آخرین اخبار
۲۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۸
استیو ویتکاف کیست؟ از دوستی با ترامپ تا مذاکره با ایران
بازدید:۵۷۹
استیو ویتکاف، تاجر میلیاردر نیویورکی و دوست نزدیک ترامپ، این بار به عنوان نماینده آمریکا در مذاکرات با ایران ظاهر شده است. مردی که مسیر شغلی خود را از وکالت آغاز کرد و با ثروتی 4 میلیارد دلاری به یکی از تاثیرگذارترین چهره‌های اقتصادی آمریکا تبدیل شد. اما آیا این تاجر 68 ساله که تجربه موفق مذاکرات غزه را در کارنامه دارد، می‌تواند در میز مذاکره با دیپلمات‌های کارکشته ایران هم موفق باشد؟
کد خبر : ۱۵۸۶۴۷

به گزارش صدآنلاین، این روزها که خبر مذاکره ایران و آمریکا داغ شده خیلی‌ها می‌خواهند بدانند استیو ویتکاف کیست که قرار است به عنوان نماینده امریکا با سید عباس عراقچی؛ وزیر امور خارجه ایران مذاکره کند. طبق بیوگرافی استیو ویتکاف مذاکره کننده آمریکایی با عراقچی، یکی از دیپلمات‌های امریکاییست که ابتدا کارش را به عنوان وکیل شروع کرد و بعدا با فعالیت در زمینه املاک به یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاران امریکایی تبدیل شد. بعد از انتخاب ترامپ؛ چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا در ۲۰۲۴ اعلام شد که ویتکاف امریکا یی به دلیل روابط نزدیکی با قطری‌ها دارد و ارتباطات خوبی با خاورمیانه ایجاد کرده است به عنوان نماینده امریکا حضور پیدا خواهد کرد. 


تولد و سن استیو ویتکاف

استیو چارلز ویتکاف (Steven Charles Witkoff) متولد ۱۵ مارس ۱۹۵۷ در نیویورک و ۶۸ ساله است و پدرش یکی از تولیدکنندگان لباس در نیویورک بود و یهودی هستند. پدربزرگ‌های مادری و پدری او مهاجرانی از روسیه بودند و در زمان امپراطوری روسیه متولد شدند.
نحوه آشنایی استیو ویتکاف با دونالد ترامپ

ویتکاف بعد از فارغ‌التحصیلی در شرکت حقوقی Dreyer & Traub در نیویورک مشغول به کار بود و همان‌ جا با دونالد ترامپ که یکی از مشتریان این شرکت بود آشنا شد. جالب است بدانید که ویتکاف طی دوره اول ریاست جمهوری ترامپ یکی از مهم‌ترین حامیان او بود و طی همه‌گیری کرونا رهبری گروه صنعتی احیای اقتصادی بزرگ آمریکا را برعهده داشت. این دوستی و همکاری ادامه داشت تا سال ۲۰۲۴ که در طول مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری ۲۰۲۴ مجدد از ترامپ حمایت کرد و به عنوان رئیس مشترک کمیته تحلیف برگزیده شد.
خانواده استیو ویت کاف

او با لورن جیل راپوپورت که در اوایل شروع کارش در منهتن با او همکار بود ازدواج کرده است. همسر ویتکاف او را در امور تجاری حمایت می‌کند و سه پسر دارند که یکی از آن‌ها به نام اندرو به علت مصرف بیش از حد مواد مخدر مُرد اما دو پسر دیگر آن‌ها در دنیای تجارت مشغول به فعالیت‌اند.
نقش ویتکاف نماینده ترامپ در آتش بس حماس و اسرائیل در ۲۰۲۳

سال ۲۰۲۳، ویتکاف نماینده ترامپ همراه با برت مک گورک و شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر قطر، در مذاکرات آتش‌بس ۲۰۲۳ جنگ غزه برای تبادل گروگان بین اسرائیل و حماس به عنوان نماینده ایالات متحده آمریکا حضور داشت. بعد از تبادل گروگان‌ها طی این آتش بس موقت، نیویورک تایمز درباره نقش ویتکاف ترامپ این‌طور نوشت: “شیوه مذاکره مستقیم، صریح و تهاجمی ویتکاف به تضمین توافق آتش‌بس کمک کرد که بر اساس آن ۳۳ گروگان که توسط حماس نگهداری می‌شد با حدود ۱۰۰۰ اسیر فلسطینی مبادله شد.” در نهایت، ویتکاف شخصا وارد اسرائیل شد و به غزه رفت تا روی انجام شدن آتش‌بس بین اسرائیل و حماس نظارت داشته باشد.

بههمین دلیل می‌توان گفت ترامپ به مهارت مذاکره او اعتماد دارد و برای مذاکرات ایران و آمریکا او را انتخاب کرده است. جالب است بدانید که مقام ویتکاف نماینده ترامپ پیش از این وجود نداشت ولی او حالا علاوه‌بر مذاکره در خاورمیانه نماینده غیررسمی دونالد ترامپ برای انجام برخی مذاکرات با پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، نیز هست. به گزارش برخی منابع معتبر امریکایی ویتکاف به دستو ترامپ برای داشتن یک کانال مذاکره مخفیانه گاهی با پوتین دیدار می‌کند.
استیو ویت کاف و ایران 

یکی از سرسخت‌ترین حامیان خروج امریکا از برجام، ویتکاف، مذاکره کننده آمریکا یی و مورد قبول ترامپ است. در این راستا می‌توان به حمایت و دوستی چند دهه‌ای ترامپ و ویتکاف اشاره کرد. این در حالیست که به زودی عراقچی و ویتکاف پای میز مذاکره خواهند رفت در حالی که قبلا جرد کوشنر، داماد ترامپ، مسئول مذاکره ایران آمریکا بود. برخی از سیاستمداران امریکایی می‌گویند ویتکاف تجربه سیاسی کافی برای مذاکره ایران و آمریکا ندارد 
ظریف و ویتکاف؛ ماجرای توئیت ظریف چیست؟

محمدجواد ظریف؛ وزیر امور خارجه ایران از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰، درباره مذاکره مستقیم ایران و آمریکا که به زودی آغاز می‌شود گفت حالا دیگر توپ در زمین امریکاست و ایران انتخاب درست را کرده و این امریکاست که باید برای بهبود شرایط منطقه تلاش کند. او مذاکره ویتکاف عراقچی را در صورتی مثبت می‌داند که توافق ایران و آمریکا براساس احترام به حقوق ملی مردم پیش برود.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها