۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۹
زنی که بلای جان نتانیاهو شد/ فرانچسکا آلبانیزه کیست؟
بازدید:۴۳۱
صد آنلاین | در میان فشارهای شدید آمریکا و اسرائیل، مأموریت گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر، تمدید شده، اتفاقی که به تداوم کابوس بی‌بی بدل شده است.
کد خبر : ۱۵۷۵۶۷

به گزارش صد آنلاین،  زنی که روی روان نتانیاهوست و در همه این ماه‌ها تک‌صدای رسایی از سازمان ملل متحدی بوده که در همه این اتفاقات موضعی عجیب داشته است. حالا شورای حقوق‌بشر سازمان ملل متحد اعلام کرده که فرانچسکا آلبانیزه می‌تواند تا سال 2028 در سمت خود باقی بماند. اما فرانچسکا آلبانیزه کیست؟

 

یک وکیل آزاده

فرانچسکا آلبانیزه  وکیل بین‌المللی، فعال دانشگاهی و حقوق‌دان ایتالیایی است که به دلیل فعالیت‌هایش در زمینه حقوق بشر، به‌ویژه در ارتباط با سرزمین‌های اشغالی فلسطین، شناخته شده است. او در سال ۱۹۷۷ در ایتالیا متولد شد و در حال حاضر به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در سرزمین‌های اشغالی فلسطین مشغول به کار است. 

تحصیل در ایتالیا و انگلیس

فرانچسکا آلبانیزه مدرک حقوق خود را از دانشگاه پیزا دریافت کرد و سپس کارشناسی ارشد خود را در رشته حقوق بشر از دانشگاه سواس لندن به پایان رساند. این تحصیلات پایه‌ای محکم برای فعالیت‌های بعدی او در زمینه حقوق بین‌الملل و حقوق بشر فراهم کرد.

 

ایستاده در مقابل شیطان

او از سال ۲۰۲۲ به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور سرزمین‌های اشغالی فلسطین برای یک دوره سه‌ساله منصوب شد و اولین زنی است که این سمت را بر عهده گرفته است. او پیش از این نیز به عنوان پژوهشگر وابسته در مؤسسه مطالعات مهاجرت بین‌المللی دانشگاه جورج‌تاون و مشاور ارشد در زمینه مهاجرت و آوارگی اجباری در سازمان غیرانتفاعی رنسانس عربی برای دموکراسی و توسعه (ARDD) فعالیت داشته است. او در طول حرفه‌اش بر مسائل حقوق بشر، به‌ویژه در مناطق درگیری مانند فلسطین، تمرکز داشته و به دلیل مواضع صریحش در قبال سیاست‌های رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی شناخته می‌شود. آلبانیزه از منتقدان سرسخت اشغالگری اسرائیل است و در گزارش‌های خود بارها به موضوعاتی چون نسل‌کشی، آپارتاید و استعمارگری صهیونیست‌ها اشاره کرده است.

 

گزارش علیه نسل کشی

آلبانیزه در اولین گزارش خود به عنوان گزارشگر ویژه، از کشورهای عضو سازمان ملل خواست تا طرحی برای پایان دادن به آنچه او «اشغالگری استعماری اسرائیل و رژیم آپارتاید» می‌نامید، تدوین کنند. او همچنین در گزارش‌های بعدی خود، به‌ویژه پس از تشدید درگیری‌ها در غزه، اسرائیل را به ارتکاب نسل‌کشی علیه فلسطینی‌ها متهم کرد و اظهار داشت که شواهد کافی برای این ادعا وجود دارد. این مواضع با واکنش تند اسرائیل مواجه شده که گزارش‌های او را تحریف واقعیت خوانده است، در حالی که بسیاری از کشورهای عربی و اسلامی از او حمایت کرده‌اند. او همچنین از انفعال جامعه بین‌المللی در قبال وضعیت فلسطین انتقاد کرده و آمریکا را به دلیل حمایت بی‌قید و شرط از اسرائیل مورد سرزنش قرار داده است.

 

زنی که مدام تهدید می‌شود

آلبانیزه اعلام کرده که به دلیل فعالیت‌هایش با تهدیدهایی مواجه شده است، اما این تهدیدها تنها عزم او را برای ادامه کارش تقویت کرده‌اند. اسرائیل در فوریه ۲۰۲۴ ورود او به این کشور را به دلیل مواضعش ممنوع کرد. با این حال، او همچنان به کار خود ادامه می‌دهد و خواستار پایبندی این کشور به قوانین بین‌المللی است.

 

کابوس شیاطین

همین چند روز پیش علی‌رغم مخالفت برخی کشورهای غربی، به‌ویژه ایالات متحده، شورای حقوق بشر سازمان ملل مأموریت آلبانیزه را تمدید کرد و او تا سال ۲۰۲۸ در این سمت باقی خواهد ماند. این تصمیم با استقبال حامیان حقوق فلسطینی‌ها و انتقاد طرفداران اسرائیل همراه بود. نکته قابل توجه این است که او به صورت داوطلبانه و بدون دریافت حقوق از سازمان ملل در این نقش فعالیت می‌کند.

 

آلبانیزه خود را مدافع عدالت جهانی می‌داند و بارها تأکید کرده که نور حقیقت همیشه راه خود را پیدا خواهد کرد. او از روزنامه‌نگاران غربی به دلیل آنچه بدبینی ذاتی در قبال انسانیت مردم غزه می‌نامد انتقاد کرده و خواستار توجه بیشتر به رنج غیرنظامیان شده است. فعالیت‌های او نه‌تنها در محافل آکادمیک بلکه در میان فعالان حقوق بشر و عموم مردم نیز تأثیرگذار بوده است./شرق

 

 

 

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها