به گزارش صد آنلاین، وبگاه روزنامه الشرق الاوسط نوشت: «سرژ نجلاباتو، مدیر پزشکی بیمارستان بیکورو و مرکز نظارت منطقهای، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که در اکثر موارد، فاصله بین ظهور علائم و مرگ ۴۸ ساعت بوده است و این واقعا نگران کننده است».
این شیوع اخیر بیماری در جمهوری دموکراتیک کنگو از ۲۱ ژانویه آغاز شد که از ۴۱۹ مورد گزارش شده از این بیماری ۵۳ نفر از آنان را به کام مرگ کشانده است.
طبق اعلام دفتر سازمان بهداشت جهانی در آفریقا، اولین شیوع این بیماری در شهر بولوکو آغاز شد، جایی که سه کودک خفاش خوردند و ظرف ۴۸ ساعت پس از بروز علائم تب خونریزیدهنده، جان خود را از دست دادند.
مدتهاست که نگرانیهایی در مورد انتقال بیماری از حیوانات به انسان در مناطقی که شکار حیوانات وحشی رایج است، وجود دارد.
سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۲۲ اعلام کرد که تعداد چنین شیوعهایی در آفریقا در دهه گذشته بیش از ۶۰ درصد افزایش یافته است. پس از آغاز دومین شیوع این بیماری مرموز در شهر بوماتی در ۹ فوریه، نمونههایی از ۱۳ مورد به انستیتو ملی تحقیقات زیستپزشکی در پایتخت کنگو، کینشاسا، برای آزمایش ارسال شد.
تمام نمونهها از نظر ابتلا به ابولا یا سایر بیماریهای تب خونریزیدهندهی رایج مانند ماربورگ منفی بودند. برخی از آزمایشها مثبت مالاریا بودند.
سال گذشته نیز مشخص شد که یک بیماری مرموز دیگر شبیه آنفولانزا که باعث مرگ دهها نفر در منطقهای دیگر از کنگو شده بود، احتمالا مالاریا بوده است./ شفقنا