آخرین اخبار
۰۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۵
به چه علت عمان برای ارسال پاسخ نامه ترامپ انتخاب شد؟
بازدید:۳۸۶
صد آنلاین | ایران معمولا برای تبادل پیام‌های دیپلماتیک، مخصوصا در موارد حساس، از کانال‌هایی استفاده می‌کند که قابل اعتمادتر و کم‌هزینه‌تر باشند و به نظر می‌رسد چند دلیل مهم برای انتخاب عمان به عنوان واسطه ارسال پاسخ به نامه ترامپ وجود داشته باشد.
کد خبر : ۱۵۵۸۰۶

به گزارش صد آنلاین، عباس عراقچی -وزیر خارجه جمهوری اسلامی- روز پنجشنبه اعلام کرد که تهران پاسخ کتبی به نامه دونالد ترامپ را از طریق عمان ارسال کرده است.

 

سه هفته پیش، ترامپ در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز اعلام کرد که نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی ارسال کرده و پیشنهاد مذاکرات مستقیم را داده بود.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی در مورد این‌نامه اعلام کرد: «هیچکدام از مواردی که از نامه ترامپ منتشر شده را تایید نمی‌کنیم و همه بر اساس فرضیات، حدس و گمان خودشان است». او اشاره کرد بخش‌هایی از نامه ترامپ تهدید دارد و «ما اجازه نمی‌دهیم هیچکس با زبان تهدید با مردم ایران صحبت کند».

عراقچی با اشاره به پاسخ جمهوری اسلامی به این نامه گفت: «نامه ترامپ را به دقت مورد بررسی قرار دادیم، در مورد ابعاد مختلف آن بحث شد و پاسخ آن به شکل مقتضی به طرف آمریکایی منتقل شد».

همچنین عراقچی گفت: «سیاست ما همچنان پرهیز از مذاکره مستقیم در شرایط فشار حداکثری و تهدیدات نظامی است. اما مذاکرات غیرمستقیم، همان‌طور که در گذشته نیز وجود داشته می‌تواند ادامه یابد».

گفتنی است نامه‌ای که ترامپ نوشته بود را استیو ویتکاف -نماینده ترامپ در امور خاورمیانه- به شیخ محمد بن زاید- ولیعهد امارات متحده عربی- تحویل داد و سپس انور قرقاش -فرستاده اماراتی- آن را به عراقچی در تهران رساند.

اکنون ایران در ارسال نامه عمان را به عنوان واسطه انتخاب کرده است. اکسیوس گزارش داد که عمان در روزهای آینده این پاسخ را به دست مقامات آمریکا می‌رساند و واشنگتن از محتوای پاسخ تهران مطلع است.

ایران معمولا برای تبادل پیام‌های دیپلماتیک، مخصوصا در موارد حساس، از کانال‌هایی استفاده می‌کند که قابل اعتمادتر و کم‌هزینه‌تر باشند. در مورد پاسخ به نامه ترامپ، استفاده از عمان به جای امارات می‌تواند چند دلیل داشته باشد از جمله:

نقش سنتی عمان در میانجی‌گری

عمان در طول دهه‌های اخیر به عنوان یک میانجی بی‌طرف بین ایران و کشورهای غربی، از جمله آمریکا، عمل کرده است. این کشور سابقه موفقی در تسهیل مذاکرات محرمانه دارد، مانند مذاکرات هسته‌ای که منجر به برجام شد.

روابط نزدیک امارات با آمریکا و عربستان

امارات روابط نزدیکی با آمریکا و عربستان دارد و ممکن بود انتقال پیام از طریق این کشور باعث درز اطلاعات یا تغییر در محتوای پیام شود. ایران ترجیح می‌دهد در چنین مواردی از کانال‌های بی‌طرف‌تری استفاده کند.

اعتماد متقابل بین ایران و عمان

عمان برخلاف امارات، کمتر در تنش‌های منطقه‌ای علیه ایران نقش داشته و روابط سیاسی و اقتصادی نسبتا باثباتی با تهران دارد. بنابراین، استفاده از این کشور به عنوان واسطه، ریسک‌های امنیتی و سیاسی کمتری برای ایران داشت به خصوص که پس ازامضای پیمان ابراهیم امارات متحده عربی روابط نزدیکی با آمریکا و اسرائیل دارد و به خاطر همین موضوع ایران با تردید به آن می‌نگرد.

سابقه عمان در انتقال پیام‌های محرمانه

عمان در گذشته بارها در انتقال پیام‌های دیپلماتیک بین ایران و آمریکا نقش ایفا کرده است، از جمله در دوره اوباما که مذاکرات هسته‌ای غیررسمی ابتدا در عمان آغاز شد. به همین دلیل، ایران احتمالا این مسیر را مطمئن‌تر از امارات دانسته است./ایسکانیوز

 

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها