به گزارش صد آنلاین، هشت کارگر پاکستانی در تعمیرگاهی در شهرستان مهرستان سیستان و بلوچستان توسط افراد مسلح ناشناس کشته شدند. این حادثه تلخ، واکنشهای گستردهای از سوی مقامات ایران و پاکستان در پی داشته است.
این حمله که در بامداد روز شنبه، بیستوسوم فروردینماه رخ داد، منجر به کشته شدن دستکم ۸ تبعه پاکستان شد. قربانیان در تعمیرگاهی در روستای «هیزآباد پایین» مهرستان مشغول به کار و زندگی بودند. مهاجمان پس از ورود به تعمیرگاه، دست و پای آنها را بسته و سپس از فاصله نزدیک آنها را به ضرب گلوله کشتند. اجساد در همان محل، در حالی که دست و پایشان بسته بود، کشف شد.
از میان قربانیان، پنج نفر با نامهای «دلشاد» (مالک تعمیرگاه)، «نعیم» (پسر دلشاد)، «جعفر»، «دانش» و «ناصر» شناسایی شدهاند. این افراد همگی از ایالت پنجاب پاکستان بودند. محل وقوع حادثه، در پنج کیلومتری مرکز شهرستان مهرستان واقع شده است.
نیروهای امنیتی ایران بلافاصله پس از حادثه وارد منطقه شدند و تدابیر شدید امنیتی برقرار کردند. اگرچه هنوز اطلاعاتی درباره انگیزه مهاجمان یا هویت آنان منتشر نشده، تحقیقات رسمی آغاز شده است.
وزارت امور خارجه پاکستان با انتشار بیانیهای، اعلام کرد که این موضوع را با مقامات ایرانی بهطور مستمر دنبال میکند. سفارت ایران در اسلامآباد نیز با تأیید این خبر، ضمن ابراز تأسف عمیق، از آغاز تحقیقات فوری از سوی پلیس ایران خبر داد.
سخنگوی سفارت ایران اظهار داشت: «مرگ شهروندان پاکستانی در خاک ایران را با کمال تأسف تأیید میکنیم. پلیس ایران بلافاصله تحقیقات را آغاز کرده و عاملان این جنایت مجازات خواهند شد.» او همچنین افزود هماهنگیها برای بازگرداندن اجساد قربانیان به کشور پاکستان در حال انجام است.
شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان، این اقدام وحشتناک را محکوم کرده و به خانوادههای قربانیان تسلیت گفت. وی تأکید کرد: «تروریسم، تهدیدی جدی برای منطقه است و هماهنگی دولتی میان کشورهای همسایه برای مقابله با آن ضروری است.» علاوه بر این، وی خواستار پیگرد سریع عاملان این حادثه از سوی دولت ایران شد.
سید محسن نقوی، وزیر کشور پاکستان، نیز با ابراز اندوه شدید از وقوع این حادثه، همدردی خود را با خانوادههای قربانیان اعلام کرد. او قول داد تمامی تلاشها برای تحقق عدالت انجام شود.
گروه جداییطلب مسئولیت حمله را پذیرفت
طبق گزارشهای منتشر شده، گروه جداییطلب موسوم به «ارتش ملی بلوچستان» (BNA) مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته و مدعی شده است که قربانیان از اعضای نهادهای امنیتی پاکستان بودند.
این حادثه دومین مورد از حملات مرگبار علیه اتباع پاکستانی در استان سیستان و بلوچستان طی چند ماه گذشته بوده است. پیشتر نیز در بهمنماه ۱۴۰۳، ۹ شهروند پاکستانی در سراوان در حملهای مشابه جان خود را از دست داده بودند. /رکنا