آخرین اخبار
۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳
کی‌یف چاره ای ندارد بجز اینکه سر میز مذاکره بنشیند
بازدید:۱۹۸
صد آنلاین | اذعان آمریکا به ناتوانی غرب برای ادامه جنگ با روسیه، نامه زلنسکی به ترامپ درباره آمادگی برای مذاکره، ابراز تأسف زلنسکی از مشاجره در کاخ سفید و موافقت نخست‌وزیر اوکراین با امضای توافق فلزات با آمریکا، از مهمترین رویدادها درباره جنگ اوکراین هستند.
کد خبر : ۱۵۰۷۱۸
به گزارش صد آنلاین، "جی دی ونس"، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده تاکید کرد که نه آمریکا، نه اروپا و نه مقامات کی‌یف دیگر نمی‌توانند به درگیری نظامی علیه روسیه در جنگ اوکراین ادامه دهند و همه طرف‌ها، از جمله مقامات کی‌یف باید بر سر میز مذاکره حاضر شوند.
 
 
 
 

وی شب گذشته در جمع خبرنگاران در کنگره آمریکا گفت: «اکنون به مرحله‌ای رسیده‌ایم که نه اروپا، نه ایالات متحده و نه اوکراینی‌ها نمی‌توانند این درگیری را تا بی‌نهایت ادامه دهند. به همین دلیل، بسیار مهم است که همه طرف‌ها بر سر میز مذاکره بنشینند.» 

ونس تأکید کرد که رئیس‌جمهور دونالد ترامپ در تلاش است تا پیامی واضح به اوکراینی‌ها ارسال کند که زمان آغاز گفت‌وگوهای صلح با وی فرا رسیده است. به گفته وی، ترامپ همچنان تمایل دارد با کی‌یف توافقی در زمینه استخراج منابع طبیعی به امضا برساند. 

معاون رئیس‌جمهور تأکید کرد که این توافق برای واشنگتن از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا مردم آمریکا شایسته آن هستند که حداقل بخشی از سرمایه‌گذاری عظیمی را که ایالات متحده در کمک به اوکراین انجام داده است، جبران کنند. به گفته ونس، ترامپ تنها به دنبال تأمین عدالت برای آمریکایی‌ها است، چرا که اروپا در موضوع اوکراین همواره از شرایط سودآوری برخوردار بوده و از طریق حمایت‌های مالی از کی‌یف، سرمایه‌گذاری‌های خود را بازگردانده است. علاوه بر این، توافقی که ترامپ به دنبال آن است، به واشنگتن دسترسی به منابع ارزشمندی خواهد داد که برای آینده اقتصاد آمریکا اهمیت زیادی دارد.

 

 

 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا بامداد امروز چهارشنبه در سخنرانی خود در کنگره این کشور اعلام کرد که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، آماده بازگشت به میز مذاکره و امضای توافق درباره منابع معدنی کمیاب اوکراین است.

ترامپ در این سخنرانی به «نامه‌ای» اشاره کرد که از زلنسکی دریافت کرده نامه‌ای که در آن رئیس‌جمهور اوکراین آمادگی خود را برای آغاز مذاکرات اعلام کرده است. وی گفت: «امروز یک نامه مهم از زلنسکی دریافت کردم. اوکراین آماده است در سریع‌ترین زمان ممکن بر سر میز مذاکره بنشیند تا به یک صلح بلندمدت دست یابد.»

ترامپ همچنین افزود که در این نامه تأکید شده که اوکراین در هر زمان آماده امضای توافق استخراج منابع معدنی با ایالات متحده است.

 

 

 

 

 رئیس‌جمهور ایالات متحده یادآور شد که این کشور تاکنون صدها میلیارد دلار برای کمک به اوکراین اختصاص داده، در حالی که اروپا بخش بیشتری از منابع مالی خود را صرف خرید نفت و گاز از روسیه کرده است.

دونالد ترامپ در نشست مشترک مجلس نمایندگان و سنای کنگره آمریکا گفت: «من همچنان بی‌وقفه تلاش می‌کنم تا به این درگیری وحشتناک در اوکراین پایان دهم.»

ترامپ همچنین تأکید کرد: «ایالات متحده صدها میلیارد دلار برای حمایت از دفاع اوکراین هزینه کرده است. در همین حال، اروپا متأسفانه بیشتر از اینکه برای دفاع از اوکراین هزینه کند، پول بیشتری را صرف خرید نفت و گاز از روسیه کرده است – بسیار بیشتر! اما بایدن انتقال بودجه بیشتری را برای این درگیری تصویب کرده است، رقمی که از هزینه‌های اروپا نیز فراتر رفته است.»

 

 

 

 

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین روز گذشته اعلام کرد که از مشاجره لفظی که در اواخر فوریه میان او و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در دفتر بیضی کاخ سفید رخ داد، متأسف است.

وی در پیامی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «دیدار ما در واشنگتن، در کاخ سفید، روز جمعه آن‌طور که انتظار می‌رفت، پیش نرفت. بسیار متأسفم که این اتفاق افتاد. زمان آن رسیده که همه چیز اصلاح شود.»

زلنسکی همچنین در بیانیه خود تأکید کرد که او و تیمش آماده‌اند تا تحت هدایت ترامپ برای دستیابی به صلح پایدار همکاری کنند. وی همچنین به توافق مربوط به منابع معدنی اشاره کرد و گفت که اوکراین این توافق را به عنوان گامی در جهت تامین امنیت بیشتر در نظر می‌گیرد و آماده است که آن را در هر زمان امضا کند.

 

 

 

 

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، اعلام کرد که اظهارات ولودیمیر زلنسکی درباره آمادگی برای ازسرگیری مجدد مذاکرات با ایالات متحده، یک گام مثبت محسوب می‌شود.

پیش‌تر، زلنسکی از تمایل خود برای اصلاح پیامدهای دیدار اخیرش با دونالد ترامپ، خبر داده بود. او همچنین وعده داد که آماده است «تحت رهبری قوی» رئیس‌جمهور ایالات متحده برای حل‌وفصل درگیری همکاری کند. پسکوف در واکنش به سخنان زلنسکی  به خبرنگاران گفت: «آماده بودن خوب است. این یک گام مثبت است. باید دید در عمل چه اقدامی انجام خواهد شد.»

 

نتایج نظرسنجی انجام‌شده توسط شرکت Ipsos و خبرگزاری رویترز نشان می‌دهد که نیمی از شهروندان آمریکایی‌ با امضای توافق مربوط به منابع معدنی کمیاب با کی‌یف و حمایت از اوکراین از این طریق مخالف هستند.

بر اساس این پژوهش، 50 درصد از پاسخ‌دهندگان امضای توافق بر سر منابع معدنی را به عنوان راهی برای کمک به اوکراین تأیید نکردند، در حالی که حدود 46 درصد از شرکت‌کنندگان از این توافق حمایت کردند.

 

 

 

 

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده اعلام کرد که امضای توافق مربوط به منابع معدنی با اوکراین در حال حاضر در دستور کار قرار ندارد. 

این در حالی است که پیشتر خبرگزاری رویترز به نقل از منابع خود گزارش داد که ایالات متحده و اوکراین ممکن است طی ساعات آینده این توافق را امضا کنند.

طبق این اطلاعات، این توافق ممکن است روز سه‌شنبه به وقت ساحل شرقی ایالات متحده به امضا برسد.

 

 

 

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، اعلام کرد که پیش‌بینی واکنش ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، نسبت به تصمیم ایالات متحده در خصوص توقف ارسال تسلیحات به کی‌یف، دشوار است.

وی درتفسیر تصمیم دولت دونالد ترامپ برای تعلیق ارسال تسلیحات به اوکراین گفت: «من نمی‌توانم در ذهن این فرد نفوذ کنم... البته که او اصلاً انسانی معمولی نیست و پیش بینی اقداماتش سخت است.»

شبکه فاکس نیوز به نقل از یک مقام ارشد کاخ سفید گزارش داد که ایالات متحده تمام کمک‌های نظامی به اوکراین را تا زمانی که رئیس‌جمهور آمریکا تشخیص ندهد که کی‌یف متعهد به مذاکرات صلح است، متوقف می‌کند. مقامات پنتاگون این موضوع را تأیید کرده‌اند. این تصمیم چند روز پس از مشاجره لفظی بین ولودیمیر زلنسکی و ترامپ در کاخ سفید اتخاذ شد.

 

 

 

 

دنیس شمیگال، نخست‌وزیر اوکراین روز گذشته اعلام کرد که کی‌یف آماده است با واشنگتن توافقی در زمینه منابع معدنی امضا کند و یک صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایجاد کند. به گفته وی، اوکراین به دنبال همکاری عملی و مبتنی بر فرآیندهای اقتصادی است که شامل توافق برای ایجاد یک صندوق سرمایه‌گذاری مشترک نیز می‌شود.

شمیگال تأکید کرد که کی‌یف آماده امضای این توافق است و قصد دارد از طریق تمامی کانال‌های دیپلماتیک موجود با واشنگتن همکاری کند. او همچنین از حمایت آمریکا قدردانی کرد و اعلام کرد که اوکراین آماده همکاری با ایالات متحده است. علاوه بر این، وی از واشنگتن خواست که تضمین‌های امنیتی ارائه دهد.

 

 

 

دنیس شمیگال اعلام کرد که توقف کمک‌های نظامی آمریکا تهدیدی برای سامانه‌های پدافند هوایی اوکراین محسوب می‌شود، زیرا این مسئله مشکلاتی را در زمینه تعمیر و تأمین مهمات سامانه‌های موشکی پاتریوت ایجاد خواهد کرد. نخست وزیر اوکراین توضیح داد که اوکراین همچنان محموله‌هایی از شرکای مختلف دریافت می‌کند و مقداری ذخایر در انبار دارد، اما کمک آمریکا برای سامانه پدافندی پاتریوت اهمیت ویژه‌ای دارد.

به گفته شمیگال، سامانه پاتریوت در حال حاضر تنها سیستمی است که می‌تواند با موشک‌های بالستیک روسیه مقابله کند و توقف کمک‌های واشنگتن می‌تواند تأثیر مستقیم بر عملکرد این سامانه داشته باشد. وی ابراز اطمینان کرد که اوکراین به همراه آمریکا و سایر شرکا راه‌هایی برای جلوگیری از تأثیر این توقف پیدا خواهد کرد./ تسنیم 

 
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
تهران و واشنگتن توافق کردند تا ظرف سه هفته آینده مذاکرات غیرمستقیم در عمان را آغاز کنند‌