آخرین اخبار
۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۳

چین نسبت به آغاز تنش‌های جدید اقتصادی از سوی آمریکا هشدار داد

چین نسبت به آغاز تنش‌های جدید اقتصادی از سوی آمریکا هشدار داد
بازدید:۱۷۹
صد آنلاین | سخنگوی وزارت بازرگانی چین ضمن رد اظهارات طرف آمریکایی مبنی بر نقض توافقات از سوی چین، آمریکا را به آغاز یک‌جانبه تنش‌های جدید اقتصادی متهم کرد و اتهامات اخیر آن کشور مبنی بر نقض توافقات ژنو از سوی چین را بی‌اساس دانست.
کد خبر : ۱۶۹۹۲۱
به گزارش صد آنلاین،   سخنگوی وزارت بازرگانی چین روز دوشنبه در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر نقض توافقات از سوی چین اظهار داشت: پس از انتشار «بیانیه مشترک گفت‌وگوهای اقتصادی چین و آمریکا در ژنو» در تاریخ 12 مه (22 اردیبهشت)، چین مطابق توافقات صورت‌گرفته، برخی اقدامات تعرفه‌ای و غیرتعرفه‌ای متقابل علیه آمریکا را لغو یا به حالت تعلیق درآورد.
وی افزود:چین با رویکردی مسئولانه، با جدیت به اجرای توافقات پرداخته و همواره از منافع مشروع خود دفاع کرده است. در مقابل، آمریکا پس از گفت‌وگوهای ژنو، اقدام به اعمال محدودیت‌های تبعیض‌آمیز جدید علیه چین کرده، از جمله انتشار دستورالعمل‌هایی برای کنترل صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی، ممنوعیت فروش نرم‌افزار طراحی تراشه (EDA) به چین اعمال کرده است.

سخنگوی وزارت بازرگانی چین این اقدامات آمریکا را نقض آشکار توافقات رؤسای جمهور دو کشور در تماس تلفنی 17 ژانویه و تخریب‌کننده اعتماد حاصله در مذاکرات ژنو توصیف کرد. وی افزود که آمریکا به‌جای تأمل در رفتار خود، چین را به‌صورت بی‌اساس متهم می‌کند و این کاملاً مغایر با واقعیت است. چین این اتهامات را قاطعانه رد می‌کند.

رسانه دولتی چین: آمریکا باید قدر حسن نیت چین را بداند

او تصریح کرد که بیانیه مشترک ژنو، نتیجه‌ای دشوار اما مهم در سایه احترام متقابل و گفت‌وگوی برابر بود و از آمریکا خواست تا هر چه سریع‌تر اشتباهات خود را اصلاح کرده و به‌همراه چین، از توافقات ژنو حفاظت کند و به روابط اقتصادی دو کشور ثبات و پایداری ببخشد.

این سخنگو همچنین هشدار داد: اما در صورتی که آمریکا همچنان به روند فعلی ادامه دهد و منافع چین را نقض کند، چین نیز با قاطعیت اقدامات متقابل انجام خواهد داد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز جمعه (30 مه) در شبکه‌های اجتماعی مدعی شد که چین «به‌طور کامل» توافق تعرفه‌ای را نقض کرده است. نماینده تجاری آمریکا، گریر، نیز در مصاحبه‌ای در همان روز گفت که پیشرفت چین در اجرای تعهداتش بسیار کند بوده و غیرقابل‌قبول است.

آمریکا به‌ویژه از کندی روند لغو محدودیت‌های صادرات عناصر نادر خاکی توسط چین ناراضی است و این موضع‌گیری‌ها احتمال تشدید دوباره تنش‌های تجاری میان دو کشور را افزایش داده است.

واشنگتن: آمریکا و چین برای کاهش کسری تجاری به توافق رسیدند

واکنش رئیس اتاق بازرگانی آمریکا در چین

این اظهارات درحالیست که مایکل هارت، رئیس اتاق بازرگانی آمریکا در چین، اعلام کرد که چین مانعی برای صادرات عناصر نادر خاکی ایجاد نکرده و در روزهای اخیر روند صدور مجوزهای صادراتی این مواد حیاتی به‌تدریج در حال تسهیل است.

هارت در این باره گفت: ما شاهد آن هستیم که برخی مجوزها در حال صدور هستند. البته روند کار کندتر از آن چیزی است که صنایع انتظار دارند... بخشی از این تأخیر ناشی از آن است که چین در حال استفاده از یک سیستم جدید برای بررسی و تأیید صادرات است، نه اینکه به‌طور کلی از صادرات جلوگیری کند.

موضوع تسهیل صادرات مواد معدنی حیاتی به‌ویژه عناصر نادر خاکی، به یکی از محورهای اصلی تنش تجاری میان چین و آمریکا تبدیل شده است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز جمعه گذشته مدعی شد که چین توافق تجاری انجام‌شده در ژنو را نقض کرده است. این اظهارات پس از آن مطرح شد که برخی مقامات آمریکایی از کندی روند صادرات این عناصر از چین ابراز نارضایتی کرده بودند.

بر اساس توافق انجام‌شده در ژنو در تاریخ 22 اردیبهشت، دو کشور پذیرفتند طی 90 روز آینده بخشی از تعرفه‌های اعمال‌شده را کاهش دهند. در پی این توافق، چین ممنوعیت صادرات محصولات نظامی و غیرنظامی به 28 شرکت آمریکایی را به حالت تعلیق درآورد؛ محصولاتی که برخی از آن‌ها ممکن است شامل عناصر نادر خاکی باشند./تسنیم

 
اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها