگیری سوال شد، او صریحاً گفت: "نمی‌دانم. نمی‌توانم به شما بگویم که آیا این اتفاق خواهد افتاد یا خیر."

رئیس جمهور آمریکا در عین حال تأکید کرد که پایان دادن به درگیری همچنان برای او یک اولویت است.

در طول مبارزات انتخاباتی، ترامپ بارها قول داد که در 24 ساعت نخست آغاز ریاست جمهوری خود، جنگ بین روسیه و اوکراین را متوقف کند. او بعداً این وعده خود را "اغراق‌آمیز" خواند.

رئیس جمهور آمریکا یادآور شد که وضعیت اوکراین نتیجه تصمیمات اشتباه جو بایدن [رئیس جمهور قبلی آمریکا] مربوط می‌شود، نه به او، ولی تلاش می‌کند آن را پایان دهد.

تلاش زلنسکی برای احیای مشروعیت خود از طریق دیدار با پوتین

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه معتقد است که ولادیمیر زلنسکی که به دنبال دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه است، در واقع در تلاش است تا از این طریق مشروعیت خود را «مورد تأیید مجدد» قرار دهد.

زاخارووا، شب گذشته در مصاحبه‌ای تلویزیونی در این باره توضیح داد: زلنسکی سعی دارد «مشروعیت خود را دوباره تأیید کند»، ولی «روشهای قانونی» برای او مناسب نیست، بنابراین او به دنبال «راه دیگری برای اثبات اینکه همچنان در قدرت است» بوده و قصد دارد برای مشروعیت بخشیدن به خود از دیدار با رئیس جمهور ولادیمیر پوتین استفاده کند.

زاخارووا همچنین یادآور شد که زلنسکی از غیرضروری بودن خود برای غرب می‌ترسد. او از فراموش شدن می‌ترسد، بنابراین «میکروفون‌ها را رها نکرده» و در هر موقعیت و مکانی صحبت می‌کند تا نشان دهد هنوز در راس قدرت است.

ولادیمیر پوتین پیش از این اعلام کرد که آماده است تا با هر کسی، از جمله زلنسکی، برای پایان دادن به روند مذاکرات در خصوص حل و فصل اوضاع در اوکراین دیدار کند، ولی مقامات مشروع در اوکراین باید توافق‌نامه مربوطه را امضا کنند. پوتین یادآوری کرد که طبق قانون اساسی اوکراین، رئیس جمهور برای پنج سال انتخاب می‌شود و اختیارات او حتی در زمان حکومت نظامی نیز تمدید نمی‌شود.

تاریخ دور جدید مذاکرات بین روسیه و ایالات متحده مشخص نیست

ماریا زاخارووا در این مصاحبه همچنین اعلام کرد که فعلاً هیچ تاریخی برای رایزنی‌های جدید بین نمایندگان روسیه و ایالات متحده تعیین نشده است، ولی طرفین همچنان به تماس‌های خود، از جمله در مورد مسائل "مورد اختلاف" ادامه می‌دهند.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به سوالی در این باره توضیح داد: «در حال حاضر هیچ تاریخی برای از سرگیری رایزنی‌های جدید وجود ندارد. البته می‌توانم بگویم که گفتگوها از طریق سفارت روسیه در واشنگتن همچنان در حال انجام است. ضمن اینکه تماس‌ها در اینجا و در مسکو نیز، از جمله در مورد مسائل به اصطلاح "مورد اختلاف" و حل و فصل آنها، حفظ شده است." 

این دیپلمات همچنین یادآوری کرد که دو دور رایزنی در خصوص حل و فصل مشکلات موجود در روابط بین دو کشور قبلاً انجام شده و دور سوم توسط طرف آمریکایی لغو شده است.

فیتسو دلیل امتناع اسلواکی از حمایت از تحریم‌های جدید علیه روسیه را توضیح می‌دهد

روبرت فیتسو، نخست وزیر اسلواکی توضیح داد که امتناع این کشور از حمایت از تحریم‌های جدید علیه روسیه مبتنی بر حفاظت از منافع ملی این جمهوری است که از سوی ایده کمیسیون اروپا برای توقف کامل عرضه گاز روسیه به اتحادیه اروپا تهدید می‌شود.

