به گزارش صد آنلاین، گزارشها نشان میدهند هدف اصلی ترامپ جذب سرمایهگذاریهای کلان از کشورهای ثروتمند خلیج فارس مانند عربستان سعودی، قطر و امارات است. این کشورها متعهد به سرمایهگذاریهای چندمیلیارد دلاری در حوزههای انرژی، فناوری و نظامی در آمریکا شدهاند.
منافع شخصی و خانوادگی: سفر اریک ترامپ (پسر او) پیش از این به قطر و امارات برای نظارت بر معاملات املاک و ارز دیجیتال، نشاندهنده پیوند احتمالی بین سفرهای سیاسی و منافع اقتصادی خانواده ترامپ است.
تأیید مشاوران کاخ سفید: مسائل امنیتی محور اصلی گفتگوها نیستند و این موضوع تأکیدی بر اولویت تجارت است.
رقابت کشورهای خلیج فارس: این کشورها میکوشند نفوذ خود را از طریق سرمایهگذاری در آمریکا به دستاوردهای استراتژیک تبدیل کنند، مثلاً خرید تسلیحات پیشرفته یا تقویت جایگاه بهعنوان شریک امنیتی واشنگتن.
مناقشات منطقهای: اگرچه موضوعاتی مانند غزه، برنامه هستهای ایران و عادیسازی روابط عربستان با اسرائیل مطرحاند، اما به نظر میرسد در این سفر نقش حاشیهای دارند.
بیاعتنایی به اسرائیل: عدم بازدید ترامپ از سرزمینهای اشغالی نشاندهنده کاهش توجه به متحدان سنتی در مقایسه با اولویتهای تجاری است.
رویکرد معاملهگرایانه ترامپ: سیاست خارجی او همواره بر پایه «امتیازگیری اقتصادی» استوار بوده است. کشورهای خلیج فارس با داراییهای مالی عظیم، هدف ایدهآلی برای این استراتژی هستند.
واکنش به دولت بایدن: کشورهای عربی از بیتوجهی بایدن به نیازهای امنیتی خود ناامید شدهاند و بازگشت ترامپ را فرصتی برای جبران و تنوعبخشی به روابط میدانند.
اگرچه اهداف سیاسی مانند تثبیت جایگاه آمریکا در خاورمیانه و مدیریت تنشها بهطور غیرمستقیم دنبال میشوند، اما اولویت اصلی این سفر، منافع تجاری و اقتصادی است. ترامپ با تکیه بر ثروت کشورهای عربی، میکوشد همزمان هم اقتصاد آمریکا را تقویت کند و هم پایه های نفوذ خانوادگی و سیاسی خود را محکمتر سازد. این رویکرد، بازتابی از تغییر جهت واشنگتن به سمت سیاستهای «اقتصادمحور» در قبال خاورمیانه است./ خبر آنلاین