گیاه شکر تیغال سرشار از مواد آنتیاکسیدان است و به عنوان یک ماده ضد سرطان طبیعی شناخته میشود. استفاده از شکر تیغال برای سلامت دستگاه گوارش مفید است، خاصیت ملین دارد و به درمان یبوست کمک میکند. شکر تیغال به دلیل خاصیت خلطآوری برای درمان سرفه، سیاه سرفه و سرماخوردگی مفید است.
شکر تیغال شدت اخلاط و سوزش مری را تسکین میدهد. تحقیقات نشان داده است، استفاده از عصاره گیاه شکر تیغال از طریق حداقل یک یا چند مکانیسم میتواند ترشح اسید معده را منظم و نیز خاصیت ضد زخم داشته باشد و استفاده از آن برای درمان زخم معده مفید است.
گیاه شکر تیغال اثر مثبتی بر تقویت حافظه و قدرت یادگیری دارد و برای رفع افسردگی مفید است.
در طب سنتی از ترکیب گیاه شکر تیغال با ژلاتین در آب جوش، برای درمان سرفهای که بر اثر غلبه خون و صفرا است، استفاده میشود. این ترکیب، خشونت ششها را برطرف کرده و صدا را باز میکند. ترکیب شکر تیغال، شکر و ترنجبین میتواند التهابات گرفتگی صدای کودکانی را که زیاد گریه میکنند، بهبود بخشد. همچنین مصرف این گیاه برای تقویت صدا و حنجره بسیار مفید است و استفاده از آن، برای رفع خشکی و سوزش گلو موثر است.
از دیگر خواص گیاه شکر تیغال، کمک به تقویت عضلات است و مصرف آن، انعطاف پذیری ستون مهرهها را افزایش میدهد. در طب سنتی از خواص شکر تیغال، برای درمان فشار خون بالا، تصلب شرایین و سکته قلبی استفاده میشود. این گیاه همچنین برای پایین آوردن تب و درمان تکرر ادرار مفید است.
از دیگر خواص شکر تیغال می توان به موارد زیر اشاره کرد :
ضد سرطان، شکرتیغال به دلیل داشتن اثرات آنتی اکسیدانتی تری هالوز یک مادهی ضد سرطانی محسوب می گردد.
تسکین سوزش مری
درمان چاقی
درمان افسردگی
رفع خشکی گلو و معده
درمان یبوست، به دلیل خاصیت ملین بودن در درمان یبوست مفید است.
تقویت و تنظیم دستگاه گوارش
تقویت صدا و حنجره
رفع خشونت ششها
درمان سرفه، سیاه سرفه و سرماخوردگی،به دلیل داشتن خاصیت خلط آوری برای درمان موارد مذکور مفید است.
مضرات مصرف شکر تیغال :
مصرف شکر تیغال در افرادی که مبتلا به فشارخون هستند باید با احتیاط باشد.
زیادهروی در مصرف آن، حالت تهوع ایجاد میکند.
میزان توصیه شده برای مصرف شکر تیغال هجده گرم است.
اگر پیلهی شکر تیغال را تهیه کردید؛ حتما آن را بشکنید و حشرهی سیاه رنگ درون آن را جدا کرده و آن را پاک کنید.