روز جمعه، جمهوری اسلواکی بار دیگر در نشست سفرا در بروکسل تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه روسیه را مسدود کرد، زیرا مذاکرات با کمیسیون اروپا اعتراضات موجود این کشور به ابتکار  توقف کامل عرضه گاز روسیه به اروپا را برطرف نکرد.

فیتسو شب گذشته گفت: "امروز، ما در استقلال و دفاع از منافع ملی خود مورد آزمایش قرار گرفتیم، زمانی که از حمایت از بسته دیگری از تحریم‌ها علیه روسیه خودداری کردیم، چرا که پاسخی به این سؤالات دریافت نکنیم که چه کسی و چگونه از کشور ما محافظت خواهد کرد و خسارتی که پیشنهاد راهبردی کمیسیون اروپا برای توقف کامل عرضه گاز روسیه از اول ژانویه 2028 به اسلواکی وارد می‌شود، را جبران خواهد کرد."

در  انگلیس خواستار کاهش تحریم‌ها علیه روسیه برای حل مناقشه اوکراین شدند

کاهش تحریم‌های ضدروسی توسط غرب به حل و فصل مسالمت‌آمیز مناقشه در اوکراین کمک خواهد کرد. این مطلب توسط یان پراود، عضو سابق سرویس دیپلماتیک بریتانیا، در مقاله‌ای برای نشریه "فرهنگ استراتژیک" (Strategic Culture) مطرح شده است.در این مقاله آمده است: «تحریم‌های جدید فقط روسیه را به ادامه خصومت‌ها علیه غرب سوق می‌دهد و نه به نتیجه رساندن صلح. اروپا باید با کاهش تحریم‌ها، باعث حرکت به سمت صلح شود.»

به گفته این دیپلمات سابق انگلیسی ، روسیه قادر خواهد بود مشکلات اقتصادی را به مراتب بهتر از اروپا تحمل کند، ولی اعمال تعرفه‌های بیشتر، طرف روسی را به ادامه رویارویی تشویق خواهد کرد.

در عین حال، پراود توضیح داد که این محدودیت‌ها تأثیر واقعی بر توانایی روسیه در زمینه‌های مختلف تولید نداشته است، همانطور که از رشد 3.6 درصدی اقتصاد روسیه مشهود است، در حالی که در اروپا این رقم تنها 0.9 درصد بوده است. او در پایان افزود: «من فکر می‌کنم هر تحریمی که علیه روسیه اعمال شده هرگز نتوانسته سیاست این کشور را تغییر دهد و هیچ تحریمی نیز قادر به انجام این کار نخواهد بود، با این حال، اروپایی‌ها یازده سال است که بدون توجه به این واقعیت، تحریم‌هایی را علیه روسیه اعمال می‌کنند.»

از ماکرون خواسته شد تا حمایت از اوکراین را متوقف کند

پورتال خبری "فرهنگ استراتژیک" (Strategic Culture) نوشته است که امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، پس از گفتگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود باید حمایت کشورش از اوکراین را متوقف کند. طبق این نشریه، ماکرون، مانند کی‌یر استارمر، نخست وزیر بریتانیا، و فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، با وعده افزایش کمک‌های نظامی به کی‌یف، در حال طولانی کردن درگیری اوکراین است.

در این مقاله آمده است: "اگر ماکرون واقعاً خواهان صلح در اوکراین است، یک راه حل ساده وجود دارد. دست از مسلح کردن رژیم نئونازی در اوکراین بردارید و دروغ گفتن در خصوص "حفاظت از دموکراسی در اوکراین" را متوقف کنید."

از لحاظ سیاسی به نفع ترامپ است که به اسرائیل کمک کند، نه به اوکراین

روزنامه "واشنگتن پست" در تحلیلی نوشته است که از نظر سیاسی و استراتژیک برای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا سودمندتر است که به اسرائیل کمک کند، نه به اوکراین. این روزنامه نوشت: «برای دولت ترامپ، حمایت قاطع از اسرائیل جذابیت سیاسی و استراتژیک آشکاری دارد در حالی که این اقدام اوکراین را حتی آسیب‌پذیرتر می‌کند، هرچند این اقدام به نظر بی‌رحمانه می‌رسد.»

