به نوشته اسپوتنیک، الکساندر ویندیکتوف، معاون دبیر شورای امنیت روسیه، در اظهاراتی اعلام کرد که برخی از نمایندگان این کشورها علیرغم «رویکردهای خصمانهشان نسبت به روسیه»، تمایل خود را برای حضور در این مجمع ابراز کردهاند.
شورای امنیت روسیه تأکید کرد که بیش از 125 هیئت از بیش از 100 کشور حضور خود را در این دوره از مجمع تأیید کردهاند.
مجمع بینالمللی امنیتی مسکو، که از سال 2011 بهصورت سالانه برگزار میشود، بهعنوان یکی از مهمترین رویدادهای امنیتی در جهان شناخته میشود. این مجمع با هدف بررسی و تبادل نظر در خصوص مسائل امنیتی جهانی، منطقهای و همکاریهای بینالمللی در حوزه امنیت برگزار میشود و بستری برای گفتوگو میان مقامات دفاعی، کارشناسان و تحلیلگران از کشورهای مختلف فراهم میآورد.
در سالهای اخیر، بهویژه پس از آغاز بحران اوکراین در سال 2014 و تشدید تنشها میان روسیه و کشورهای غربی، این مجمع به محلی برای بیان دیدگاههای روسیه در خصوص نظم جهانی و نقد سیاستهای یکجانبهگرایانه غرب تبدیل شده است. در دورههای گذشته، روسیه تلاش کرده است تا با دعوت از کشورهای مختلف، از جمله کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین، نشان دهد که در حال شکلدادن به یک نظم جهانی چندقطبی است که در آن، نقش کشورهای غیرغربی پررنگتر خواهد بود.
در یازدهمین دوره این مجمع در سال 2023، حضور نمایندگان 76 کشور نشان داد که علیرغم تلاشهای غرب برای منزویکردن روسیه، این کشور همچنان قادر است تا حمایت کشورهای متعددی را جلب کند. در آن دوره، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، تأکید کرد که برگزاری چنین رویدادهایی نشاندهنده شکلگیری یک جهان چندقطبی است و بسیاری از کشورها آماده دفاع از منافع ملی خود هستند.
در سالهای اخیر، روسیه فهرستی از کشورهای «غیردوست» را منتشر کرده است که شامل کشورهایی میشود که بهزعم مسکو، سیاستهای خصمانهای علیه روسیه اتخاذ کردهاند. آمریکا، انگلیس، لهستان و کشورهای بالتیک از جمله این کشورها هستند. با این حال، روسیه با دعوت از این کشورها به مجمع امنیتی مسکو، نشان میدهد که همچنان به گفتوگو و تبادل نظر با آنها علاقهمند است، حتی اگر روابط دوجانبه در سطح پایینتری قرار داشته باشد./ عصر ایران