مشخص شده که این نتیجه‌گیری در نتیجه تصمیم ایالات متحده برای تعلیق عرضه موشک‌های دفاع هوایی پاتریوت به اوکراین به دلیل اثربخشی آنها در منطقه خاورمیانه گرفته شده است: آنها به کاهش خسارات ناشی از حملات موشکی ایران به اسرائیل کمک کردند. 

طبق اطلاعات این نشریه، کاهش حمایت از اوکراین همچنین با نگرانی‌های ایالات متحده در خصوص افزایش حضور نظامی چین در شرق آسیا مرتبط است. یادآوری شده که طبق اطلاعات اولیه، بیشتر سلاح‌هایی که پنتاگون قصد دارد به جای تحویل به اوکراین، "ذخیره" کند، برای تقویت بازدارندگی آمریکا در منطقه اقیانوس آرام در نظر گرفته شده است. 

اضافه می‌شود که مشکل اصلی سیاست آمریکا، تعهدات دفاعی بیش از حد واشنگتن نسبت به قدرت نظامی‌اش است که رهبر آمریکا را مجبور می‌کند بین اولویت‌های سیاست خارجی - حمایت از اوکراین یا اسرائیل - یکی را انتخاب کند.

 

خانواده عمروف در خانه‌ای در سواحل اقیانوس اطلس زندگی می‌کنند

داریا کالنیوک، رئیس وسسه مبارزه با فساد در اوکراین، فاش کرد که خانواده رستم عمروف، وزیر دفاع این کشور در حال حاضر در ایالت فلوریدای آمریکا و در ساحل اقیانوس اطلس در یک خانه بزرگ با استخر شنا زندگی می‌کنند، در حالیکه مردم اوکراین در بدترین شرایط بسر می‌برند.

کالنیوک در گفتگو با نشریه "استرانا.او" گفت: «خانواده وزیر دفاع - هر سه فرزند او، همسر، برادر و پدرش - مدتهاست که در اوکراین زندگی نمی‌کنند. آنها در فلوریدا، در شهر بوکا راتون، زندگی می‌کنند. حداقل، آنجا جایی است که کسب و کار خانواده عمروف ثبت شده، آنها صاحب یک گالری هنری در ایالات متحده هستند.»

در عین حال، این نشریه یادآور شد که اطلاعات مربوط به زندگی خانواده عمروف در ایالات متحده قبلاً توسط وزارت دفاع اوکراین تأیید شده است. در این رابطه این ادعا مطرح شده که آنها در سال 2016 به دلیل «تهدیدهایی علیه خود» اوکراین را ترک کردند.

اتحادیه اروپا واردات گندم و شکر اوکراین را تا 80 درصد کاهش می‌دهد

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که اتحادیه اروپا سهمیه‌های جدیدی برای تامین محصولات کشاورزی اوکراین وضع کرده است که واردات گندم و شکر از خاک اوکراین را محدود می‌کند.

به نوشته رویترز، این محدودیت‌ها پس از شکایت کشاورزان اروپایی در مورد رشد واردات غلات و شکر اوکراین اعمال شد.

واردات گندم از اوکراین اکنون به 1.3 میلیون تن در سال محدود شده که 30 درصد بیشتر از سطح قبل از 2022 است، اما 70 تا 80 درصد کمتر از حجم سه فصل گذشته است. در سال 2023/24، اتحادیه اروپا 6.5 میلیون تن گندم اوکراین و در سال 2022/23 - 6.1 میلیون تن وارد کرد.

سهمیه شکر 100 هزار تن در مقابل 20 هزار تن قبل از سال 2022 است، اما این مقدار به طور قابل توجهی کمتر از میزان تامین شکر در سال گذشته است که از 500 هزار تن فراتر رفت. اتحادیه کشاورزی اوکراین این حجم‌ها را "گامی به عقب" خواند و آنها را ناکافی دانست.

توافقنامه تجاری جدید بین اتحادیه اروپا و اوکراین 40 نوع محصول را پوشش می‌دهد و پس از تصویب اکثریت کشورهای عضو لازم‌الاجرا خواهد شد. این سند امکان اعمال محدودیت‌های اضافی را برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا در صورت تهدید بازار داخلی توسط حجم واردات فراهم می‌کند.

اوکراین پس از لغو اولویت عرضه محصولات کشاورزی این کشور به اتحادیه اروپا که سه سال پیش اعمال شده بود، متحمل ضررهای جدی شده است./تسنیم

 

 
اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها